Nagy Ádám már látja a fényt az alagút végén

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.03.18. 13:32
Egy korábbi speziai gólöröm, Nagy Ádám (jobbra) részvételével (Fotó: AFP)
Minden jel arra utal, hogy Nagy Ádám téli váltása mind a magyar válogatott labdarúgónak, mind az olasz bajnokság második vonalában maradásért harcoló Speziának jól jött. Nagy jól futballozott a hétvégén, ő értékelt a Reggiana elleni döntetlen utáni sajtótájékoztatón.

„Továbbra is nehéz helyzetben vagyunk, de én már látom a fényt az alagút végén” – fogalmazott Nagy Ádám.

A Spezia 0–0-t játszott a Reggiana vendégeként, a legutóbbi kilenc bajnokiján – amelyek közül csupán egyet vesztett el – 14 pontot szerzett, majdnem ugyanannyit, mint a megelőző 21 játéknapon, de még mindig a 18., kiesést jelentő pozíciót foglalja el a tabellán. 

„Mindent igyekeztünk megvalósítani abból, amit gyakoroltunk, amit az edző kért tőlünk, csak egyvalami hiányzott, a gól, pedig nagyon nagy szükségünk lett volna a három pontra” – tette hozzá a magyar középpályás, akinek teljesítményét a klubhonlap és a sajtó is nagyra értékelte.

Nagyot a téli kölcsönadásáról is kérdezték.

„Hogy mi hozott ide? Az idény első felében nehezen jutottam játéklehetőséghez a Pisában, így amikor korábbi pisai edzőm, Luca D’Angelo, akivel két éve majdnem feljutottunk az élvonalba, hívott a Speziába, nem sokat gondolkodtam. Jól tudtam, hogy a csapat nehéz időket él, ám úgy éreztem, tudok segíteni, szóval minden a váltás mellett szólt” – mondta Nagy, aki az idény első felében csupán négyszer fért be a Pisa kezdő tizenegyébe, viszont a Speziában stabil kezdő. 

A magyar légiós külön kitért arra, szerinte milyen jó kettőst alkotnak Salvatore Espositóval a középpálya tengelyében. 

„Úgy érzem, jól kiegészítjük egymást, rajtunk nem múlik a csapatjáték szempontjából lényeges kiegyensúlyozottság a középpályán. Nekem leginkább a labdaszerzés az erősségem, és amikor hozzám kerül a labda, többnyire rögtön Salvatorét keresem. Kiváló, technikás futballista, nagyon fontos játékosunk.”

Még nyolc forduló van hátra a Serie B alapszakaszából, a Spezia legközelebb, április elsején egyik közvetlen riválisát, a hozzá hasonlóan 31 pontos Ascolit fogadja. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik