Légiósok: Kleinheisler visszatért Horvátországba – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.02. 19:17
null
Kleinheisler László a horvát bajnokság éllovasánál folytatja (Fotó: hajduk.hr)
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport információi, kedden este hivatalossá vált, hogy a horvát élvonalban élen telelő Hajduk Splitnél folytatja pályafutását a görög első osztályban szereplő Panathinaikosztól érkező 47-szeres magyar válogatott középpályás, Kleinheisler László.

Az óév utolsó napjaiban, horvát sajtóhírek alapján már beszámoltunk róla, hogy Kleinheisler László a görög Panathinaikosztól a Hajduk Splithez szerződhet a télen, kedden reggel pedig jeleztük, a középpályás akár már ma alá is írhat új csapatához.

A spliti klub kedden este jelentette be hivatalosan a magyar válogatott játékos érkezését.

Nagyon örülök, hogy itt lehetek, már nagyon várom, hogy találkozzak a csapattársaimmal – idézi a klub honlapja Kleinheisler Lászlót. – Ez egy nagy klub, én pedig mindent meg fogok tenni azért, hogy elérjük a céljainkat és bajnokok legyünk.”

A horvát sajtó is beszámolt kedden a várható átigazolásról, a Sportski Journal tudni vélte, hogy Kleinheisler az idény végéig kölcsönbe érkezik a Hajdukhoz (a klub ezt a hivatalos honlapján erősítette meg), amely egyébként már egy éve is szerette volna megkaparintani Kleinheislert, amikor négy év után távozott az eszéki NK Osijektől, s végül a Panathinaikosz ajánlatára bólintott rá.

A Hajduk Splittel már hosszabb ideje kapcsolatban álltunk, már az előző idényben meg akarták szerezni Kleinheisler Lászlót. A klubnak nagy céljai vannak, hiszen bajnokságot szeretne nyerni, és ebben fontos szerepet szánnak a középpályásnak is. Ha a horvát bajnokesélyesnél folyamatosan játszik, akkor esélye lesz visszatérni az Eb-re készülő magyar válogatott keretébe is, ez is szerepet játszott a döntésünkben” – mondta az átigazolás hátteréről a játékos menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sportnak.

Kleinheisler bemutatása előtt egyébként a sajtótájékoztatón kiderült, hogy a felkészülést szerdán kezdő Hajduk január 8-ától edzőtáborozni megy Umagba, ahol négy felkészülési mérkőzést játszik majd – január 12-én például éppen a Fehérvár FC ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik