Dinamo: a fizetési sapka miatt biztosra veszik Dzsudzsák távozását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.16. 10:03
null
Egyre inkább úgy tűnik, Dzsudzsák a szezon végén távozik a Dinamótól (Fotó: archív)
Pénteken először Olaszországban terjedt el a hír, hogy Dzsudzsák Balázs immár biztosan nem hosszabbít a Dinamo Moszkvával, így nőtt az esélye, hogy a nyáron az Interhez szerződhet. Azóta orosz források is megerősítették ezt, és a klubnál a következő szezontól életbe lépő fizetési sapkával magyarázzák, hogy a szélső nem hosszabbítja meg decemberben lejáró szerződését.

 

A russianfootballnews.com cikke szerint a Dinamo Moszkva a rubelválság miatt fizetési sapkát vezet be, ami jelentősen befolyásolhatja az új szerződések megkötését. Guram Adzsojev sportigazgató kijelentette, hogy az újonnan érkező játékosok nem kereshetnek többet évi kétmillió eurónál (plusz bónuszok).

A megszorítások azokra a játékosokra is vonatkoznának, akiknek szeretnék meghosszabbítani a szerződését. A russianfootballnews.com ezért leszögezi – erről a héten már más források is írtak –, hogy Dzsudzsáknak is alacsonyabb éves fizetést ajánlott a Dinamo az eddigi, 2.5 millió eurós gázsijánál. Ez pedig ahhoz vezethet, hogy a támadó elfogadja az iránta érdeklődő olasz csapatok – nem először említik meg a Laziót és az Intert – valamelyikének ajánlatát, még úgy is, hogy a fizetése várhatóan a Serie A-ban is csökkenne.

„Inter? Nagy öröm, hogy ilyen csapattal hoznak hírbe, és annyit elárulhatunk: valóban érdeklődik az Inter. A télen egyszer már hihetetlen közel voltunk a megállapodáshoz, hajszálon múlott a megegyezés, kíváncsi vagyok, most miként alakul a sorsom” – idézik a szélső Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatát.

A cikk hozzáteszi, hogy az Inter vezérigazgatója, Piero Ausilio már készíti azt az ajánlatot, amely biztosan jóval kevesebb lesz annál, amennyiért 2012-ben az Anzsitól szerződtették Dzsudzsákot, de a Dinamo kénytelen lesz elengedni, ha valamennyi pénzt szeretne látni a magyar futballistából, hiszen a télen ingyen távozhatna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik