NB III: ritka drámai finisben kapott ki az egyetlen hibátlan

Vágólapra másolva!
2013.09.15. 19:46
Nincs már százszázalékos csapat a labdarúgó NB III-ban: az utolsó hibátlan, a Keleti csoportot eddig vezető Tiszaújváros a hajrában kapott gólokkal 2–1-re kikapott az Ebestől az 5. forduló vasárnapi játéknapján. Nyugaton az éllovas BKV Előre nyert és növelte előnyét, a Középcsoportban gólzáporos meccsen szerezte meg első győzelmét az ESMTK.

KELETI CSOPORT. Csupán egy mérkőzést rendeztek vasárnap, az viszont az izgalmakat tekintve többel is felért. Az éllovas Tiszaújváros már az első félidőben is nehéz pillanatokat élt át Ebesen, a hazaiak két támadása is kapufával végződött. A második félidőben sokáig nem alakultak ki helyzetek, a légkör azonban egyre feszültebb lett – az onlajnok.com beszámolója szerint egy szóváltás nyomán Feczkó Tamást, a hazaiak edzőjét a játékvezető a nézők közé száműzte. Nem sokkal később, a 71. percben jött a vendégek vezető gólja: egy kavarodást követően Dávid Zoltán közelről lőtt a hazai kapuba. Bakonszegi Attila kiállítását követően tovább fakultak a hazai remények, csakhogy a tiszaújvárosiak lába alól a végjátékban kicsúszott a talaj: előbb kezezés (86.), majd a kapus, Hamar Zsolt szabálytalansága (91.) miatt rúghatott büntetőt a hazai csapat, és Jeremiás Gergő mindkétszer higgadt ítélet-végrehajtó volt – Hamar kiállítása nyomán a második esetnél már egy mezőnyjátékos, Lippai Gergő állt a vendégek kapujában. Az Ebes hazai pályán százszázalékos: három meccs, három győzelem.KELETI CSOPORT. Csupán egy mérkőzést rendeztek vasárnap, az viszont az izgalmakat tekintve többel is felért. Az éllovas Tiszaújváros már az első félidőben is nehéz pillanatokat élt át Ebesen, a hazaiak két támadása is kapufával végződött. A második félidőben sokáig nem alakultak ki helyzetek, a légkör azonban egyre feszültebb lett – az onlajnok.com beszámolója szerint egy szóváltás nyomán Feczkó Tamást, a hazaiak edzőjét a játékvezető a nézők közé száműzte. Nem sokkal később, a 71. percben jött a vendégek vezető gólja: egy kavarodást követően Dávid Zoltán közelről lőtt a hazai kapuba. Bakonszegi Attila kiállítását követően tovább fakultak a hazai remények, csakhogy a tiszaújvárosiak lába alól a végjátékban kicsúszott a talaj: előbb kezezés (86.), majd a kapus, Hamar Zsolt szabálytalansága (91.) miatt rúghatott büntetőt a hazai csapat, és Jeremiás Gergő mindkétszer higgadt ítélet-végrehajtó volt – Hamar kiállítása nyomán a második esetnél már egy mezőnyjátékos, Lippai Gergő állt a vendégek kapujában. Az Ebes hazai pályán százszázalékos: három meccs, három győzelem.

KÖZÉPCSOPORT. A forduló előtt sereghajtó ESMTK kihasználta, hogy a 9. perctől emberelőnyben játszott a Baja ellen, és az utolsó félórában három gólt szerezve elkönyvelte első győzelmét. Ugyanez nem sikerült a Komlónak, a Honvéd akadémistái az egyaránt duplázó Bobál Gergely és Prosser Dániel jóvoltából taroltak a bányászvárosban. Bobál harmadszor szerzett két gólt egy meccsen ebben a szezonban. A Dunaharaszti idénybeli legfölényesebb sikerével zárkózott az élcsoporthoz.

NYUGATI CSOPORT. Az éllovas BKV Előre – részben a napokban igazolt Majoros Árpád góljának köszönhetően – 2–0-ra legyőzte az 53. perctől, Szöllőskei Péter kiállításától emberhátrányban játszó Veszprémet, így nemcsak megőrizte az első helyét a tabellán, de a riválisok pontvesztései miatt növelte is az előnyét. A két potenciális vetélytárs győri rangadóján Zimermann Zoltán már a 3. percben vezetést szerzett a Csepelnek, amivel annyira felpörgette az eseményeket, hogy amikor a 22. percben megint a hálóba talált, már 2–2 volt az állás... A második félidőben az ETO második csapata másodszor is előnybe került, de Mihai Nicorec góljára is volt csepeli válasz, így a hatgólos meccs döntetlennel végződött. Az idényt remekül kezdő Andráshida hazai pályán meglepetésre kikapott a Nagyatádtól, míg az Újbuda sorozatban harmadszor is vereséget szenvedett – legyőzője a 44. perctől emberhátrányban játszó Diósd volt.

LABDARÚGÓ NB III, 5. FORDULÓ
VASÁRNAPI MÉRKŐZÉSEK

KELETI CSOPORT
Ebes–Tiszaújváros 2–1
TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
ESMTK–Baja 5–1
Dunaharaszti–Dabas 3–0
Komló–Honvéd-MFA 1–5
TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
BKV Előre–Veszprém 2–0
Győri ETO II–Csepel 3–3
Andráshida–Nagyatád 0–1
Újbuda–Diósd 1–2
TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik