Lombard: a Lech bejelentette Lovrencsics igazolását, Pápán meglepődtek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2013.05.17. 13:14
null
Ettől a bejelentéstől lepődtek meg Pápán
A lengyel Lech Poznan labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy megvásárolta a Lombard Pápától Lovrencsics Gergőt. A Lombardnál ugyanakkor meglepődtek: Árki Gábor klubmenedzser elmondta a Nemzeti Sport Online-nak, volt egy megállapodás Lovrencsiccsel kapcsolatban a két csapat között, ám a lengyelek ezt nem tartották be.

A szezonban kitűnő formát mutató Lovrencsics a Lombard kölcsönjátékosaként került Poznanba, opciós joggal. A Lech élt az opcióval, és kivásárolta szerződéséből a szélsőt, aki 2016. június 30-ig szóló szerződést kötött a lengyel élcsapattal a hivatalos közlemény szerint.

A Lombard Pápa klubmenedzsere Árki Gábor ugyanakkor meglepetten fogadta a Lech bejelentését.

„Érdekesnek tartom a bejelentést, ami nagyon meg is lepett. A Lech Poznannal nekünk van egy megállapodásunk Lovrencsiccsel kapcsolatban, amit azonban a lengyel klub nem tartott be. A megállapodás részleteiről nem beszélhetek, mert ezzel kapcsolatban van egy titoktartási kötelezettségünk, de annyit mondhatok, a Lech velünk szemben nem tartotta be azt amiben megállapodtunk. Ezzel kapcsolatban már meg is tettük a szükséges lépéseket, és várjuk a lengyelek jelentkezését" – fogalmazott a sportvezető a Nemzeti Sport Online-nak.

SZAVAZÁS

Szükség van-e Lovrencsics Gergőre a válogatottban?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Lovrencsics 23 bajnokin játszott, hat gólt és négy gólpasszt jegyzett a Lechben, és teljesítményével felkeltette Egervári Sándor szövetségi kapitány figyelmét is, aki a Legia–Lech Poznan bajnokin személyesen méri fel a támadó középpályás formáját.

„Az az álmom, hogy egyszer debütálhassak a nemzeti csapatban. Mindenekelőtt sokat kell dolgoznom ezért, és remélem, hogy ennek meglesz az eredménye – mondta a válogatottsággal kapcsolatban korábbi nyilatkozatában a nemzeti színekben még utánpótlás szinten sem szereplő Lovrencsics, aki a riválisaira is kitért. – A támadóalakzatban a bal szélen Dzsudzsák Balázs futballozik, középen Hajnal Tamás, a jobb oldalon pedig Koman Vladimir, ő lehet a közvetlen vetélytársam.”

A Lech már mutatott be korábban nagy fogást Magyarországról: 2010-ben megvette a lett Artjoms Rudnevst a Zalaegerszegtől. Rudnevs első számú csatár és közönségkedvenc lett, a hazai porondon és az európai kupameccseken is igen eredményesnek bizonyult – 56 poznani bajnoki fellépésén 33 gólt szerzett. 2012 nyarán a Hamburger SV vásárolta ki szerződéséből, így ő lett a Bundesliga első lett futballistája.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek