Lombard: sokkoló hír Maricsról, 3 kiszemelt szerződést kap

Vágólapra másolva!
2013.07.11. 10:31
null
Goran Maricsot (jobbra) jó ideig nem láthatják a pályán a pápai szurkolók (Fotó: NS-archív)
Mint beszámoltunk róla, a Lombard Pápa csatára tegnap megsérült a Slovan Duslo Sala elleni, 3–0-ra megnyert felkészülési meccsen. A tegnap esti vizsgálatok után az is kiderült, hogy keresztszalag-szakadást szenvedett, ami féléves kihagyással járhat. Szemán György klubigazgató emellett arról is beszélt megkeresésünkre, hogy három kiszemelt játékosnak is szerződést kínálnak.

 

„Tegnap Székesfehérváron dr. Abkarovics Géza már megvizsgálta Goran Maricsot, és megállapította, hogy keresztszalag-szakadást szenvedett. Meg is kell műteni, várhatóan féléves kihagyásra számíthat” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Szemán György, a Lombard Pápa klubigazgatója.

„Ez sokkoló hír számunkra. Minden játékos elvesztése fájó, de mivel a csapat egyik legjobbjáról van szó, ez különösen rosszul érinti az együttest. Már csak azért is, mert Marics remek formában, nagyon motiváltan várta a szezont. A sérülése előtt tegnap egy szép gólt is szerzett szabadrúgásból. Egy ártatlan ütközés következtében sérült meg, letapadt a lába futás közben, ez sajnos benne van a futballban. Az, hogy szerződtetnénk valakit a helyére, még nem vetődött fel. Rajta kívül jelenleg Georges Griffiths, illetve az újonnan érkező Orosz Márk és Eszlátyi István alkotja a támadósorunkat, vagyis megvannak azok a játékosok, akik megoldhatják a csatárkérdést, elképzelhető tehát, hogy házon belül oldjuk meg a pótlást, nem keresünk Marics helyére másik játékost. Már csak azért sem, mert hozzá hasonló kvalitású, szabadon igazolható futballistát nagyon nehéz is lenne találni” – tette hozzá a sportvezető.

Ugyanakkor más posztokra hamarosan szerződtethet további új játékosokat a Lombard. Szemán György elmondta, hogy a korábban tesztelt játékosok közül Preklet Csabának, Peter Struhárnak és Zoran Supicnak szerződést kínálnak, velük ezen a héten egyeztetnek, hogy elfogadják-e a klub ajánlatát, miután a Tóth Bálint vezette szakmai stáb javasolta megszerzésüket. A korábban szintén tesztelt Zoran Milovacra nem tartanak igényt Pápán, míg Jaszmin Mecinovicsot tovább tesztelik.

A klubigazgató hozzátette, ha a kiszemeltek elfogadják a felkínált szerződést, úgy elmondható, sikerült kellően megerősíteni a csapatot, amelynek kerete hellyel-közzel teljesnek is mondható a július végi bajnoki rajt előtt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A LOMBARD PÁPÁNÁL
Érkezők: Eszlátyi István (BKV Előre), Horváth Gábor (BKV Előre), Orosz Márk (Ferencváros), Electo Wilson (BKV Előre – kölcsönből vissza)
Távozik/távozhat: Balogh Balázs (?), Beliczky Gergő (?), Tino Lagator (horvát, ?), Enyingi Marcell (?), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország, kölcsön után végleg),Nacsa Péter (Győri ETO, kölcsönből vissza), Jasarevic Mahir (ZTE FC, kölcsönből vissza), Daniel Orozco (spanyol,?), Mouhamadou Seye(szlovák-szenegáli,?), Szolga Máté (?), Electo Wilson (?)
Kiszemeltek: Jaszmin Mecinovics (macedón, szabadon igazolható – legutóbbi Egri FC), Preklet Csaba (Egri FC, próbajáték), Zoran Supic (bosnyák, UTA Arad – Románia, próbajáték), Peter Struhár (szlovák, FC Nitra – Szlovákia, próbajáték), Vaskó Tamás (KTE)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik