Légiósok: Szalai elégedetlen, távozhat a Hoffenheimtől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 11:03
null
Szalai Ádám elégedetlen volt a 2014–2015-ös szezonnal, nem zárták ki az eladását Hoffenheimben (Fotó: achtzehn99.de)
Peter Rettig, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hoffenheim ügyvezető igazgatója szerint Szalai Ádám elégedetlen volt a 2014–2015-ös szezonnal, tárgyalnak vele a folytatásról, de nem zárta ki a magyar válogatott csatár eladását.

 

A Hoffenheim a kaotikus szezont futó Schalke és Borussia Dortmund mögött csak a nyolcadik helyen végzett a Bundesligában, a gyengébb szereplésben nagy szerepet játszott a csatárok sikertelen rotációja és hullámzó teljesítménye.

„Nem terveztük, hogy három kipróbált támadóval vágunk neki a szezonnak, egyszerűen csak így történt. Az edzői stábra bíztuk a feladat megoldását – mondta Rettig a Bildnek. – Az előző nyáron nem tudtuk, Sven Schipplock mikor épül fel rejtélyes gyulladásából. Anthony Modestét számos klub megkörnyékezte, és nem tudtam, meg tudjuk-e tartani, illetve elég motivált lesz-e a ránk váró szezonban. Ekkor jött a lehetőség, hogy szerződtessük a Schalkénál szereplő Szalai Ádámot, akiről úgy véljük, remek csatár. A három azonos képességű támadóval kialakult helyzet nem volt mindig könnyű a játékosok és az edzők számára sem.”

„Lehetséges, hogy egyikőjüknek mennie kell. Modestének egy év van hátra a szerződéséből, meglátjuk, hosszabbítunk-e vele, vagy menni akar. Ádámmal is leülünk beszélni, nem elégedett az idényével. Nem tudom, mik a tervei, meg kell várnunk, mit hoznak a tárgyalások.”

Rettig nem zárta ki Szalai eladását.

„A nyári terveink hamarosan konkrét formát öltenek majd” – tette hozzá.

Szalai Ádám 2014 nyarán, hatmillió euróért érkezett a Hoffenheimhez a Schalkétól, 2018-ig köti szerződés a TSG-hez. A 2014–2015-ös évadban huszonhat bajnoki mérkőzésen négy gólt szerzett, és négy gólpasszt adott. A tavasszal egyszer sem volt eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik