1860 München: Nagy perspektíva - a fradista az újpestiről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.03. 08:45
Benjamin Lauth dicsérő szavakkal illette Simon Krisztiánt, miután az Újpestet elhagyó válogatott szélső a Ferencváros német labdarúgójának nevelőegyesületéhez, a másodosztályú 1860 München szerződött.
„Gyors, lendületes futballista, a szélen különösen erős. Az Újpest elleni derbin ő szerezte ellenünk a győztes gólt, de különben is nagyon jó meccse volt. Miután huszonhárom éves, még mindig nagy perspektíva van benne” – mondta az 1860 Münchent két részletben tizennyolc éven át szolgáló Lauth Simon Krisztiánról. Véleményét osztotta a müncheniek sportigazgatója, Gerhard Poschner.

„Kétlábas, támadó szellemű játékos, akit mindkét szélen, de középen is be lehet vetni. Megvan a kellő sebessége ahhoz, hogy gólveszélyesen érjen fel az ellenfél kapuja elé a támadásoknál.”

A német együttesnél a 27 éves Rubin Okotie ideális alternatívájaként tekintenek a magyar válogatott futballistára. Aki képességei alapján talán még több szerephez is juthat. Ha nem is szorítja ki a 19 őszi tétmeccsen 15 gólt szerző pakisztáni születésű, de osztrák válogatott támadót, a szakmai stáb egymás mellett szerepeltetve helyet szoríthat Simonnak a kezdőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik