A Vasas kihasználta az emberelőnyt a Gyirmót ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.16. 19:57
A labdarúgó NB II nyitó fordulójának rangadóján a Vasas hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Gyirmótot. Az angyalföldiek a második félidőben emberelőnybe kerültek Beliczky Gergő kiállítása miatt, majd Ferenczi István és Remili Mohamed is betalált. 

1. FÉLIDŐ1. FÉLIDŐ

Nagy reményekkel vágott neki mindkét csapat a szezonnak, a feljutást tűzték ki célul a Vasasnál és a Gyirmótnál is. Ennek megfelelően jó iramban kezdődött az NB II nyitó fordulójának rangadója. Az első percekben tapogatózás folyt, egyik kapu sem forgott veszélyben, inkább az apró pontatlanságok és szabálytalanságok voltak jellemzőek.

A 16. percben jött az első igazán nagy lehetőség: Madarász Márk vállalkozott lövésre a jobbösszekötő helyéről, 19 méterről, kísérlete a jobb oldali kapufáról vágódott le. Három perccel később ismét gyirmóti gólszerzési lehetőség maradt kihasználatlanul: létszámfölényben kontrázhatott a vendég együttes, Beliczky Gergő lövésébe azonban hősiesen belevetődött Görgényi Dávid.

A 21. percben Beliczky megkapta a meccs első sárgáját, majd a szituáció után reklamáló Grúz Tamás is begyűjtött egyet. A 44. percben a Vasas szerezhette volna meg a vezetést, Remili Mohamed középre emelt labdája után Görgényi 12 méterről csúnyán mellé lőtt, így a szünetben gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

2. FÉLIDŐ

A fordulás után az 54. percben Beliczky Gergő begyűjtötte második sárga lapját, így villant a piros, emberhátrányba került az addig jobban futballozó Gyirmót. A 60. percben kecsegtető Vasas-támadás végén Remili Mohamed csapta be Nagy Sándort, majd kapura lőtt, de a védelemről levágódott a kísérlet.

A 72. percben gólra váltotta emberelőnyét a Vasas: Görgényi ment el a jobb oldalon, majd adott középre, a jó ütemben érkező FerencziIstván hat méterről a jobb alsóba fejelte a labdát, esélyt sem adva Somogyi Csabának a védésre (1–0).

A győzelmet az utolsó percben biztosította be a Vasas: egy angyalföldi kontra végén RemiliMohamed elé került a labda, aki 12 méterről, a jobbösszekötő helyéről kilőtte a jobb alsót, beállítva a 2–0-s végeredményt.

LABDARÚGÓ NB II, 2014–2015

Vasas–Gyirmót 2–0

Angyalföld,Illovszky Rudolf Stadion, 1500 néző.Vezeti:Veizer

A KEZDŐCSAPATOK

VASAS:Németh G. – Görgényi, Grúz, Tamás L., Hajdú – Vida, Berecz, Nagy T., Nagy D. (Menyhárt, 77.) – Ferenczi (Ádám M., 85.), Remili

GYIRMÓT:Somogyi – Nagy S., Lengyel, Lázár, Présinger – Papp K., Madarász (Kiss M., 70.) – Magasföldi – Cseri (Kákonyi, 74.), Beliczky, Oross (Andorka, 82.)

Gól:Ferenczi (72.), Remili (93.)

Kiállítva:Beliczky (54., második sárgával)

A forduló további meccseiről itt olvashatnak.

PERCRŐL PERCRE

93. perc: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! A Vasas 2–0-ra legyőzte a Gyirmótot!

93. perc: ELDŐLT! 2–0!Vasas-kontra végén RemiliMohamed 12 méterről, a jobbösszekötő helyéről a jobb alsóba lő, ezzel eldönti a három pont sorsát.

91. perc: Andorka két csel után lőtt a tizenhatoson belülről, de Németh magabiztosan hárít.

85. perc: Változtat a Vasas is, Ferenczi helyett ÁdámMartin a pályán.

82. perc: Kihasználja harmadik cserelehetőségét Sisa Tibor, Oross helyett AndorkaPéter érkezik.

80. perc: Nagy Tamás 19 méteres szabadrúgását fogja Somogyi.

77. perc: Cserél a Vasas, Nagy Dániel helyére MenyhártAttila érkezik.

76. perc: Sárga lapot kap Berecz Zsombor.

74. perc: Cserél ismét a Gyirmót, Cseri helyett Kákonyi Dániel a pályán.

72. perc: VEZET A VASAS! 1–0, Görgényi Dávid ragyogó jobb oldali beadását követően Ferenczi István hat méterről a jobb alsóba fejel.

70. perc: Madarász helyett KissMáté a pályán a Gyirmótnál.

68. perc: Remili kap sárgát.

65. perc: Magasföldi is besárgul közben.

64. perc: Hajdú lő 25 méterről fölé bombáz. A távoli kísérletek egyelőre egyik oldalon sem hozzák meg a várt eredményt.

63. perc: Vida 26 méterről kapásból taccsra rúgja a labdát.

60. perc: Kecsegtető Vasas-támadás a bal oldalon, Remili becsapja Nagy Sándort, majd lő, de a vendégek védelméről levágódik a labda.

57. perc: Ferenczi kap remek labdát a tizenhatosnál, ám a csatár lesen tartózkodik…

54. perc: PIROS LAP! Megfogyatkozik a Gyirmót, BeliczkyGergő megkapja második sárgáját, így villan a piros! Vajon mire lesz képes a vendégcsapat 10 emberrel?

52. perc: Berecz lő 25 méterről a bal oldali kapufa mellé.

51. perc: Cseri megy el a bal oldalon, beadását Oross az ötösnél rossz helyre fejeli, kis híján bedobásra.

49. perc: Görgényi jobb oldali beadását Nagy Sándor mellel adja haza Somogyinak Remili elől.

46. perc: Lázár Patrik kap sárga lapot rögtön a játékrész elején.

46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

Az első félidőben agilisabb volt a vendég Gyirmót, a Vasas gyengébben futballozott, sok volt a szabálytalanság, a helyzet viszont kevés. Erre szokták mondani, hogy tipikus egygólos meccs.

45. perc: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! A szünetben Vasas–Gyirmót 0–0

45. perc: Magasföldi szabadrúgást végez el 27 méterről, lövése alig kerüli el a jobb alsót.

44. perc: Először végezhet el a Vasas szögletet a meccs folyamán, Nagy Tamás sarokrúgása átszáll mindenki feje fölött, Remili emeli vissza, Görgényi 12 méterről, nagy helyzetből középről, nyolc méterről a jobb oldali kapufa mellé trafál…

41. perc: Cseri 14 méterről Németh Gábor kezébe lő.

39. perc: Présinger a jobb oldali szögletzászlótól ível be egy szabadrúgást, a labda a bal oldali szögletzászlónál hagyja el a játékteret…

36. perc: Vida 18 méteres lövése vágódik le, Berecz elé kerül a labda, akinek a passzába ismét belépnek, majd Nagy Tamás ível középre, de Ferenczi lesen tartózkodik.

33. perc: Madarász veszélyeztet ismét, 35 méterről elvégzett szabadrúgását kifejelik az angyalföldiek a mezőnybe.

30. perc: Lendületes játék jellemzi az első fél órát, de igazán komoly gólhelyzet nincsen Madarász kapufáját leszámítva. A csapatok a két tizenhatos között gyűrik egymást.

22. perc: Újabb sárga, a reklamáló GrúzTamás is kap egy lapot. Paprikás hangulat a pályán az utóbbi percekben.

21. perc: Beliczky a főszereplő ismét, az oldalvonalnál csúnyán odarúg Vida Máténak, amiért megkapja a meccs első sárgáját.

19. perc: NAGY LEHETŐSÉG MARAD KI! Három az egyben kontrázhat a Gyirmót, Beliczky lövésébe azonban hősiesen belevetődik Görgényi, így oda a nagy lehetőség.

16. perc: KAPUFA!Madarász tüzel 19 méterről, a jobbösszekötő helyéről, és a jobb oldali kapufát trafálja telibe, a labda visszapattan a mezőnybe. A meccs eddigi legnagyobb helyzete.

10. perc: Az első percekben egyik kapu sem forgott veszélyben, egymás hibáiból éltek a csapatok, de helyzetet nem tudtak kidolgozni. A Vasasnál volt többet a labda.

2. perc: A mérkőzés előtt köszöntötték a Vasas-család tagját, Ilonka nénit 90. születésnapján, illetve a 24. születésnapját ünneplő Görgényi Dávidot.

1. perc: A Vasas piros mezben és kék rövidnadrágban lép pályára, a vendég Gyirmót tiszta sárgában.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! A Vasas indítja útjára a labdát.

A felkészülési időszakban a Gyirmót felemásan teljesített, a Honvédtól és a Mosonmagyaróvártól kikapott, az MTK-t viszont legyőzte. A Vasas nagy pofont kapott az MTK-tól, a Mezőkövesdet ellenben két vállra fektette. A két csapat összes felkészülési mérkőzésének eredményét szeretné látni? Kattintson ide!

Az elmúlt évekhez hasonlóan tudatosan, posztra igazolt a Gyirmót, a fiatalok mellett korábbi NB I-es labdarúgókkal erősítette meg keretét Sisa Tibor vezetőedző. De pontosan kikkel? Illetve a Vasasnál kitart-e a „Szanyó-hatás”?Szezon előtti beharangozónkból megtudhatja, kattintson ide!

Amint az felvezetőnkben említettük, mindkét a csapat feljutásra pályázik ebben a szezonban: a Gyirmót a legutóbbi idényben bronzérmes lett, így épphogy, de lemaradt az élvonalbeli tagságról, míg a Vasas a negyedik helyen zárt.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Vasas–Gyirmót találkozó a labdarúgó NB II nyitó fordulójában. Tartsanak velünk!

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Szombaton kezdetét veszi a honi másodosztály, a labdarúgó NB II 2014–2015-ös szezonja is. A legutóbbi szezonban harmadik helyen végző Gyirmót – amely így épphogy lemaradt a feljutásról – a Vasashoz látogat. Az angyalföldiek a Gyirmót mögött a negyedik helyen végeztek, öt ponttal lemaradva. Ebben a szezonban tehát jogos elvárás mindkét csapatnál a feljutás kiharcolása, és biztos, hogy rendkívül izgalmas mérkőzés elé nézünk.

AZ ÁLLÁS
1. Soroksár SC113–1+23
1. FC Ajka113–1+23
3. Békéscsaba Előre112–0+23
4. Kaposvári Rákóczi FC111–0+13
5. Szolnoki MÁV FC111–10 1
5. Szeged 2011111–10 1
5. FGSZ Siófok111–10 1
5. Ceglédi VSE111–10 1
9. Vasas FC00–00 0
9. Mezőkövesd Zsóry FC00–00 0
9. Gyirmót FC Győr00–00 0
9. Balmazújváros00–00 0
13. Aqvital FC Csákvár110–1–10
14. Szigetszentmiklósi TK111–3–20
14. Soproni VSE-GYSEV111–3–20
16. ZTE FC110–2–20

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik