NB III: a REAC két részletben 12-t kapott a Létavértestől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.30. 19:13
Akárcsak a labdarúgó NB III őszi nyitányán, a mostani hétvégére előrehozott tavaszi első fordulóban is hat gólt vágott a Létavértes a REAC-nak – az újabb 6–1 szombat este a fővárosban született meg. A keleti első Kazincbarcika és a Középcsoportot magabiztosan vezető Soroksár egyaránt győzelemmel tudta le a játéknapot, nyugaton ellenben hármas holtverseny állt elő az élen, vasárnap dől el, hogy a jelenleg első Csákvár telel-e az első helyen. A korábbi 15 fordulóban egyszer sem nyerő Komló megszerezte első győzelmét, így a 48 csapatos mezőnyben már csak a keleti sereghajtó Veresegyház nyeretlen.

KELETI CSOPORT. A Létavértes a REAC 6–1-es legyőzésével kezdte a szezont, és ugyanúgy is fejezte be az őszi etapot, köszönhetően Vinicius szombati mesterhármasának. A vendégek végig jobbak voltak, ám az utolsó negyedóra kezdetén még nem volt jele a kiütésnek – a hátralévő időben aztán négyszer is betaláltak. A Kazincbarcika utolsó idei ellenfele a Détári Lajos irányította Felsőtárkány volt, és mivel Szabó Viktor első félidő derekán született góljára nem érkezett válasz, a három pont – és vele a téli első hely – Barcikán maradt. A csoport szombati játéknapján megszakadt két hosszú sorozat: a szeptember közepe óta veretlen Putnok Bojan Milovanovics hajrábeli gólja következtében kikapott Egerben, míg a Hajdúböszörmény hatfordulónyi nyeretlenség után győzött – a szenvedő fél a Hatvan volt. A Nyírbátor elvitt egy pontot az október eleje óta veretlen Cigándtól, amely végigtámadta a meccset, így aligha elégedett az egy ponttal. KELETI CSOPORT. A Létavértes a REAC 6–1-es legyőzésével kezdte a szezont, és ugyanúgy is fejezte be az őszi etapot, köszönhetően Vinicius szombati mesterhármasának. A vendégek végig jobbak voltak, ám az utolsó negyedóra kezdetén még nem volt jele a kiütésnek – a hátralévő időben aztán négyszer is betaláltak. A Kazincbarcika utolsó idei ellenfele a Détári Lajos irányította Felsőtárkány volt, és mivel Szabó Viktor első félidő derekán született góljára nem érkezett válasz, a három pont – és vele a téli első hely – Barcikán maradt. A csoport szombati játéknapján megszakadt két hosszú sorozat: a szeptember közepe óta veretlen Putnok Bojan Milovanovics hajrábeli gólja következtében kikapott Egerben, míg a Hajdúböszörmény hatfordulónyi nyeretlenség után győzött – a szenvedő fél a Hatvan volt. A Nyírbátor elvitt egy pontot az október eleje óta veretlen Cigándtól, amely végigtámadta a meccset, így aligha elégedett az egy ponttal.

KÖZÉPCSOPORT. Az éllovas Soroksár egy öngóllal és Lovrencsics Balázs büntetőből lőtt góljával már az első félidőben kétgólos előnyt szerzett az Orosháza ellen, és győzelme a fordulás után sem forgott veszélyben. Némi távolból, de tartja a lépést a második helyezett Szeged, amely Geiger Norbert mesterhármasával győzött Monoron (a szegedieknél ez volt a negyedik őszi mesterhármas, a további három – amelyek közül az egyik mesternégyessé kerekedett – Germán Tamás érdeme). Az élbolyhoz tartozó Rákosmente ellenben hiába vezetett kétszer is Bölcskén, csak egy ponttal gazdagodott. Keresztúri András csapata, a Dabas emberhátrányban, a 88. percben szerzett góllal harcolt ki magának egy pontot Felcsúton a Videoton második csapata ellen, míg a Baja hajrábeli találattal gyűrte le a Gyulát. Megtört egy hosszú nyeretlenségi sorozat: a szebb napokat látott Komló megszerezte idénybeli első győzelmét – a Maglód elleni találkozót Paál Márk 2. percben szerzett gólja döntötte el.

NYUGATI CSOPORT. A gólzsák, Juhász László kiállítása miatt a Csepel emberhátrányban játszotta le az utolsó húsz percet a Nagyatád ellen, de előnyét nemcsak megtartotta, hanem a 92. percben egy kontrából Zimermann Zoltán fejesével meg is duplázta, így ott maradt az élbolyban. A csepeliekhez hasonlóan 32 pontja van az Andráshidának is, amely Bandics Ákos és Polareczki Roland góljával paprikás hangulatú meccset nyert meg Körmenden – az utolsó percekben emberhátrányban játszva. Az őszi szezon első felében sokáig az élen haladó, ám az utóbbi hetekben bukdácsoló Budaörsnek nem sikerült a szép őszi búcsú, a 88. percbeli Berki Péter-góllal a BKV Előre hazavitte a három pontot.

LABDARÚGÓ NB III, 16. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Hajdúböszörmény–Hatvan 2–1
Cigánd–Nyírbátor 1–1
Eger–Putnok 1–0
Kazincbarcika–Felsőtárkány 1–0
REAC–Létavértes 1–6
TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Monor–Szeged 1–3
Komló–Maglód 1–0
Bölcske–Rákosmente 2–2
Soroksár–Orosháza 2–0
Szekszárd–Dunaharaszti 0–1
Videoton II–Dabas 1–1
Baja–Gyula 1–0
TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Budaörs–BKV Előre 1–2
Körmend–Andráshida 0–2
Mosonmagyaróvár–Balatonfüred 1–1
Veszprém–Haladás II 2–0
Csepel–Nagyatád 2–0
TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik