Légiósok: Kovács Dániel már szerdán bemutatkozhat új csapatánál

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.12.29. 18:15
null
Kovács Dániel az AEK Athén ellen bemutatkozhat (Fotó: The Path Sports Management)
A Fehérvár FC labdarúgócsapatától a görög élvonalbeli Voloszhoz igazoló Kovács Dániel akár már a szerdai bajnoki mérkőzésen bemutatkozhat új együttesénél. 

 

A székesfehérvári klub csütörtökön számolt be róla, hogy szerződést bontott a 29 éves futballistával, aki az M1 aktuális csatornának elárulta, hogy két napja volt dönteni a váltásról. A Volosznak ugyanis megsérült két kapusa, rajtuk kívül pedig egy szerb játékos védett, a klub mellé akart még egy bevethető hálóőrt.

„Garanciát nem tudnak vállalni, de számolnak velem, és január 3-án az AEK Athén otthonában, egy idegenbeli meccsen akár már debütálhatok is” – mondta Kovács Dániel, majd hozzátette, a vezetőedző az edzések alapján dönti el, kit küld a pályára.

A magyar játékos szerint egy nagyon elfogadó és gyönyörű környezetbe érkezett meg három napja, a görög kikötővárosban ugyanis mindenki nagyon kedves vele. Kovács megjegyezte, hogy az utolsó fehérvári meccsét követően ugyan összetűzésbe keveredett egy szurkolóval, ezután pedig nem kapott érdemi játéklehetőséget, de nem ez volt az oka az átigazolásának, mivel azzal a céllal érkezett korábban Székesfehérvárra, hogy egy a Voloszéhoz hasonló ajánlatot kapjon.

„Érdeklődések voltak, de szerintem majd csak most januártól fog feléledni a piac, így ez egy korai ajánlat volt, nem is kellett nagyon gondolkodnom rajta” – jegyezte meg Kovács, akinek elmondása szerint a görög klub a felsőházat célozza meg a bajnokságban.

Kovács Dániel 2019 júniusa óta erősítette a Fehérvárt, amelynek kapuját 75 élvonalbeli bajnoki mérkőzésen védte, 2020-ban ezüst-, 2021-ben pedig bronzérmet nyert a csapattal az NB I-ben. A 2021-es idényben a Magyar Kupában szintén ezüstérmet szerzett a Fehérvárral.

A Volosz 15 forduló után tizedik helyen áll a 14 együttest felvonultató görög Szuperligában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik