Angol Ligakupa: Hegyi jól debütált, csapata kiverte a Watfordot

Vágólapra másolva!
2023.08.08. 23:18
null
Hegyi Krisztián a lehető legjobbkor fogta meg Healey tizenegyesét (Fotó: Getty Images)
Tizenegyespárbajban ejtette ki az angol harmadosztályban (League One) szereplő Stevenage az egy osztállyal feljebb szereplő Watfordot az Angol Ligakupa első fordulójában. A piros-fehér együttes mestere, Steve Evans a kezdőcsapatban adott lehetőséget a West Hamtól kölcsönkapott magyar kapusnak, Hegyi Krisztiánnak.

 

A 20 éves kapus számára nem indult jól a találkozó, már a 6. percben bevették a kapuját – Vakoun Issouf Bayo talált be. A kapott gól nem roppantotta meg Hegyit, aki ezután minden, kapujára küldött labdát hárítani tudott, csapata pedig eközben egyenlített.

A klub beszámolója szerint a 73. percben egyedül vezette rá a labdát a gólszerző Bayo, de a magyar kapus óriási bravúrral védte a ziccert. A rendes játékidő letelte után jöhetett a tizenegyespárbaj, amelyben Hegyi ismét megvillant: a negyedik sorozatban Rhys Healey tizenegyesét fogta meg. Rajta kívül a Watfordból Porteous lőtt a kapu fölé, így a Stevenage-nek még az is belefért, hogy az első sorozatban Jamie Reid hibázott. A Stevenage tehát – Hegyi kiváló kapusteljesítményével – 4–3-ra nyert, így továbbjutott a következő fordulóba.


A magyar válogatott középpályása, Callum Styles nem játszott a Barnsleyban, amely nagy meglepetésre 2–2-es döntetlen után tizenegyespárbajban alulmaradt hazai pályán a negyedosztályú Tranmere ellen.

ANGOL LIGAKUPA
A LEGJOBB 64 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Stevenage FC (III.)–Watford (II.) 1–1 – 11-esekkel 4–3
Stevenage: Hegyi Krisztián végigjátszotta a találkozót, öt védésével csapata legjobbja volt, a tizenegyespárbajban egy kísérletet hárított.
Barnsley (III.)–Tranmere (IV.) 2–2 – 11-esekkel 6–7
Barnsley: Callum Styles nem lépett pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik