Munkatársunktól 2020.07.03 12:27 Frissítve: 2020.07.03 13:07

PMFC: miniszterelnöki levélváltás a pécsi stadionról

Újabb fontos lépés történt az új pécsi stadion ügyében. Hargitai János kereszténydemokrata országgyűlési képviselő arról számolt be Facebook-oldalán, hogy Orbán Viktor nemcsak szóban, hanem írásban is megerősítette: támogatja a beruházást. A miniszterelnök várja a részletes sportfejlesztési terveket – írta meg a Pécsi Újság.

 

A kormány a konkrét tervek ismeretében dönthet a pécsi stadionról (Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló)

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a PMFC másodosztályba történt feljutását követően Hargitai János, a KDNP baranyai országgyűlési képviselője Orbán Viktorral egyeztetett a régóta vágyott új pécsi stadion ügyében.

Miután a kormányfő pozitív választ adott egy többfunkciós létesítmény építésével kapcsolatban, Bánki Erik, Hoppál Péter és Nagy Csaba országgyűlési képviselők aláírásával, illetve Péterffy Attila polgármester támogató soraival levelet küldött a miniszterelnöknek a kereszténydemokrata politikus.

A napokban megérkezett a válasz, Orbán Viktor levelét Hargitai János tette közzé a saját Facebook-oldalán.

Orbán Viktor – mint írta – „a pécsi labdarúgás tisztelőjeként” nemcsak megérti, hanem kifejezetten fontosnak tartja, így örömmel támogatja a városi sportinfrastruktúra fejlesztésére vonatkozó kezdeményezést. A kormányfő azt kérte, mihamarabb juttassák el részére a részletes terveket.

A lap úgy tudja, hogy ezek a tervek már készülnek, és ezzel alapozhatják meg a konkrét kormányzati döntést. A Pécsi Újság értesülése szerint egyébként felvetődött, hogy nem a Várkői-stadion helyén épülhet fel az új létesítmény, hanem az épülő Dárdai Akadémia közelében, ahol a sportkomplexum mellett működhet majd a szintén régóta tervezett aquapark, s egyéb létesítmények is.

2020.08.09 17:13:07

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

Élre állt a továbbra is hibátlan Szpari; a Békéscsaba Ajkán nyert; a Gyirmót megverte a Haladást.

2020.08.07 11:57:41

Labdarúgó NB II FERENCZ NORBERT

90. perces egyenlítés, továbbra sincs győzelme a két csapatnak.

2020.08.07 13:46:00

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

A Békéscsaba egygólos sikert aratott az FC Ajka vendégeként.

2020.08.07 14:21:52

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Az angyalföldiek megszenvedtek, de otthon tartották a három pontot.

2020.08.07 14:42:04

Labdarúgó NB II VAJGELY PÁL

Továbbra sincs meg a Szeged első győzelme az NB II-ben, a Szentlőrinc döntetlent ért el.