Fehérvár: bejelentették a Chelsea középpályásának érkezését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.01. 13:17
null
Pantics a Fehérvár legújabb szerzeménye (Fotó: molfehervarfc.hu)
A korábbi sajtóhíreknek megfelelően kölcsönben a Mol Fehérvárnál folytatja pályafutását Danilo Pantics. A magyar csapatnak vételi opciója is van a Chelsea-től érkező, középpályásként és támadóként is bevethető 22 éves játékosra.

 

A szerb Mozzart Sport már szombaton tényként közölte, hogy Pantics a Fehérvárba igazol, ezt most a magyar csapat hivatalosan is megerősítette.

Régóta kerestünk egy olyan labdarúgót a középpályára, aki picit stílusában más jellegű játékot hoz, mint a jelenlegi kerettagok. Eddig is nagy volt a versenyhelyzet, Danilo Pantics szerződésével pedig további minőség érkezett a csapathoz. Egy sokat dolgozó, gyors és technikás játékos érkezett, akivel vezetőedzőnk, Marko Nikolics már dolgozott korábban, nyilván ez megkönnyítette az átigazolást, sokat jelentett az ő személye is az aláírásnál. Danilo kölcsönben érkezett ugyan, de természetesen vételi opcióval rendelkezünk, úgy gondolom, van realitása annak, hogy hosszabb távon is a Vidit erősíti majd. Nyilván jó érzés a klubnál mindenkinek, hogy egy olyan világhírű klub, mint a Chelsea egyenrangú félként, tisztelettel állt hozzánk, ez is jó visszajelzés számunkra” – mondta az átigazolás kapcsán Kovács Zoltán, a Fehérvár sportigazgatója.

A szerb lap szerint a Partizan Beograd újra kölcsönvette volna a Chelsea-től Panticsot és a középpályás is bízott benne, hogy maradhat Belgrádban, de a Chelsea-nek más tervei voltak vele. Pantics 2015-ben szerződött a Partizantól a londoniakhoz, ám azóta folyamatosan kölcsönadták. Szerepelt két holland klubnál, a Vitesse-nél és az Excelsiornál, 2017-től pedig ismét a Partizannál, a legutóbbi idényben 45 tétmeccsen nyolc gólt és nyolc gólpasszt jegyzett.

„Örülök, hogy itt lehetek, mindig az a célom a pályán, hogy trófeákért küzdjek és erre itt minden lehetőség adott. Bízom benne, hogy sikeres év áll előttünk csapatként, ehhez pedig én gólokkal és gólpasszokkal tudok majd hozzájárulni! Minden edzésen és meccsen a lehető legtöbbet szeretném kihozni magamból azért, hogy sikeres legyen a klub. Természetesen a döntésemben az is szerepet játszott, hogy Marko Nikolicsot és stábját ismerem már a Partizanból, de egyébként is mondhatjuk, hogy képben voltam a Vidivel kapcsolatban, hiszen Danko Lazovics és Marko Scsepovics is csapattársam volt korábban, így miattuk is követtem az eredményeket és láttam azt is, hogy az előző szezonban Európában is jól szerepelt az együttes” – mondta a klubhonlapnak Pantics.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Funsho Bamgboye (nigériai, Haladás), Gundel-Takács Bence (Újpest FC), Halmai Ádám (Haladás), Kovács Dániel (Soroksár), Viszar Muszliu (északmacedón, Shkëndija – Észak-Macedónia), Nyári Patrik (Haladás), Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Ferencváros), Adrian Rus (román-magyar, PAFC, legutóbb kölcsönben Sepsi OSK – Románia), Zsóri Dániel (Debreceni VSC)
Kölcsönbe érkezők: Danilo Pantics (szerb, Chelsea – Anglia, legutóbb kölcsönben Partizan Beograd – Szerbia)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Balogh Norbert (Palermo – Olaszország)
Távozók: Joan Campins (spanyol, Royal Excel Mouscron – Belgium, szabadon igazolhatóként), Bévárdi Zsombor (Debreceni VSC), Elvir Hadzic (bosnyák, FC Dornbirn 1913 – Ausztria), Hársfalvi András (Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Réti Patrik (BFC Siófok, kölcsön után végleg), Sós Bence (PAFC, kölcsön után végleg), Szabó Bence (Diósgyőri VTK, kölcsön után végleg), Tomás Tujvel (szlovák, Bp. Honvéd), Tóth Bence (Vasas FC, kölcsön után végleg), Marko Scsepovics(szerb, Rizespor – Törökország)
Kölcsönbe távozók: Berecz Zsombor (Mezőkövesd), Bolla Bendegúz (ZTE FC – ismét), Nyári Patrik (Haladás), Tamás Krisztián (ZTE FC), Zeke Márió (Gyirmót FC Győr). Kooperációs kölcsön (Budaörs): Halmai Ádám, Mocsi Attila, Szabó Bálint
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik