Stiebert és Szabicsot is megnézik Egerváriék

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2010.11.04. 12:58
null
A kapitány sötét napszemüvegén át is látja Stieber Zoltán jó teljesítményét (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Egervári Sándor szövetségi kapitány tegnap kihirdette az év utolsó válogatott meccsére, a litvánok elleni találkozóra készülő keretét. A Nemzeti Sport Online különböző fórumain ezúttal is – mint minden kerethirdetéskor – röpködtek a különböző nevek, azon futballisták nevei, akiket olvasóink szívesen látnának a válogatottban. Egervári Sándort ezekről a labdarúgókról kérdeztük, illetve olyan játékosokról, akikre külföldi klubjukban rendszeresen számít edzőjük. A kapitány arra nem vállalkozott, hogy részletesen elemezze, kinek mekkora esélye van a meghívóra, de arról szívesen beszélt, kiket tart szemmel, ki miért lehetne hasznára a jövőben a nemzeti csapatnak.

A KAPITÁNY IS TUDJA, STIEBER ÚJRA A RÉGI

Az egyik legérdekesebb kérdés, hogy a korábbi utánpótlás-válogatottak közül – a már kerettagok mellett – kik számíthatnak még a közeljövőben meghívóra. Olvasóink elsősorban az Aachen légiósát, a helyi szaksajtó osztályzatai alapján a német másodosztály legjobbjai közé tartozó Stieber Zoltánt ajánlanák Egervári Sándor figyelmébe. Többen felvetették az olasz élvonalbeli Bresciában légióskodó, Várhidi Péter kapitánysága alatt a válogatottban már lehetőséget kapó Vass Ádám meghívását is.

A görög Olympiakosz játékosa, Németh Krisztián egy kicsit más kategóriába tartozik, hiszen ő eddig nem szerepelt a klubjában. Egervári Sándor éppen tőlünk tudta meg, hogy az egyszeres válogatott csatár tegnap bemutatkozott új együttesében, a Görög Kupában.

STIEBER ZOLTÁN (Aachen, német másodosztály)

„Az Aachen a hétvégén Király Gábor csapatához, az 1860 Münchenhez látogat, és azt a mérkőzést mi is megtekintjük. Stieber Zoltán az előző szezonban megtorpant, sérülés is nehezítette a dolgát, mára viszont visszanyerte korábbi formáját. Az U21-es válogatottban korábban bal oldali középpályást játszott, képességei alapján főképp a támadásépítésben használható. Az utóbbi egy évben talán kevesebb információ jutott el róla Magyarországra, éppen ezért nézzük meg személyesen is, hogy lássuk, milyen feladatokat kap, milyen szerepkörben lehet rá számítani" – kezdte a Nemzeti Sport Online-nak adott értékelését Egervári Sándor.

VASS ÁDÁM (Brescia, olasz élvonal)

„Vele kapcsolatban naprakészek vagyunk, hiszen a közelmúltban láttuk őt futballozni az U21-es válogatottban, és klubjában, a Bresciában is megnéztük már. Tisztában vagyunk az értékeivel, továbbra is figyelemmel követjük."

NÉMETH KRISZTIÁN (Olympiakosz Pireusz, görög élvonal)

„Kétségkívül a magyar labdarúgás egyik nagy értéke, az elmúlt hónapokban többször is beszéltem vele. Sajnos az utóbbi fél évben sérülés is hátráltatta, a nyáron pedig elhúzódó klubcseréje miatt nem jutott kellő ideje a megfelelő felkészülésre, ez rányomta a bélyeget az állapotára, formájára. Örömmel hallom, hogy bemutatkozott klubjában, remélem, sikerül minél többet játszania az Olympiakoszban, számára most ez az elsődleges." 

SZABICS IMRÉT LÁTNI KELL!

Volt idő, amikor Buzsáky Ákos, Gyepes Gábor, Tőzsér Dániel és Szabics Imre állandó kerettagnak számított. A litvánok ellen ugyan egyikük sem léphet még pályára, de Egervári Sándor figyelemmel követi a teljesítményüket.

Légiósfigyelő sorozatunkban néhány hete Tőzsér és Szabics is beszélt a válogatottról. Előbbi elmondta, bízik benne, hogy előbb-utóbb meghívót kap, míg utóbbi csalódott volt, mert úgy érzi, hogy idő előtt lemondtak róla. A kapitány azonban elmondta, segítőivel hamarosan személyesen is megtekinti a Sturm Grazban ismét gólerősen futballozó csatárt. 

BUZSÁKY ÁKOS (QPR, angol másodosztály)

„Buzsáky Ákossal a hétvégén beszélgettem, jelezte, hogy térdproblémái miatt nem játékképes, ezért most nem is kerülhetett szóba a meghívása." 

GYEPES GÁBOR (Cardiff City, angol másodosztály)

„Gyepes Gáborral is egyeztettem a héten, ő már volt tagja a keretünknek, és bár most nem kapott meghívót, úgy vélem, abszolút lehet rá számítani a jövőben."

TŐZSÉR DÁNIEL (Genk, belga élvonal)

„Láttuk futballozni a legutóbbi fordulóban az Anderlecht ellen, úgy vélem, jó teljesítményt nyújtott. Nagy erénye, hogy kiválóan alkalmazható a mélységi indításokra épülő támadásépítésben. Az elkövetkezendőkben is figyelemmel követjük a játékát."

SZABICS IMRE (Sturm Graz, osztrák élvonal)

„Örömmel láttuk, hogy a hétvégén is gólt szerzett és jó formában van. Személyes megfigyelésre is hamarosan sort kerítünk. Könnyen lehet, hogy az egyik kollégám már most hétvégén, a Rapid Wien elleni bécsi bajnokin megnézi Szabics Imrét, de ha most nem (erről még egyeztetnünk kell), akkor valamelyik grazi találkozóján biztosan ott leszünk."

CIPRUSRÓL IS BE LEHET KERÜLNI A VÁLOGATOTTBA

Az elmúlt egy évben a Videoton két légiósa, a brazil André Alves és a szerb Nemanja Nikolics (akinek az édesanyja magyar) kapcsán is felvetődött a magyar válogatottság lehetősége, mindkét csatár szívesen szerepelne nemzeti csapatunkban, és a jelek szerint a kapitány sem zárkózna el a meghívásuktól. Ehhez persze előbb magyar állampolgárságra lenne szükségük.

A brazil Leandrónak már nincsenek ilyen problémái, hiszen a ciprusi Omonia Nicosia játékosa már magyar állampolgár, szerepelt is már a válogatottban. Egervári beszélt is vele, vagyis elképzelhető, hogy látjuk még címeres mezben.

Az elmúlt években hiányposztnak számított a balhátvéd pozíció. Ebben a szerepkörben bevethető az imént említett Leandro (bár ő inkább középpályás), szóba jöhet a Rodában játszó Bodor Boldizsár (rá most nem térünk ki külön, mert éppen a múlt héten beszélt róla a szövetségi kapitány), illetve az orosz élvonalbeli Amkar Permben alapembernek számító, Erwin Koemannál kerettagságig jutó Gaál Miklós is.

Igaz, utóbbi kicsit olyan, mint a Loch Ness-i szörny: sokan beszélnek róla, de senki sem látta (legalábbis az elmúlt években) – Egervári Sándor sem.  

ANDRÉ ALVES, NEMANJA NIKOLICS (Videoton)

„Velük akkor tudunk foglalkozni, ha magyar állampolgárok lesznek. Az ajtó minden szóba jöhető játékos előtt nyitva áll, így előttük is, ha ennek már nem lesz más akadálya. Az állampolgárrá válásuk folyamatát mi (a szakma) nem tudjuk felgyorsítani."

LEANDRO (Omonia Nicosia, ciprusi élvonal)

„Leandróék egyik Európa-liga-meccsét láttam, és beszéltünk is már telefonon, tehát képben vagyok vele kapcsolatban. Annyit mondhatok, hogy Ciprusról is be lehet kerülni a magyar válogatottba!"

GAÁL MIKLÓS (Amkar Perm, orosz élvonal)

„Gaál Miklós nagyon messze van tőlünk, kiesik a látószögünkből, és úgy gondolom, hogy az ő posztján, a balhátvéd pozícióban Laczkó Zsolt és a most meghívott Kádár Tamás személyében van két kiváló bal lábas játékosunk. Ők olyan fiatalemberek, akik már bizonyították képességeiket, az ő csapatba építésük van folyamatban."

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A LITVÁNOK ELLENI MÉRKŐZÉSRE
Kapusok: Fülöp Márton (Ipswich Town), Király Gábor (1860 München)
Védők: Lázár Pál (Videoton FC), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Juhász Roland (Anderlecht), Kádár Tamás (Newcastle United), Laczkó Zsolt (DVSC-TEVA)
Középpályások: Koman Vladimir (Sampdoria), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Elek Ákos (Videoton), Varga József (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (PSV), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA)
Támadók: Rudolf Gergely (Genoa), Szalai Ádám (Mainz), Priskin Tamás (Ipswich Town)
Biztonsági tartalékok: Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Koltai Tamás (Győri ETO FC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik