NB III: Körmenden járt a hatos villamos; Lisztesék: kilenc!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.08. 17:04
A 91. percben értékesített tizenegyes révén tartott otthon egy pontot a keleti listavezető Kazincbarcika a Létavértes elleni rangadón (2–2) a labdarúgó NB III 18. fordulójának szombati játéknapján. A Középcsoportban sorozatban kilencedszer nyert Lisztes Krisztián csapata, a Soroksár, míg a vendégnapot tartó Nyugati csoportban a Csepel kivételével az élcsoport minden szombaton pályára lépő tagja győzött – a remek napot kifogó BKV Előre hatos járatot üzemeltetett Körmenden (6–1).

KELETI CSOPORTKELETI CSOPORT

Az őszi bajnok Kazincbarcika nagy nehézségek árán tartott otthon egy pontot a szintén az NB II-be vágyó Létavértessel szemben. Vinícius révén a vendégek kétszer is megszerezték a vezetést, a Barcika a második félidő elején egy öngóllal (Kuti Krisztián), a 91. percben egy tizenegyessel (Nagy Péter) egyenlített.

A Ferencváros II Nagy Dominik 87. percbeli góljával győzte le az élcsoporthoz tartozó Putnokot; a zöld-fehérek Péter Antal góljával a 13. perctől vezettek, a hajrában emberhátrányba kerülő Putnok a 82. percben válaszolt Kovács Roland révén, ám hiába, jött Nagy gólja.

A Cigánd első félidei kétgólos előnyét még elvesztegette a Hajdúböszörménnyel szemben, de Roszel Róbert a 61. percben megszerezte a győztes gólt. A Hatvannak 1–0-s vezetésnél ziccere volt a REAC otthonában, de kimaradt a nagy lehetőség, a végén pedig még a vendégek örülhettek az egy pontnak, miután Kollár Zsolt szabadrúgása a felső lécen csattant.

KÖZÉPCSOPORT

Folytatta menetelését a Soroksár: Varga Attila csapata Lovrencsics Balázs duplájával 2–0-ra legyőzte a tavaszi rajton kissé beragadó Rákosmentét, amivel megerősítette helyét a tabella tetején.

Lisztes Krisztiánék örülhettek a Bölcskéről érkező hírnek is: a 35. perctől emberhátrányban játszó Szeged két pontot a Tolna megyeieknél hagyott – Eisenberger Tamás a 82. percben válaszolta meg a szegedi Bekim Kapic korai gólját –, így a zsinórban kilencedszer (!) nyerő éllovas előnye immár nyolc pont.

A Szekszárd–ESMTK csata első félideje két-két gólt és egy-egy kiállítást hozott – a hazaiaktól a kapus, Ivancsics Alex kapott piros lapot a 13. percben –, a fordulás után a pesterzsébetiek Áder András és Kóbor Csaba góljával behúzták a meccset.

Molnár Tibor kiállítása miatt a Videoton II a 66. perctől emberhátrányban játszott, Elek Bence révén mégis képes volt megszerezni a győztes gólt a 84. percben az Orosháza ellen. A Gyula a házi góllövőlistát vezető Claudiu Dragan góljával gyűrte le a Dabast.

NYUGATI CSOPORT

Hat mérkőzésen is vendéggyőzelem született, ezek közül a legnagyobb meglepetés a Balatonfüred csepeli győzelme. Igaz, a Kovács Szabolcs első félidei góljával három pontot kasszírozó fürediek a pontjaik majdnem felét idegenben gyűjtötték be.

A Győr II Mihai Nicorec és Matetits István góljával 2–1-re nyert Mosonmagyaróváron, és – legalábbis a Csákvár vasárnapi fellépésig – átvette a tabella első helyét. Az Andráshida Babos Barnabás és Tóth László találatával kétgólos előnyt szerzett az első félidőben Veszprémben, majd a második játékrészben emberelőnyben megtartotta azt. A BKV Előre ugyanúgy letarolta a Körmendet, ahogyan ősszel: megint 6–1 lett a vége – igaz, a csereként beálló és duplázó Dobó Róbert első találatáig (74. perc) csak 2–1 volt az állás.

Egyelőre százszázalékos a télen kinevezett ifjabb Albert Flórián a Budaörs kispadján: egy kontra végén Sajbán Máté már a 4. percben vezetést szerzett a zöld-fehéreknek a Dorog ellen, a rutinos Jovánczai Zoltán a szünet előtt növelte az előnyt, sőt a fordulás után a csereként beálló Sajbán Miklós is fejelt egyet. A vendégek tizenegyesből szépítettek, majd a legvégén Tüske Roland gondoskodott arról, hogy ugyanúgy 4–1-es budaörsi győzelem legyen a vége, mint az őszi dorogi meccsen.

A Haladás II Havasi Márton góljával győzött Nagyatádon az ide is, oda is piros lapot hozó meccsen, míg a Tököl Nagy Ákos mesterhármasával diadalmaskodott Diósdon.

LABDARÚGÓ NB III, 18. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Ferencváros II–Putnok 2–1
Kazincbarcika–Létavértes 2–2
Jászapáti–Tiszaújváros 0–0
Cigánd–Hajdúböszörmény 3–2
REAC–Hatvan 1–1

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSA

KÖZÉPCSOPORT
Videoton II–Orosháza 3–2
Bölcske–Szeged 1–1
Monor–Komló 1–1
Soroksár–Rákosmente 2–0
Gyula–Dabas 1–0
Szekszárd–ESMTK 2–4
Baja–Dunaharaszti 0–0

A KÖZÉPCSOPORT ÁLLÁSA

NYUGATI CSOPORT
Budaörs–Dorog 4–1
Csepel–Balatonfüred 0–1
Körmend–BKV Előre 1–6
Veszprém–Andráshida 0–2
Nagyatád–Haladás II 0–1
Mosonmagyaróvár–Győri ETO II 1–2
Diósd–Tököl 2–3

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik