Pécs: Matyi nélkül az NB III-ban, a Kozármisleny jogán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.12. 19:44
Újabb fordulat a pécsi labdarúgásban: információink szerint a PMFC a Kozármisleny jogán indulna az NB III-ban, maga mögött tudva a helyi önkormányzat támogatását. Utóbbi így ezzel a lépéssel rövidre zárná a Matyi Dezsővel zajló, eddig eredménytelen egyeztetéseket a tulajdonjog átadásáról és átvételéről.

A pécsiek szakmai munkáját ismét Márton Gábor irányítaná, aki játékosként és edzőként is kötődik a klubhoz. A tréner nincs könnyű helyzetben: az NB I-ből kizárt klub első keretből már minden játékos távozott, az utánpótlásból pedig 20–25 futballista. Korábban még szó volt arról, hogy a komplett pécsi keret átmenne Kozármislenybe, most már nincs mit, pontosabban kit átvinni, a nulláról kell felépíteni a csapatot. az NB I-ből kizárt klub első keretből már minden játékos távozott, az utánpótlásból pedig 20–25 futballista. Korábban még szó volt arról, hogy a komplett pécsi keret átmenne Kozármislenybe, most már nincs mit, pontosabban kit átvinni, a nulláról kell felépíteni a csapatot.

A Kozármisleny, ahol szintén működtetési problémák adódtak a napokban – ám végül megoldódni látszódnak: a tulajdonos nem száll ki, az önkormányzat pedig pénzt ad a működésre – viszont így lemond a harmadosztályú indulásról, és a megye I-ben folytathatja a szereplését. Nagy változás lenne ez a klub életében, hiszen a 2013–2014-es idényben még az NB II-ben szerepelt.

Pécsett nem lenne példa nélküli az eset, a női kosárlabdázóknál három évvel ezelőtt kísértetiesen hasonló volt a történet. Az önkormányzat nem tudott megállapodni a nemzetközi és hazai sikereket felmutató, ám anyagilag nehéz helyzetbe kerülő Pécs 2010-zel, és a PTE-PEAC lett a kiválasztott együttes, amely a város támogatását megkapta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik