NB III: a 48 csapat közül már csak egy százszázalékos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.07. 20:02
Már csak egy csapat, a 4. forduló szombati játéknapján rangadót nyerő Tiszaújváros (Keleti csoport) százszázalékos a labdarúgó NB III 2013–2014-es szezonjában. A forduló előtt szintén hibátlan BKV Előre (Nyugati csoport) két pontot Mosonmagyaróváron hagyott. A Középcsoportban újra nyert, és az első helyre ugrott előre a Soroksár.

KELETI CSOPORT. A százszázalékos Tiszaújváros és a mögötte a második helyen haladó Hajdúböszörmény rangadóját Kovács Péter duplájával a hazaiak nyerték meg, így négy forduló után is hibátlanok. A böszörményieket megelőzte a két szép fejes góllal sorozatban harmadszor nyerő Hatvan – a szomszédvártól vereséget szenvedő Eger mégsem igazolhatja át Kiss Zoltánt és Zováth Jánost és négy forduló után is pont nélkül áll –, a Jászapátiból három ponttal hazatérő Ebes, valamint a Kazincbarcika is, noha nem tudta legyőzni hazai pályán a Nyírbátort. Közel volt a három pont megszerzéséhez a Létavértes is, csakhogy az utolsó percekben dobbant a Fradi-szív, és az Erdei Gábor, Erdei Vince kettős egy-egy góllal megfordította az állást, nyert tehát a zöld-fehérek második csapata.KELETI CSOPORT. A százszázalékos Tiszaújváros és a mögötte a második helyen haladó Hajdúböszörmény rangadóját Kovács Péter duplájával a hazaiak nyerték meg, így négy forduló után is hibátlanok. A böszörményieket megelőzte a két szép fejes góllal sorozatban harmadszor nyerő Hatvan – a szomszédvártól vereséget szenvedő Eger mégsem igazolhatja át Kiss Zoltánt és Zováth Jánost és négy forduló után is pont nélkül áll –, a Jászapátiból három ponttal hazatérő Ebes, valamint a Kazincbarcika is, noha nem tudta legyőzni hazai pályán a Nyírbátort. Közel volt a három pont megszerzéséhez a Létavértes is, csakhogy az utolsó percekben dobbant a Fradi-szív, és az Erdei Gábor, Erdei Vince kettős egy-egy góllal megfordította az állást, nyert tehát a zöld-fehérek második csapata.

KÖZÉPCSOPORT. Sorozatban harmadszor is győzött a Soroksár, amely a hazai pályán ikszelő Szekszárdot és a vasárnap pályára lépő Szegedet megelőzve a tabella élére ugrott. A jó kezdés után megtorpanó Maglódot simán verő soroksáriak góljait Lovrencsics Balázs (2), Márkus Tibor és Urbán Pál szerezte. A Videoton második csapatában bemutatkozott a két új brazil szerzemény, Thiago Ryan és Leonardo Lelis, és bár gólt egyikük sem szerzett, a felcsútiak simán, 4–0-ra lelépték a 66. perctől kettős emberhátrányban játszó ESMTK-t. A Baja és a Bölcske az első győzelmének örülhetett, utóbbi ráadásul gólparádét rendezett a Komló ellen.

NYUGATI CSOPORT. A százszázalékos BKV Előre Mosonmagyaróvárra volt hivatalos, és bár csak egy pontot szerzett, az élen maradt, mert közvetlen üldözői közül a Csepel és az Andráshida megosztozott a pontokon, míg a Győri ETO II meglepetésre kikapott Veszprémben, ahol a hazaiak kilenc emberrel fejezték be a meccset – az egyik kiállított Molnár Zoltán, az MTK, a Vasas és a Paks korábbi NB I-es játékosa volt. A vetélytársak botlásait kihasználva felnyomult a második helyre a Budaörs, amely a 42. perctől emberelőnyben játszva 3–0-ra verte meg az Újbudát – ez volt a zöld-fehérek harmadik fölényes diadala egyhuzamban. A Körmend három piros lapot hozó meccsen szerezte meg első pontját: a hazaiaktól két, a Tökölből egy játékost állított ki a játékvezető.

NB III, KELETI CSOPORT
4. FORDULÓ (szeptember 7–8.)
Szombat
Tiszaújváros–Hajdúböszörmény 2–1
Jászapáti–Ebes 1–2
Ferencváros II–Létavértes 2–1
Kazincbarcika–Nyírbátor 1–1
Eger–Hatvan 0–2
REAC–Cigánd 1–1
Vasárnap
16.30: Veresegyház–Felsőtárkány
16.30: DVSC-DEAC–Putnok
TABELLA ITT!

NB III, KÖZÉPCSOPORT
4. FORDULÓ (szeptember 78.)
Szombat
Videoton II–ESMTK 4–0
Gyula–Dunaharaszti 1–1
Baja–Orosháza 2–1
Szekszárd–Rákosmente 1–1
Soroksár–Maglód 4–1
Bölcske–Komló 6–1
Vasárnap
16.30: Dabas–Monor
16.30: Honvéd-MFA–Szeged
TABELLA ITT!

NB III, NYUGATI CSOPORT
4. FORDULÓ (szeptember 7–8.)
Szombat
Haladás II–Csákvár 3–0
Nagyatád–Balatonfüred 0–0
Csepel–Andráshida 0–0
Veszprém–Győri ETO II 1–0
Mosonmagyaróvár–BKV Előre 0–0
Körmend–Tököl 2–2
Budaörs–Újbuda 3–0
Vasárnap
16.30: Diósd–Dorog
TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik