NB II: Rajczi győztes góllal tért vissza Kaposvárra

Vágólapra másolva!
2014.08.16. 17:28
null
Hazai környezetben nyert a Békéscsaba, járt a pacsi a drukkerektől (Fotó: 1912elore.hu)
A labdarúgó NB II 2014–2015-ös kiírásának első fordulójának rangadóján a Vasas Ferenczi István és Remili Mohamed góljával 2–0-ra legyőzte a Gyirmótot. A Kaposvár a klubhoz a napokban visszatérő Rajczi Péter találatával 1–0-ra verte meg az újonc Csákvárt, míg az újonc Szeged 2011-GA 1–1-es döntetlent ért el a feljutásról álmodozó Siófok otthonában. A forduló legnagyobb meglepetése, hogy az újonc Soroksár 3–1-es győzelmet aratott a Szigetszentmiklós otthonában. A Békéscsaba könnyedén verte meg a ZTE-t, az Ajka pedig a Sopront győzte le magabiztosan. A szomszédvárak csatájában a Szolnok nem bírt a Cegléddel.

 

A bajnokság legelső gólját Szilágyi Péter szerezte, a Békéscsaba támadója a 10. percben egy védelmi hiba után passzolt közelről a ZTE hálójába. A zalaiak nem tudtak felpörögni, sőt a 49. percben Szilágyi megduplázta saját és csapata góljainak számát. A hátralévő időben a csabaiak átadták a területet a Zalaegerszegnek, de a kék–fehérek hiába dolgoztak ki helyzeteket, képtelenek voltak a hálóba találni. A trénerek közül tehát a Békéscsaba kispadját nyáron elfoglaló Zoran Szpisljak debütálása jól sikerült, míg Lőrincz Emil vereséggel kezdett a ZTE kispadján.

A Kaposvárra 11 év után visszatérő Rajczi Péter győztes gólt szerzett a Csákvár ellen. A megfiatalított Rákóczi számára nehéz mérkőzés volt a szezonrajt, a zöld-fehérek mezőnyfölénye az első félidőben teljesen meddőnek bizonyult. A szünet után két kimaradt csákvári lehetőség felébresztette a Rákóczit és a 74. percben megszületett a győztes gól: Karacs Roland ívelte jobbról középre a labdát, Rajczi pedig kissé hátradőlve, három lépésről a kapu jobb felső sarkába fejelt.

A szomszéd városok rangadóján a Szolnoki MÁV otthon nem bírta legyűrni a Ceglédi VSE-t. Kis Károly együttese az első félidőben nagy fölényben játszott, de a vezetést csak a 54. percben tudta megszerezni Racskó Roland fejese révén. A Pest megyeiek azonban nem adták fel, és a 71. percben az Elek Bence buktatásáért megítélt tizenegyesből egyenlítettek, ezzel kiharcolták a döntetlent.

Már a 11. percben megszerezte a vezetést az Ajka a Sopron ellen, Sowunmi Thomas pedig a 27. percben megduplázta a bakonyiak előnyét. A soproniak egy véleményes büntetőnek köszönhetően a félidő végén szépítettek, de a szünet után a tavaly még Sopronban futballozó Szabó Zsolt újabb gólt szerzett. Bár Supka Attila együttese nem adta fel, Fazakas Géza öt percen belül két sárgát begyűjtött, a kiállítás pedig megpecsételte az SVSE sorsát.

Az újoncok közül kiváló rajtot vett a Soroksár és a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

Előbbi talán a forduló legnagyobb meglepetését szolgáltatva 3–1-re győzött a Szigetszentmiklós otthonában úgy, hogy végig jobban és céltudatosan futballozott ellenfelénél. A XXIII. kerületieknél a Lech Poznanban futballozó Lovrencsics Gergő öccse, Lovrencsics Balázs villogott, hiszen két gólt szerzett, míg a hazaiak a hajrában csak szépíteni tudtak.

A Szeged pedig a Siófok otthonából távozott értékes ponttal, pedig az első játékrészben a Balaton-partiak jobban futballoztak és a nyáron a Honvédtól érkezett Daru Bence emelése révén vezetést szereztek. A fordulás után azonban Nyilas Elek együttese ritmust váltott, Germán Tamás közeli lövése révén egyenlített, és ezt meg is tartotta, bár a hátralévő időben mindkét együttesnek volt lehetősége a győztes gól megszerezésére.

A forduló rangadóján a Vasas 2–0-ra legyőzte a Gyirmót FC Győrt, erről a mérkőzésről itt bővebben is olvashatnak.

LABDARÚGÓ NB II, 2014–2015

1. FORDULÓ

SZTK-ERIMA–SOROKSÁR SC 1–3 (0–1)
Szigetszentmiklós, 300 néző. Vezette: Kiss Norbert (Kepe Arnold, Kulman Tamás)
SZTK: Horváth L – Osváth (Sipos B., 74.), Kornis, Kállai, Pollák – Vágó L. – Szepessy, Barna Zs. (Szabó B., 58.), Kvekveskiri, Hevesi-Tóth – Fekete Á. (Bonifert, a szünetben)
SOROKSÁR: Holczer – Simita, Pandur P. (Erdei, 80.), Urbán P., Pintér D. – Lisztes, Lannert – Lovrencsics B., Nyilas, Szabó R. (Balaskó Cs., 74.) – Péter (Vass Zs., 69.)
Gólszerző: Pandur P. (0–1) a 35., Lovrencsics B. (0–2) az 56., Lovrencsics B. (0–3) a 82., Szabó B. (1–3) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
VÁGÓ ATTILA, a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – Sokat dolgoztunk a győzelemért, de nem jött össze. Buta gólokat kaptunk, mert a kapott gólok előtt sajnos a meghatározó játékosaink hibáztak.
VARGA ATTILA, a Soroksár vezetőedzője: – Éppen annyit futballoztunk, amennyi kellett a győzelemhez. Gyors ellentámadásokkal sikerült megnyernünk a mérkőzést. Nagyszerű héten vagyunk túl.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–FC CSÁKVÁR 1–0 (0–0)
Kaposvár, 800 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Aradi József, Horváth Krisztián)
KAPOSVÁR: Somodi – Földes, Kovács O., Bank, Kiss M. (Hadaró, 65.) – Kovács T., Albert Á. (Fejős, 59.) – Karacs, Murai (Nagy K., 59.), Zsdrál – Rajczi
CSÁKVÁR: Szabó B. – Ambrus S., Dulló, Hajdú S., Köntös – Domján A. (Sötét, 86.) – Molnár Cs. (Domokos, 69.), Bakos, Varga Z. (Mihály, 63.) – Gajdos, Molnár T.
Gólszerző: Rajczi (1–0) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
MÁRTON GÁBOR,
a Kaposvár vezetőedzője: – Időnként élvezhető, jó játékot játszottunk, különösen a gól után, de a további helyzeteinket is gólra kellett volna váltani. Fiatal a csapat, még össze kell állni, de az elismerés megilleti a játékosokat. Örülünk, hogy jó pár fiatal bemutatkozott, és nem is akárhogy.
BOGNÁR GYÖRGY, a Csákvár vezetőedzője: – Fegyelmezetten játszottunk, mégis van egy pici hiányérzetem. Egyáltalán nem dolgoztunk ki gólhelyzeteket, pedig számítottam volna rá. Ezzel a minimális különbséggel megérdemelten nyert a hazai csapat.

VASAS–GYIRMÓT FC GYŐR 2–0 (0–0)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1500 néző. Vezette: Veizer Roland (Pápai Zoltán, Tőkés Róbert)
VASAS: Németh G. – Görgényi, Grúz, Tamás L., Hajdú N. – Vida, Berecz, Nagy T., Nagy D. (Menyhért, 77.) – Ferenczi I. (Ádám M., 85.), Remili
GYIRMÓT: Somogyi – Nagy S., Lengyel D., Lázár P., Présinger – Papp K., Madarász (Kiss M., 70.) – Magasföldi – Beliczky, Oross (Andorka, 82.), Cseri (Kákonyi, 74.)
Gólszerző: Ferenczi (1–0) a 72., Remili (2–0) a 93. percben
Kiállítva: Beliczky (második sárga lap után) az 54. percben
MESTERMÉRLEG
SZANYÓ KÁROLY
, a Vasas vezetőedzője: – Ezúttal végre a futball győzött, és egy játszó csapat szerezte meg a három pontot.
SISA TIBOR, a Gyirmót vezetőedzője: – Mi éppen tizenegyest láttunk, ehelyett kiállították góllövő csatárunkat. Erre a mérkőzésre még sokáig emlékezni fogok.

SZOLNOKI MÁV–CEGLÉDI VSE 1–1 (0–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 500
néző. Vezette: Nagy Róbert (Demeter János, Galán Roland)
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Racskó, Papucsek, Fritz – Kenderes, Lengyel B. – Rokszin (Hamar Á., 26.), Tóth B., Mundi (Mile, 73.) – Tóth D. (Kállai I., a szünetben)
CEGLÉD: Tóth Z.– Vattai, Albert I., Makrai L., Szala – Füle Á., Koncz – Szabó D. (Szekér, 71.), Koós, Markó (Dóczi, 55.) – Elek B. (Kormos, 83.)
Gólszerző: Racskó (1–0) az 54., Koós (11-esből, 1–1) a 71. percben
MESTERMÉRLEG
KIS KÁROLY, a Szolnok vezetőedzője: – Az első félidőben nyomasztó fölényben játszottunk, irányítottuk a játékot. A vezetés megszerzése után nem tudtuk kihasználni lehetőségeinket, és ezzel esélyt adtunk a vendégeknek a pontszerzésre.
SZABÓ ISTVÁN, a Cegléd vezetőedzője: – Megérdemelten szereztünk pontot. Az első félidőben nem úgy játszottuk, ahogyan megbeszéltünk, ugyanakkor dicséretes, hogy amint hátrányba kerültünk, azonnal változtattunk.

FGSZ SIÓFOK–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA 1–1 (1–0)
Siófok, 400 néző. Vezette: Farkas Tibor (Lémon Oszkár, Kis Zoltán)
SIÓFOK: Tajti – Futó, Papp Sz., Baranyai Á., Gubicza – Gárdos (Horváth B., 84.), Fülöp, Peszmeg, Ivancsics (Kozma R., 84.), Papp M. (Kirchner, 51.) – Daru B.
SZEGED: Molnár – Kéri, Farkas M., Markovic, Mészáros M. – Szabó P., Máté P. – Fitos (Oláh G., a szünetben), Oláh L. (Zelenyánszki, 72.), Zabari (Pászka L., 81.) – Germán
Gólszerző: Daru B. (1–0) a 18., Germán (1–1) a 48. percben
MESTERMÉRLEG
HORVÁTH KÁROLY,
a Siófok vezetőedzője: – Az eredménnyel nem vagyok elégedett, mert a focihoz szerencse is kellene. A hozzáállással, az akaraterővel elégedett vagyok, ezekkel nem volt probléma.
NYILAS ELEK, a Szeged vezetőedzője: – Megpróbáltunk korszerűen, támadó szellemben fellépni, és bár ezt nem teljesen sikerült megvalósítani, a lényeg mégis, hogy sok jó támadásunk volt. Úgy érzem, a második félidő alapján közelebb álltunk a győzelemhez.

FC AJKA–SVSE-GYSEV 3–1 (2–1)
Ajka, 400 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Kovács II Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő)
AJKA: Jánosa – Mogyorósi, Asztalos D., Zámbó, Gunther – Csordás Sz., Lattenstein (Horváth V., 68.), Weitner – Szabó Zs. (Matetits, 79.), Sowunmi, Major N. (Mihalecz P., 86.)
SOPRON: Halasi – Fazakas, Baranyai N., Jovetics, Nagy Z. – Horváth A., Pintér A., Deme (Csábi M., 77.), Kovács Á. – Horváth P. (Erdélyi, 54.), Eszlátyi (Szabó L., 62.)
Gólszerző: Major N. (1–0) a 11., Sowunmi (2–0) a 27., Eszlátyi (11-esből, 2–1) a 42., Szabó Zs. (3–1) az 51. percben
Kiállítva: Fazakas (második sárga lap után) a 64. percben
MESTERMÉRLEG
KLEMENT ISTVÁN,
az Ajka vezetőedzője: – Fontos volt az első mérkőzés, mert új csapatot építünk. Valódi értékmérő volt a mérkőzés, játékosaim nagyon jól küzdöttek, jól játszottak, és megérdemelten szerezték meg a három pontot.
SUPKA ATTILA, a Sopron vezetőedzője: – Az első két gólnál olyan egyéni hibákat vétettünk, amelyeket nem lett volna szabad. A szünetben kértem, koncentráljunk Sowunmi Thomas játékára, mégis újabb gólt kaptunk. Emberhátrányban és három-egy után is megpróbáltunk mindent megtenni az egyenlítésért, de ez most kevés volt.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–ZALAEGERSZEGI TE 2–0 (1–0)
Békéscsaba, 800 néző. Vezette: Berger József (Varga Gábor, Szvetnyik Bence)
BÉKÉSCSABA: Póser – Bényei, Balog Zs., Juhász Gy., Király P. – Kertész T. (Birtalan B., 66.), Borbély – Bagi, Balázs R. (Prasler, 69.), Vólent – Szilágyi P. (Berki, 90.)
ZTE: Czirjék – Kovács G., Fodor M., Króner, Farkas N. – Horváth A., Simonfalvi (Melczer, a szünetben) – Délczeg, Szöllősi (Grbic, 80.), Babati – Vittman (Bailo, 60.)
Gólszerző: Szilágyi P. (1–0) a 10., Szilágyi P. (2–0) a 49. percben
MESTERMÉRLEG
ZORAN SZPISLJAK,
a Békéscsaba vezetőedzője: – Nagyon készültünk a mérkőzésre, terveinket már az első félidőben sikerült megvalósítanunk. A második játékrész elején jókor jött az újabb gól, majd átadtuk a területet a vendégeknek, akik többet kezdeményeztek, de a védelmünk stabilan állt a lábán.
LŐRINCZ EMIL, a Zalaegerszeg vezetőedzője: – Stabil csapatjátékkal készültünk, és kontrákkal próbáltuk veszélyeztetni az ellenfél kapuját. Az első félidőben többször is hibáztunk, ezt a Békéscsaba kihasználta. A második játékrészben már vezettünk támadásokat, de gólig nem jutottunk. Tanulságos mérkőzés volt.

VASÁRNAP
17.30: Balmazújváros–Mezőkövesd


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik