NB III: Csákvár fénybe borult, gólzápor az avatómeccsen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.29. 20:42
Remekül sikerült a Csákvár első esti mérkőzése: Bognár György csapata 4–2-re legyőzte a tavasszal mostanáig százszázalékos Balatonfüredet a pályavilágítás-avató szombat esti mérkőzésen, és megerősítette első helyét a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának élén.

Molnár Csaba két közeli lövésével a 9. percben már két góllal vezettek a hazaiak, sőt hamarosan Mihály Dávid is betalált. A vendégek gyors szépítése sem törte meg a csákváriak lendületét: Horváth Roland a 31. percben már a negyedik hazai gólt szerezte. A második félidőre – Osváth Attila második találata révén – egy gól maradt, így a hazaiak végül 4–2-re nyertek a csákvári klub honlapjának tudósítása szerint 800 néző előtt lejátszott mérkőzésen.a csákvári klub honlapjának tudósítása szerint 800 néző előtt lejátszott mérkőzésen.

RÖVIDEN

A Bölcske otthona továbbra is oroszlánbarlang: a tolnaiak a Soroksár és a Szeged után a Középcsoport harmadik nagyágyúja, a Honvéd MFA ellen is otthon tartottak egy pontot, köszönhetően Budai Dávid duplájának. A Bölcske hazai pályán hét meccse veretlen.

Az ex-fradista Laczkó Milán volt csapata ellen szerezte meg első hatvani gólját, majd Horváth András a 90. percben büntetőt védett, ez is kellett ahhoz, hogy a Hatvan 2–1-re legyőzze a Ferencváros második csapatát, amely sorozatban harmadszor veszített.

A múlt heti rangadóvesztés után újra győzött a Budaörs: Albert Flórián csapata Sajbán Miklós közeli és Pleván Ádám távoli lövésével győzte le a Diósdot, és elkönyvelte negyedik tavaszi győzelmét is.

Ötödik tavaszi mérkőzését is elveszítette a Veszprém: Jugovits Lajos csapata ezúttal Tökölön szenvedett vereséget.

A Baja immár hét forduló óta veretlen: Zsók József csapata ezúttal a Középcsoport elejéhez tapadó Rákosmente otthonából csent el egy pontot.

Október vége óta (négy döntetlen és öt vereség után) először győzött a Monor, amely a Dunaharasztit verte 2–0-ra.

A NAP MEGLEPETÉSÉT a Középcsoport sereghajtója, a Komló szolgáltatta, amely egy pontot otthon tartott a nála 43 ponttal többet gyűjtő, az NB II-be igyekvő, ezúttal Lisztes Krisztián nélkül pályára lépő Soroksár ellen. Ősszel a Komló ötöt kapott Soroksáron… A bányászvárosból érkező hírnek a szegediek is örültek, miután gól nélküli első félidőt követően vereséggel küldték haza a szekszárdiakat. Germán Tamás gólját még megválaszolták a vendégek, azonban a múlt heti soroksári rangadó hőse, Farkas Márk közeli találata már reakció nélkül maradt, sőt a Germán helyére éppen becserélt Kovács Balázs az első labdaérintéséből hatalmas gólt lőtt a 86. percben – 3–1-re nyert a Szeged, és már csak három pont a lemaradása a Soroksár mögött.

A NAP GÓLZÁPORÁT a Létavértes zúdította a Keleti csoport sereghajtójára, a Veresegyházra. A Léta bő fél óra elteltével már négy góllal vezetett, végül 7–2-re nyert. Kertész Tamás az idénybeli első mesterhármasával járult hozzá a diadalhoz, és immár 16 góllal vezeti a góllövőlistát. A hajdúságiak ezzel át is vették a vezetést a tabellán, mivel az eddig vezető Kazincbarcika gól nélküli döntetlent játszott Cigándon.

TOVÁBBRA IS SZÁZ SZÁZALÉK! A Videoton második csapata 2–0-s vezetését még kiengedte kezéből, ám a csereként beálló Géresi Krisztián 88. percbeli góljával 3–2-re győzött Maglódon, így öt tavaszi meccse után is százszázalékos. Mindkét csapat tíz emberrel zárt: a hazaiaktól Buzás Viktort (63. perc), a felcsútiaktól Lupetát (83.) állította ki a játékvezető. A tavaszi 5/5-re pályázó másik két csapat közül a Balatonfüred kikapott, a Győri ETO II vasárnap lép pályára.

KAPUSKIÁLLÍTÁS 1. A Tiszaújváros már a 6. percben elveszítette kapusát, Hamar Zsoltot a Felsőtárkány ellen, csakhogy a helyére beálló Roza László – volt csapata ellen – kivédte a megítélt tizenegyest, sőt Kerekes István gólja révén a szünetben vezetett is a megfogyatkozott vendégcsapat. A fordulás után aztán Bogdány Csaba és Katona Attila fordított, 2–1-re nyert Détári Lajos csapata, amelynek tavaszi mérlege: négy győzelem, egy döntetlen. A négy győzelem zsinórban jött.

KAPUSKIÁLLÍTÁS 2. A Dabas is a kezdő kapusa nélkül fejezte be meccsét, sőt mivel Szabó Milán 89. percbeli kiállításakor már nem volt cserelehetőség, mezőnyjátékos, Electo Wilson állt a kapuba. S ami a leginkább sújtotta a vendégcsapatot: a megítélt szabadrúgásból Fülöp Tibor a hálóba csavart, biztossá téve az Orosháza 2–0-s győzelmét.

LABDARÚGÓ NB III, 21. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Felsőtárkány–Tiszaújváros 2–1
Putnok–Jászapáti 2–1
Cigánd–Kazincbarcika 0–0
Hatvan–Ferencváros II 2–1
Hajdúböszörmény–Ebes 1–0
Létavértes–Veresegyház 7–2
Nyírbátor–DVSC-DEAC 1–1
REAC–Eger törölve

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSA

KÖZÉPCSOPORT
Rákosmente–Baja 1–1
Maglód–Videoton II 2–3
Szeged–Szekszárd 3–1
Komló–Soroksár 0–0
Monor–Dunaharaszti 2–0
Orosháza–Dabas 2–0
Bölcske–Honvéd-MFA 2–2

A KÖZÉPCSOPORT ÁLLÁSA

NYUGATI CSOPORT
Tököl–Veszprém 2–1
Dorog–Mosonmagyaróvár 1–1
Budaörs–Diósd 2–0
Csákvár–Balatonfüred 4–2

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik