Légiósok: Nem lebeg előttem a visszavonulásom dátuma – Vadócz

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 13:20
null
Vadócz Krisztián bemutatása (Fotó: Central Espanol Facebook)
Az El País érdeklődését is felkeltette, hogy Vadócz Krisztián ismét Uruguayba szerződött. A nagy presztízsű helyi lap sportrovata, az Ovación hosszú interjút készített a magyar labdarúgóval, aki elsőként arra válaszolt, miért fogadta el a másodosztály utolsó helyén álló Central Espanol ajánlatát.

 

„Azért, mert hívtak, majd napokig győzködtek. Imponál nekem, ha valaki nem hagyja annyiban a dolgot, ha valamit igazán akar. Ingadoztam, hogy otthon maradjak vagy útra keljek, aztán végül az utazás, a felfedezések iránti vonzalmam győzött, tehát itt vagyok ismét Dél-Amerikában.”

Vadócz Krisztián beszélt a közelmúltbeli afrikai utazásáról, aztán arról, hogy próbált a brazil és az argentin bajnokság felé tájékozódni (minderről ide kattintva olvashat), majd arról, hogy a Dél-Amerikából Európa felé igyekvő futballistákkal szemben ő miért a másik irányban tette meg a két kontinens közötti utat.

„Húsz éve vagyok profi labdarúgó, és a tapasztalataim birtokában kijelenthetem, hogy az efféle felfedezések nem mindenkinek adatnak meg. Tetszik a nyelv, az itteniek életfelfogása, a kultúra, nagyon jól érzem magam Montevideóban. Ezért is vágytam arra, hogy esetleg más dél-amerikai országokat is kipróbáljak. Ha egy európai topklubban futballozol, természetesen nem kívánkozol el onnan, de ilyesmire már nincs esélyem. A dél-amerikai mindennapokban jól eligazodom, és ha valóban az jellemzi is az itteni klubokat, hogy Európának nevelnek labdarúgókat, azért örülnek, ha egy európai játékost alkalmazván már itthon szemléltethetik játékosaiknak, mire számíthatnak majd az óceán túlpartján.”

A magyar labdarúgó nem titkolta, hiányzik neki a Penarolnál tapasztalt atmoszféra, mire érkezett is rögvest az újságírói kérdés, hogy fűti-e a sztárcsapathoz való visszatérés vágya.

„Először is, még nem játszottam egyetlen percet sem. Előbb harcoljam ki a játékidőt, utána futballozzak jól, érjünk el jó eredményeket, aztán megnézhetjük majd, mindez ér-e valamit az átigazolási piacon. Ha nem, akkor sem dőlök a kardomba.”

Vadócz nagyon várja már, hogy pályára léphessen – ez várhatóan a La Luz elleni vasárnapi bajnokin történhet meg először –, természetesen minél több időt szeretne játékban tölteni, és a Central Espanol nélkülözhetetlen tagjává akar válni.

Amikor pedig arról faggatták, 37 évesen érzi-e már, hogy közel a visszavonulás pillanata, így reagált:

„Nem lebeg előttem a visszavonulásom dátuma. A lapok gyakorta emlegetik az életkoromat, eljutnak hozzám ilyen-olyan megjegyzések, de engem még mindig az foglalkoztat, hogy minél többet futballozzak. Ugyanúgy, ahogyan tizenhat éves koromban is. Egyszer eljön a visszavonulás napja, de számomra továbbra is minden héten az a feladat, hogy jól felkészüljek a szombati vagy a vasárnapi bajnokira. Ha győzünk, nem az életkoromról papolnak majd, ha jól játszom, akkor a teljesítményem lesz a beszédtéma. Ha a csapat segítségére vagyok, kedvenccé válhatok. Ez ugyanúgy működik a kispályás fociban, a Libertadores-kupában és a Bajnokok Ligájában is.”

Az interjúban szóba került a június végén közzétett navarrai adóslista is, amelyen – olyan uruguayi futballsztárok, mint korábbi két klubtársa, Diego Forlán és Walter Pandiani, valamint további több mint 600 magánszemély társaságában – Vadócz Krisztián is szerepel.

A magyar labdarúgó kifejtette, természetesen nem örül a fejleménynek, de ő mindig a szerződéseiben foglaltaknak megfelelően járt el adóügyekben, így történt ez a spanyol Osasunánál is abban az időszakban, amelyikkel az említett lista összefügg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik