Légiósok: „Dzsudzsák teljesítménye romlik, nem érdemel fizetésemelést”

Vágólapra másolva!
2015.05.13. 22:33
null
Dzsudzsákot nem mindenki siratná, ha távozna (Fotó: dynamo.ru)
Az Izvesztyija lap azt fejtegeti, hogy Dzsudzsák Balázs távozik a nyáron a Dinamo Moszkvától. Az orosz lap szerint a klub nem tud a magyar válogatott játékosnak akkora fizetést kínálni, amennyiért maradna a csapatnál. Vlagyimir Pilguj ráadásul nagyon rossz véleménnyel van Dzsudzsákról, a klub korábbi futballistája szerint nem is érdemelné meg a középpályás a nagyobb összeget.

Bár a Dinamo szeretné megtartani Dzsudzsák Balázst, akinek a télen jár le a szerződése, az Izvesztyija szerint erre nem sok esély van. A moszkvaiak ugyanis a pénzügyi fair playnek (is) köszönhetően nem tudnak az eddiginél nagyobb fizetést garantálni a magyar válogatott középpályásnak.

Pedig a lap szerint Dzsudzsákot csak akkor tarthatja meg a Dinamo, ha az eddigi 2.5 millió eurós éves fizetését megemeli, ellenben az új szerződéstervezet „rongyos" kétmillió eurót garantál csak neki. Érdekes, hogy az eddigi hírek arról szóltak, hogy a moszkvaiak bizony a zsebükbe nyúlnának – a 3 millió eurós éves fizetést is megadnák Dzsudzsáknak, hogy maradjon.

Az újság azt fejtegeti, hogy Dzsudzsák alig védekezik, ez pedig nem mindig tetszik Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőnek. Ráadásul ahhoz, hogy még pénzt kapjon érte az orosz csapat, most nyáron kell eladnia a 28 éves játékost.

Dinamo korábbi kapusát, Vlagyimir Pilgujt is kérdezték, aki igen kemény kritikát fogalmazott meg. Ő bizony nem bánná, ha a magyar légiós távozna, de azt semmiképpen sem érdemli meg, hogy növeljék a fizetését.

„A dinamós pályafutása elején jól játszott, a csapat egyik vezére volt. Ezután azonban fokozatosan romlott a teljesítménye, ami egyértelműen a motiváció hiánya miatt van. Gyakran látszik rajta, és nem is titkolja, hogy el akarja hagyni Oroszországot, és visszatérne Európába. Úgyhogy nem hiszem, hogy bármi értelme lenne fizetésemelésről beszélni" – mondta Pilguj.

„Mindazonáltal a képességeit nem lehet megkérdőjelezni. Ebben a szezonban például voltak remek meccsei, amelyeken gólokat szerzett, gólpasszokat adott. Sajnos azonban ez csak néha történt meg, az a benyomásom, hogy nagyon hangulatfüggő, ahogy játszik. Ha a Dinamo megtalálja azt a játékost, aki pótolja majd, Dzsudzsák távozása semmilyen hatással sem lesz a csapatra."

Dzsudzsák ebben a szezonban 26 bajnokin hatszor talált be az ellenfelek kapujába, emellett hat gólpasszt is kiosztott. Az Izvesztyija a cikk zárásaként azért dicséri Dzsudzsákot, akit rendkívül gyorsnak és kiváló cselező játékosnak tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik