Légiósok: Nagy Gergely a fogait adta a győzelemért

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2024.02.21. 10:29
Nagy Gergely (Fotó: PASZ Janina, archív)
Nagy Gergely, a PASZ Janina magyar kapusa megsérült a hétvégi bajnokin, a mérleg két letört fog és egy sérült boka.

Nehéz napok vannak Nagy Gergely mögött: a PASZ Janina magyar kapusát a Volosz elleni (2–1) görög első ligás bajnokin egy óra után le kellett cserélni, mert az ellenfél játékosa lekönyökölte.

„Megszereztem a labdát, majd a voloszi játékos a vállával az államat találta el – mondta lapunknak Nagy Gergely, a PASZ Janina 29 éves kapusa. – Az egyik oldalról úgy lehetett látni, mintha csak elfutott volna előttem, így az ott ülők nem is értették, miért maradtam a földön – édesapám is nézte a meccset, s a tévéközvetítésből ő sem tudta, mi történt. »Csupán« annyi, hogy kiütöttek… Néhány másodperces film­szakadás, és letört két őrlőfogamról egy-egy darab. De ez még mind semmi: ahogyan elestem az ütés után, az egyik stoplim beragadt a földbe, és meghúzódott a bokaszalagom. Hordágyon vittek le, a kispadon már összeszedtem magam. Kezelésekre járok, az orvos azt mondta, hét végére valahogyan összedrótoznak. Mindenképpen védeni akarok, hiszen az eddigi két PASZ Janina-mezben lejátszott meccsemen szereztünk négy pontot, jól is megy a védés. A Volosz elleni siker óriási lökést adhat a folytatásra, úgy készültünk a találkozóra, hogy most vagy soha! Megérdemelten nyertünk, nagyobb különbség is kialakulhatott volna, de a lényeg a siker, hiszen így reális esélyünk maradt a bennmaradásra. Még három bajnoki van hátra az alapszakaszból, az AEK Athén elleni idegenbeli meccsen kívül fogadjuk az OFI-t és az Atromitoszt, vagyis két közvetlen riválist, mindenképpen győznünk kell ellenük, s akkor bizakodva várhatjuk a rájátszást.”

A PASZ Janina a tizennégy csapatos ligában a tizenharmadik, s öt nyeretlenül megvívott bajnoki után örülhetett újra győzelemnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik