Légiósok: „Nagy Ádám nyárig mindenképp a Pisánál tervez”

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.01.16. 16:22
null
A 77-szeres válogatott Nagy Ádám az Eb előtt már tervez klubot váltani (Fotó: Szabó Miklós)
A téli átigazolási időszakban számos, egymásnak sokszor ellentmondó hír is megjelent az olasz sajtóban a Pisa magyar válogatott középpályásáról, Nagy Ádámról, akivel elégedett az edzője, Alberto Aquilani, menedzsere, Kövesdi Viktor pedig a Nemzeti Sportnak cáfolta a 28 éves játékos téli távozásáról szóló találgatásokat.

 

Először még december végén a La Nazione írt arról, hogy Nagy Ádám az olasz másodosztályú Pisától az Ádám Martint is foglalkoztató, dél-koreai Ulszanba szerződhet. Aztán az olasz sajtóban a szintén másodosztályú Speziával, majd legutóbb a Catanzaróval boronálták össze, török kollégáktól pedig úgy értesültünk, hogy Mocsi Attila csapatánál, a Rizespornál is szóba került a neve a kiszemeltek között.

Ugyanakkor pisai források már múlt héten is pedzegették, hogy mivel a csapatban vannak sérült játékosok is, Alberto Aquilani vezetőedző nem kíván megválni magyar középpályásától, függetlenül attól, hogy ősszel a Serie B-ben csak 378 percet játszott. Ezt erősíti, hogy az idei első bajnokin a kezdőcsapatba is bekerült, egy félidőt játszott a Reggiana elleni, 2–2-es meccsen, amely után nagyon kedvezően vélekedett a szakember a 77-szeres magyar válogatott labdarúgóról. Kiemelte példaértékű hozzáállását, azt, hogy folyamatosan fejlődni szeretne.

Éppen ezért, a sajtóhírekkel ellentétben nincs szó arról, hogy a télen klubot váltana a középpályás – erről már a középpályást képviselő CMG menedzseriroda társtulajdonosa, Kövesdi Viktor beszélt a Nemzeti Sport megkeresésére.

„Csak a sajtóban jelentek meg találgatások, a mi részünkről és a klub részéről senki sem mondta, hogy Ádám a télen távozna a Pisától. Ő mindig úgy állt hozzá, hogy szeretné visszerezni a helyét a csapatban. Pályafutása korábbi szakaszaiban is volt már ilyen helyzetben és akkor is sikerült bizonyítania. Nyárig mindenképp a Pisában képzeli el a jövőjét, ez a helyzet nem változott. Az előző két mérkőzés pedig azt mutatja, az edző is számít rá, tehát a klubnál sem téma a távozása”fogalmazott a játékosügynök.

Nagy Ádámot 2021 nyarán az angol másodosztályú Bristol Citytől szerződtette a Pisa és 2025 nyaráig szól a szerződése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik