Dzsudzsák: Az európai kupaporondon szeretnék szerepelni

Vágólapra másolva!
2012.01.12. 20:25
null
Dzsudzsák már az új mezben feszített (Fotók: fcdinamo.ru)
Címkék
Dzsudzsák Balázs négyéves szerződése aláírása után elmondta, a Dinamo Moszkvánál szeretné megmutatni, amit az Anzsinál sérülése miatt nem tudott: hogy mire képes valójában. A magyar szélsőt – aki nem tarthatja meg a 22-es számú mezt – nagy örömmel fogadta új vezetőedzője, Szergej Szilkin.

Mint beszámoltunk róla, Dzsudzsák Balázs ma aláírta négy évre szóló szerződését az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Dinamo Moszkvához, és a szélső új klubja hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, tudja, hogy nem tarthatja meg a 22-es számú mezt.

„Nem tartott sokáig az átigazolásom. Szeretnék köszönetet mondani az Anzsinak, hogy minden rendben ment. Amikor először Oroszországba érkeztem, mindenki a CSZKA-ról és a Dinamóról beszélt, mint a legnagyobb múltú klubokról. Az új csapatom jó helyet foglal el a tabellán, csak egy ponttal lemaradva a másodiktól. A Dinamónak az első vagy a második helyért kell küzdenie. Szeretnék az Európa-ligában vagy a Bajnokok Ligájában szerepelni az együttessel, ezért szívesen jöttem a kék-fehérekhez. Boldog vagyok, hogy minden jól ment, és a Dinamo játékosa lehetek" – mondta Dzsudzsák a moszkvai klub hivatalos honlapjának adott bemutatkozó interjújában, amelyben rögtön szakmai elemzésre is kérték.

„Az orosz bajnokság nyilvánvalóan erősebb, mint a holland. Hollandiában rengeteg tehetséges futballista játszik, akik szeretnék megmutatni magukat, míg Oroszországban már kész labdarúgók futballoznak. Sajnos még nem tudtam megmutatni itt, hogy mit tudok, mivel nem sokkal azután, hogy az Anzsihoz kerültem, megsérültem, aztán vége lett az évnek. Bízom benne, hogy a Dinamóban megmutathatom, mit tudok valójában" – tette hozzá a szélső, aki még nem tudja, hányas számú mezben játszik majd.

„A PSV-nél és az Anzsinál a huszonkettesben játszottam, de a Dinamónál Kevin Kuranyié ez a szerelés, aki a csapat egyik legmegbecsültebb futballistája. De nincs semmi gond, választok egy másikat" – jelentette ki Dzsudzsák, aki már találkozott a Dinamo edzőjével is, és kapott néhány napot, hogy elintézze az ügyeit Magyarországon, majd vasárnap kell visszatérnie Moszkvába, hétfőn pedig már együtt utazik el a csapattal az Egyesült Arab Emírségekbe edzőtáborozni.

A VEZETŐEDZŐ NAGYON ÖRÜL DZSUDZSÁK ÉRKEZÉSÉNEK

A Dinamo Moszkva vezetőedzője, Szergej Szilkin nagyon örül, hogy sikerült megszerezni Dzsudzsák Balázst.

 

„Nagyon akartuk, hogy Dzsudzsák csatlakozzon a csapatunkhoz, és természetesen komoly erősítést jelent a Dinamónak. Nem titok, hogy balszélsőt kerestünk, és meggyőződésünk, hogy Balázs kiválóan be tudja tölteni az űrt a csapatban. A magyar válogatott játékos tudása jól ismert, nem igényel külön bemutatást. Hála istennek Dzsudzsák hamar csatlakozhat a keretünkhöz" – mondta Szergej Szilkin a klub hivatalos honlapjának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik