P. K. 2019.09.02 11:03 Frissítve: 2019.09.03 13:59

Fehérvár: közel 1.5 millió eurós ajánlat a magyar válogatottért – sajtóhír

Lengyelországban a Przeglad Sportowy és a klub közeli legionisci.com is arról számolt be, hogy a Mol Fehérvár FC az átigazolási időszak hajrájában ajánlatot tett a Legia Warszawa magyar válogatott játékosáért, Nagy Dominikért, ám a középpályás nem kíván hazatérni.

Kulenovicért (balra) és Nagy Dominikért kapott ajánlatot a Legia, de a magyar középpályás nem kíván hazatérni (Fotó: Prezeglad Sportowy)

 

A Przeglad Sportowy cikke szerint a Legia Warszawánál jelentős lyuk tátong a klub költségvetésében azok után, hogy a varsóiak nem tudtak főtáblára jutni az Európa-ligában (a skót Rangersszel szemben maradtak alul a playoff-körben). A keletkező hiányt játékosok eladásával oldhatnák meg, a lengyel lap szerint a magyar válogatott középpályás, Nagy Dominik és a horvát csatár, Sandro Kulenovic ügyében folytak a napokban tárgyalások.

A héten már Telkiben, a válogatott edzőtáborában készülő Nagy Dominik kapcsán arról írnak (a Prezeglad Sportowy mellett a legionisci.com is), hogy bónuszokkal együtt közel 1.5 millió eurós ajánlatot tett érte a Mol Fehérvár, amely már korábban is szerette volna szerződtetni. Ám Nagy nem kíván visszatérni az NB I-be, így ez a lehetőség meghiúsult. Nagy vasárnap végig is játszotta a Raków Czestochowa elleni, 3–1-re megnyert bajnokit, további ajánlatról nem szólnak a hírek vele kapcsolatban.

A korábban az angol Barnsleynál is képbe kerülő Kulenovic ügyében pedig a Dinamo Zagrebbel egyeztetnek a lengyelek, és ő hajlik is a távozásra, mert a zágrábiakkal a Bajnokok Ligájában szerepelhetne. Kulenovicot a vasárnapi bajnokira már nem is nevezte a Legia.

A Mol Fehérvárnak amúgy nem Nagy volt az egyetlen kiszemeltje az átigazolási hajrában – itthon augusztus 31-én bezárt a piac, a lengyel klubok ma éjfélig tudnak vásárolni –, mint ismeretes, vasárnap Zsóri Dániel és a szerb Danilo Pantics érkezését is bejelentették az NB I listavezetőjénél.  

2020.07.30 12:31:48

Légiósok P. K.

„Szeretek kockáztatni a pályán, mert így tudom megmutatni, nem félek senkitől és semmitől.”

2020.07.26 14:20:53

Légiósok BOROS MIKLÓS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A Sepsiszentgyörgy ezzel visszacsúszott a 11. helyre, de előnye még így is öt pont az osztályozós Poli Iasival szemben.