H. D. 2019.09.01 09:56 Frissítve: 2019.09.01 10:24

Fehérvár: szerződtették a Puskás-díjra jelölt Zsóri Dánielt – hivatalos

Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport információja, a DVSC és a Mol Fehérvár FC is hivatalos honlapján jelentette be, hogy Zsóri Dániel a debreceni csapattól a székesfehérváriakhoz szerződött.

Zsóri Dániel (jobbra) Fehérváron folytatja a pályafutását (Fotó: molfehervarfc.hu)

 

A Fehérvár klubhonlapjának beszámolója szerint Zsóri Dániel 2000. október 14-én született Nagyváradon. 11 éves korától Békéscsabán futballozott, majd a Debreceni Labdarúgó Akadémiára került. Az első profi szerződését idén januárban írta alá, majd 2019 februárjában robbant be a köztudatba, amikor parádés gólt szerzett a Ferencváros ellen – az ollózós találatot egyébként a Puskás-díjra is jelölték.

 
A Chelsea középpályása érkezik kölcsönbe a Fehérvárhoz – sajtóhír

A 19 éves támadó a DVSC felnőttcsapatában 15 bajnoki és hét kupamérkőzést játszott (mindkét sorozatban egy-egy gólt szerzett), valamint három Európa-liga-selejtezőn is pályára lépett. 

„Természetesen örültem a Vidi megkeresésének. Még tartott a tavaszi idény, amikor először szóba került ez a lehetőség, utána ez is adott egy kis extra motivációt a szezon hátralévő részére. Szerintem a Ferencváros elleni gólomon már sikerült túllépnem, ha még mindig azon nosztalgiáznék, az nagy probléma lenne. Inkább azon dolgozom napról napra keményen, hogy minél jobb játékos legyek és minél több góllal segítsem a csapatomat, most már a Mol Fehérvár FC-t” – idézi a molfehervarfc.hu Zsóri Dánielt.

„Nemcsak a Vidi, hanem az egész magyar futball szempontjából bizakodásra adhat az okot, hogy egy újabb karakteres csatár bontakozott ki Debrecenben Zsóri Dani személyében. A fiatal támadó jó kezekben fejlődött a DVSC-nél, hosszú távon nagy erőssége lehet csapatunknak, de abban is biztos vagyok, hogy már most is segítségünkre lesz!” – fogalmazott Kovács Zoltán, a Mol Fehérvár FC sportigazgatója.

A két klub azt is bejelentette, hogy Bévárdi Zsombor a kölcsön után végleg Debrecenbe igazolt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Funsho Bamgboye (nigériai, Haladás), Gundel-Takács Bence (Újpest FC), Halmai Ádám (Haladás), Kovács Dániel (Soroksár), Viszar Muszliu (északmacedón, Shkëndija – Észak-Macedónia), Nyári Patrik (Haladás), Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Ferencváros), Adrian Rus (román-magyar, PAFC, legutóbb kölcsönben Sepsi OSK – Románia), Zsóri Dániel (Debreceni VSC)   
Kölcsönbe érkezők: – 
Kölcsönből visszatérők: 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
 –
Kiszemeltek: Balogh Norbert (Palermo – Olaszország), Danilo Pantics (szerb, Chelsea – Anglia, legutóbb kölcsönben Partizan Beograd – Szerbia)
Távozók: Joan Campins (spanyol, Royal Excel Mouscron – Belgium, szabadon igazolhatóként), Bévárdi Zsombor (Debreceni VSC), Elvir Hadzic (bosnyák, FC Dornbirn 1913 – Ausztria), Hársfalvi András (Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Réti Patrik (BFC Siófok, kölcsön után végleg), Sós Bence (PAFC, kölcsön után végleg), Szabó Bence (Diósgyőri VTK, kölcsön után végleg), Tomás Tujvel (szlovák, Bp. Honvéd), Tóth Bence (Vasas FC, kölcsön után végleg), Marko Scsepovics (szerb, Rizespor – Törökország) 
Kölcsönbe távozók: Berecz Zsombor (Mezőkövesd), Bolla Bendegúz (ZTE FC – ismét), Nyári Patrik (Haladás), Tamás Krisztián (ZTE FC), Zeke Márió (Gyirmót FC Győr). Kooperációs kölcsön (Budaörs): Halmai Ádám, Mocsi Attila, Szabó Bálint
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:
 Tunde Adeniji
 (nigériai, el-Naszr – Kuvait), Florentin Emmanuel Bouoli Effa (kameruni, Kamerun), Bévárdi Zsombor (Fehérvár, legutóbb kölcsönben: Vasas), Haruna Garba (nigériai, Gzira United – Málta), Györgyi Arthur (FK Csíkszereda – Románia, szabadon igazolhatóként), Kundrák Norbert (Ferencváros), Szécsi Márk (PAFC, kölcsön után végleg), Nikola Trujics (szerb, FK Vozsdovac – Szerbia)  
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatérők: Kóródi Nándor (Balmazújváros) 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bárány Donát, Bényei Ágoston
Kiszemeltek: 
Távozók: Bárány Donát (Debreceni EAC), Erik Cikos (szlovák, szabadon igazolható), Aleksandar Jovanovic (bosnyák, Szeged-Csanád GA, szabadon igazolhatóként), Mészáros Norbert (játékos-pályaedzőként folytatja a DVSC II-nél), Nagy Kevin (Szolnoki MÁV FC), Danilo Szekulics (szerb, örményországi kölcsön után Mladoszt Lucsani – Szerbia), Haris Tabakovic (svájci-bosnyák, Diósgyőri VTK, szabadon igazolhatóként), Takács Tamás (szerbiai, Mezőkövesd), Zsóri Dániel (Fehérvár)
Kölcsönbe távozók: 
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Albion Avdijaj (albán-svájci, Grasshoppers – Svájc)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

2020.05.28 22:28:13

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ne félj, babám, pályán a Tabán!

2020.05.28 10:48:26

Labdarúgó NB I P. K.

Pakson már csak a Böde-gólok hiányoznak. Diósgyőri vereségek, felcsúti győzelmek.

2020.05.27 22:21:47

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

2020.05.27 18:07:22

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Semmit sem ér, ha nem nyered meg.