NEC: Eppelnek meccshiánya van, Szélesinek az engedélye hiányzik még mindig

Vágólapra másolva!
2011.10.20. 17:39
A holland élvonalban 15. helyen álló, három és „fél” magyar játékost foglalkoztató NEC Nijmegen nincs könnyű helyzetben, hiszen közel áll a kiesőzónához, és számos hiányzó is nehezíti Alex Paastor vezetőedző dolgát az ADO Den Haag elleni szombati bajnokin.

A NEC magyarjai közül Babos Gábor és Vadócz Krisztián játszhat szombaton Horváth Gábor csapata, az ADO Den Haag ellen, viszont Eppel Márton a hírek szerint ezúttal sem kap szerepet. Az MTK-tól nyáron igazolt támadó még nem kapott lehetőséget tétmeccsen az első csapatban, ám a hírek szerint Alex Paastor vezetőedző éppen azért nem számít rá a hétvégén, mert meccshiánnyal küzd. Kérdés, hogyan tud ezen a meccshiányon túllendüllni, ha egyszer sem kap lehetőséget...

Az október eleje óta Nijmegenben készülő Szélesi Zoltán viszont azért nem játszhat, mert még nem rendeződött az átigazolási ügy, vagyis hiába edz két hete a csapattal, hiába kíséri el az együttest bajnokira is, egyelőre nem léphet pályára, mert hivatalosan még nem miondták ki, hogy korábbi csapata, a Volosz kizárásával a görög élvonalból, szabadon igazolhatóvá vált.

„Hét közben kilenctől nagyjából kettőig az edzőbázison dolgozom a többiekkel, aztán irány a hotel, intézem az ügyeimet, próbálok megszabadulni a görög örökségtől – mondta a Nemzeti sportnak Szélesi Zoltán. – A családom tagjai, a menedzseriroda képviselői, az ügyvédem, az NEC alkalmazottai is minden követ megmozgatnak azért, hogy egyről a kettőre jussunk, de a bürokrácia falainak száma és magassága felettébb változatos. Semmi kedvem tréfával elütni a dolgot, mert az az igazság, hogy az összes hivatalos szerv működése akadozik, a görög és a holland szövetségé és a FIFA-é is."

„Három papírt kellene megszereznem, ezek birtokában hivatalosan is csatlakozhatnék a Nijmegenhez, aláírhatnám a szerződést, csakhogy folyton akadályba ütközünk. A FIFA előbb angol nyelvű dokumentumot követel, aztán az eredeti görög kizáró nyilatkozat angol fordítását kéri. A határozatot persze a FIFA is megszerezhetné a görögöktől, csakhogy a svájciak el akarják kerülni a pártosság látszatát. Nem vagyok több egy aktaszámnál. Csak az a gond, hogy ez az »akta« három hónapja nem lépett pályára mérkőzésen, és lassan fél éve nem kapott fizetést – ami jelentős mértékben a szövetségi tisztviselők, a vontatott és nehezen követhető ügymenet eredménye. Összefoglalva: nincsenek meg a munkavégzéshez elengedhetetlen papírok, nem az én hibámból" – tette hozzá a korábbi válogatott védő.

Pedig a NEC-nek égetően szüksége lenne Szélesire, ugyanis a 24 éves védő, Kevin Conboy eltiltás miatt nem játszhat szombaton, többen pedig sérülés miatt hiányoznak majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik