NB III: Lisztesék elképesztő tempóban nyomulnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.16. 17:55
Újabb győzelemmel erősítette meg első helyét a Középcsoportban a Soroksár: a Lisztes Krisztiánt végig a soraiban tudó csapat idegenben 2–0-ra legyőzte a Maglódot a labdarúgó NB III 19. fordulójának vasárnapi játéknapján. Nyugaton a Győri ETO fiataljai gólzáporos győzelemmel maradtak az első helyen, míg a Keleti csoportban az őszi bajnok Kazincbarcika még mindig nyeretlen a tavasszal – az élen immár a Putnokon nyerő DVSC-DEAC áll, és szorongatja a Barcikát a kis Fradit legyűrő Létavértes.

ELKÉPESZTŐ SZÉRIA. A teljes NB III-as mezőny legjobb mutatójával álló Soroksár sorozatban a tizedik bajnokiját nyerte meg, és immár 525 perce nem kapott gólt. Lovrencsics Balázs 15. percben szerzett gólját Márkus Tibor a 92. percben toldotta meg még eggyel, így született meg a Középcsoport listavezetőjének vasárnapi maglódi győzelme.ELKÉPESZTŐ SZÉRIA. A teljes NB III-as mezőny legjobb mutatójával álló Soroksár sorozatban a tizedik bajnokiját nyerte meg, és immár 525 perce nem kapott gólt. Lovrencsics Balázs 15. percben szerzett gólját Márkus Tibor a 92. percben toldotta meg még eggyel, így született meg a Középcsoport listavezetőjének vasárnapi maglódi győzelme.

A NAP RANGADÓJÁT is a Középcsoportban játszották: a második helyezett Szeged gyulai otthonában 2–0-ra legyőzte a tavasszal mostanáig százszázalékos Honvéd-akadémistákat, és ezzel valamelyest megugrott riválisától. A második félidő elején Zelenyánszki László közeli lövéssel szerzett vezetést a hazaiaknak, tíz perccel később Szlobodan Markovics állította be a végeredményt.

A NAP LEGJOBB CSATÁRTELJESÍTMÉNYÉN két futballista osztozik: Kocsis Dávid mesterhármassal járult hozzá a tavasszal eddig nyeretlen Rákosmente 6–0-s győzelméhez, és ugyancsak háromszor talált a kapuba Mervó Bence, a Győri ETO II 18 éves játékosa.

A TAVASZ GÓLZÁPORA. S ha már Mervó Bence... A tavaszi szezonban egyszer már hatot vágó Győri ETO II ezúttal sem kímélte ellenfelét: a tinédzser Mervó mesterhármasa és Matetits István duplája révén a győriek 5–1-re kiütötték a Veszprémet, három tavaszi győzelmüket 13–3-as összesített gólkülönbséggel szállították.

A TAVASZ GYŐZELMI SOROZATAI. A Soroksár és a nyugati listavezető Győr II mellett három csapat áll három mérkőzés/három győzelem mérleggel a tavasszal: a Középcsoportban felzárkózóban lévő Videoton II, továbbá két nyugati klub, az Albert Flórián edzette Budaörs, amely Sajbán Máté két hajrábeli góljával gyűrte le az Újbudát, valamint a Balatonfüred, amely magabiztosan verte meg a Nagyatádot.

LOKI–FRADI AZ NB III-BAN IS. Az élvonal döntetlenre végződő rangadója árnyékéban a DVSC egyik fiókcsapataként működő Létavértes Kertész Tamás tizenegyesével 1–0-ra legyőzte Lipcsei Péter kis Fradiját. A hazaiak Bényei Balázs 57. percbeli kiállítása következtében emberhátrányban voltak kénytelenek megőrizni előnyüket.

A LEGINTENZÍVEBB NÉGY PERC a Nyírbátor–Kazincbarcika mérkőzést színesítette. Ambrusz Árpád öngóljával a Kazincbarcika szerzett vezetést (77.) perc, Erdei Zoltán azonnal egyenlített (78. perc), Kovács Péter révén megint a Barcikához került az előny (79. perc), de jött Ambrusz Árpád, és most a „jó” kapuba találva beállította a 2–2-es végeredményt (80. perc). Az őszi első Kazincbarcika még nyeretlen a tavaszi szezonban.

A NAP PONTMENTÉSÉT a Nyugati csoportban jegyezhettük fel a szép őszt produkáló, ám a tavaszt kissé döcögősen kezdő Andráshida és Csepel rangadóján: a hazaiak Kovács György góljával sokáig győzelemre álltak, a vendégek a csereként beálló Horváth Gábor góljával mentettek pontot a 88. percben. Ugyancsak a végjátékban (89. perc) szerzett pontot csapatának, az Orosházának Juhász Norbert hazai pályán a Baja ellen

A NAP FORDÍTÁSAI. Kondás Kristóf és Kovács Ádám (82. perc) góljával fordított a DVSC-DEAC Putnokon, és a három pont révén átvette a vezetést a Keleti csoportban. Ugyancsak egygólos hátrányból nyert 2–1-re a Cigánd a REAC ellen.

ÖREG HARCOSOK. A 39. életévében járó Kotula László két góllal járult hozzá a Jászapáti ebesi döntetlenjéhez (3–3), és a játékos-edző, a szeptemberben a 40. születésnapját ünneplő Igor Bogdanovics (Hajdúböszörmény) büntetőből elért gólja is pontot ért csapatának.

LABDARÚGÓ NB III, 19. FORDULÓ
Vasárnapi mérkőzések

KELETI CSOPORT
Hajdúböszörmény–Tiszaújváros 1–1
Ebes–Jászapáti 3–3
Létavértes–Ferencváros II 1–0
Nyírbátor–Kazincbarcika 2–2
Cigánd–REAC 2–1
Felsőtárkány–Veresegyház 2–0
Putnok–DVSC-DEAC 1–2
A Hatvan–Eger mérkőzés az egriek kizárása miatt elmaradt.

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSA

KÖZÉPCSOPORT
ESMTK–Videoton II 0–2
Dunaharaszti–Gyula 1–0
Orosháza–Baja 2–2
Rákosmente–Szekszárd 6–0
Maglód–Soroksár 0–2
Komló–Bölcske 0–0
Monor–Dabas 1–4
Szeged–Honvéd-MFA 2–0

A KÖZÉPCSOPORT ÁLLÁSA

NYUGATI CSOPORT
Balatonfüred–Nagyatád 3–1
Andráshida–Csepel 1–1
Győri ETO II–Veszprém 5–1
BKV Előre–Mosonmagyaróvár 0–0
Tököl–Körmend 2–0
Újbuda–Budaörs 0–2
Dorog–Diósd 2–0
Május 7.
17.30: Csákvár–Haladás II

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik