PMFC: késik a megegyezés; 20–25 távozó az utánpótlásból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.10. 13:43
Továbbra sincs megállapodás a PMFC jövőbeli működéséről, a bizonytalanság azonban nemcsak a jelenre és a közeljövőre van kihatással, hanem hosszútávon éreztetheti a hatását. Az élvonalból az NB III-ba visszasorolt felnőtt csapatból már mindenki távozott, míg a bama.hu úgy tudja, az utánpótlásból is elment már 20-25 játékos. A legjobbakon kívül már az egy fokkal gyengébb képességűek is.

A megyei honlap információi szerint mintegy kéttucatnyi fiatal játékos hagyta el eddig a pécsieket. Volt olyan eset, hogy a szülők vitték el más egyesülethez a gyermekeiket, de akadt olyan tehetség is, akit vinni sem kellett. A talentuma miatt elvitték más klubok olyan helyre – döntően futballakadémiára –, ahol rendezett a szakmai munka. A cikkben mindenek előtt megemlítik az MTK-t, a Puskás AFC-t, de a felsorolásból nem hiányzik a Ferencváros és a Bp. Honvéd sem.

Viszont nem kizárólag az NB I-es egyesületek, valamint azok akadémiái a csábítók, hanem a környékbeli csapatok is. Főként a harmadosztályú klubok (Komló, Szentlőrinc) igazolnak 18–19 éves pécsi játékosokat azzal az ígérettel, hogy rögtön a felnőtt keretbe kerülnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik