Az Aston Villa „miatt” csúszott a Lovrencsics-ügy

Vágólapra másolva!
2013.07.13. 11:42
null
Lovrencsics Gergő (balra) végleg a Lech játékosa lett (Fotó: lechpoznan.pl, archív)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy Lovrencsics Gergő ügye célegyenesben van, hiszen a Lech Poznan késve ugyan, de kifizette a Lombard Pápának a két klub közötti kölcsönszerződés után járó összeget, és már csak a végleges átigazolási díj átutalása van hátra. A napokban azonban ez is megtörtént – tudta meg a Nemzeti Sport Online –, így az ügy lezárult, Lovrencsics immár hivatalosan is a Lechhez szerződött; a  lengyel egylet korábbi bejelentése értelmében 2016-ig írt alá.

 

Lengyel sajtóhírek szerint megtörtént a kifizetés, a Lech Poznan a héten törlesztette Lovrencsics Gergő vételárát a Lombard Pápának, vagyis a korábbi kölcsönszerződés után végleg megvásárolta az immár egyszeres válogatott játékost. A Lech azt már az előző szezon végén bejelentette, hogy a magyar támadó 2016-ig ír alá.

SUPICS UTÁN MÉG HÁRMAN ÍRHATNAK ALÁ
Árki Gábor klubmenedzser a Lombardnál még várható nyári játékosmozgás kapcsán elmondta, Jasmin Mecinovic, Preklet Csaba és Peter Struhár szerződtetése továbbra is folyamatban van (szemben a tegnap bejelentett Zoran Supicséval, aki már alá is írt a pápaiakhoz). A három játékosra igényt tart a szakmai stáb, már a megállapodások előkészítésén dolgoznak a vezetők. A sportvezető azt is elmondta, a keret tulajdonképpen kész van, de arról még egyeztetni fognak a szakmai stábbal, hogy a keresztszalag-szakadást szenvedett Goran Marics helyére igazoljanak-e új játékost.

A Nemzeti Sport Online kérdésére Árki Gábor, a Lombard klubmenedzsere megerősítette, hogy ezen a héten véglegesen lezárult az ügy.

„A Lech Poznan valóban kifizette Lovrencsics Gergő vételárát. A korábbi csúszás után a vételárat időben, a megállapodásunknak megfelelően, teljesen korrekt módon törlesztette a lengyel fél, vagyis ez az ügy lezárult. A két klub között azonban hosszú távú együttműködés kialakítására törekszünk, ezért a jövőben személyesen is találkozunk a Lech vezetőivel, hogy erről tárgyaljunk. Elképzelhető, hogy a téli időszakban más játékosok is a poznaniakhoz kerülnek majd, és természetesen azt sem zárnánk ki, hogy tőlük hozzánk érkezzenek futballisták. Minderről azonban még egyeztetnünk kell, egyelőre nincsenek konkrétumok” – fogalmazott a sportvezető.

Neveket egyelőre tehát nem tudunk, de azt érdemes megemlíteni, hogy korábban a lengyel sajtóban a pápai védő, Dlusztus András neve jelent meg mint a Lech kiszemeltje.

Na de térjünk vissza Lovrencsics Gergőhöz. A poznan.sport.pl ugyanis azt is megírta, miért csúszott eddig a magyar szélső ügyének lezárása. Eszerint a Lech arra várt, hogy eladják az Aston Villának a 23 éves bolgár középpályást, Alekszandar Tonevet, akiért a hírek szerint 3.2 millió eurót adott az angol klub. Más kérdés, hogy Lovrencsicsért ehhez képest potom pénzt, korábbi lengyel értesülések szerint 100 ezer eurót kellett kifizetni. Ez volt a végleges vételár, és állítólag nagyjából ugyanekkora összeget jelentett az egyéves kölcsönszerződés is – ez utóbbi törlesztésével csúszott meg tavasszal a szerződésben foglaltakhoz képest a lengyel klub.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A LOMBARD PÁPÁNÁL
Érkezők: Eszlátyi István (BKV Előre), Horváth Gábor (BKV Előre), Orosz Márk (Ferencváros), Zoran Supics (boszniai szerb, UTA Arad – Románia), Electo Wilson (BKV Előre – kölcsönből vissza)
Távozik/távozhat: Balogh Balázs (?), Beliczky Gergő (?), Tino Lagator (horvát, ?), Enyingi Marcell (?), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország, kölcsön után végleg), Maróti Béla (?), Nacsa Péter (Győri ETO, kölcsönből vissza), Jasarevic Mahir (ZTE FC, kölcsönből vissza), Daniel Orozco (spanyol,?), Mouhamadou Seye(szlovák-szenegáli,?), Szolga Máté (?), Electo Wilson (?)
Kiszemeltek: Jasmin Mecinovic (macedón, szabadon igazolható – legutóbbi Egri FC), Preklet Csaba (Egri FC, próbajáték), Peter Struhár (szlovák, FC Nitra – Szlovákia, próbajáték)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik