Munkatársunktól 2020.05.20 07:31 Frissítve: 2020.05.20 11:37

PMFC: Hargitai János Orbán Viktorral egyeztetett az új stadionról

A Pécsi Újság értesülései szerint Hargitai János kereszténydemokrata országgyűlési képviselő kedden az Országgyűlésben egyeztetett Orbán Viktorral a Pécsi MFC új stadionjáról. A kormányfő pozitív választ adott, így felcsillanhat a remény, hogy Baranyában is épül olyan stadion, amely nemcsak NB II-es, hanem élvonalbeli, sőt nemzetközi találkozók rendezésére is alkalmas lesz. Hargitai János megerősítette a lap értesüléseit.

Pécsi játékosok és közönségük az egyik őszi mérkőzésük után (Fotó: Löffler Péter/Új Dunántúli Napló)

 

Mint ismert, a PMFC a következő idényben az NB II-ben szerepelhet, ám egyelőre nincs megfelelő stadionja. A Magyar Labdarúgó-szövetség NB II-re vonatkozó előírásainak egyetlen baranyai pálya sem felel meg, még a kozármislenyi sem. Legközelebb Kaposváron található megfelelő létesítmény. Az új pécsi stadion ügye most ismét terítékre került.

Hargitai János (Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló, 2019)

Hargitai János a Pécsi Újságnak nyilatkozva megerősítette, kedden az Országgyűlésben tárgyalt Orbán Viktorral, s a kormányfőtől pozitív választ kapott.

„Futballszeretőként, a PMFC egykori elnökeként természetesen nagyon fontosnak tartom, hogy új, modern stadiont kapjon Pécs és Baranya, de a járvánnyal járó gazdasági válság menedzselése szempontjából is különös jelentőségűek az állami beruházások – fogalmazott a pecsiujsag.hu-nak a képviselő. – Most, hogy a jelek szerint hamarosan vége lehet a veszélyhelyzetnek, az új pécsi stadion ügye azért is előtérbe kerülhet, mert az építkezés komoly szerepet játszhat a város és a megye gazdaságának erősítésében, sok cég és még több ember juthat munkához, így a helyi vásárlóerő is növekedik.”

2020.05.19 20:49:16

Labdarúgó NB II BORBOLA BENCE

A kétszeres gólkirály megannyi emlékezetes pillanatot tudott felidézni.

2020.05.06 22:56:51

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hát igen, a felső határ a csillagos ég.

2020.05.05 21:52:38

Labdarúgó NB II BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. A klub töretlenül fejlődött mind szakmailag, mind infrastrukturálisan.

2020.05.05 11:13:33

Labdarúgó NB II BABJÁK BENCE

Bélteky Róbert tulajdonos Ausztráliából gratulált a következő idényt az élvonalban kezdő csapatnak.

2020.04.17 18:26:49

Labdarúgó NB II POLGÁR LÁSZLÓ

Kapusként és edzőként is szolgálta a Zala megyei klubot, fia válogatottságig vitte.