NB II: nyolc klub indítana második csapatot is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.02. 11:27
Kérelemmel fordult az NB II-es bizottság – a második vonalban szereplő labdarúgócsapatok érdekképviselete – a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségéhez, és kérik, javasolják, hogy a másodosztályú együttesek második csapatot is indíthassanak. A Nemzeti Sport információi szerint a soron következő elnökségi ülésen foglalkoznak a felvetéssel.

A tizenhat NB II-es klub közül nyolc látná jónak, ha második együttest is indíthatna, a másik nyolc – anyagi és infrastrukturális szempontokat figyelembe véve – nem indítana, de nem ellenzi a javaslatot. Az indulók számára az ideális az NB III-as bajnokság lenne, ám az MLSZ szabályzata kimondja, hogy valamely klub második csapata csak két osztállyal lejjebb, ez esetben a megyei bajnokságban szerepelhet – igaz, a határozat elnökségi döntéssel megváltoztatható.

Sallói István, a Dunaújváros sportigazgatója a Nemzeti Sport csütörtökön megjelenő számában érvekkel is alátámasztotta, miért lenne fontos, ha az NB II-es csapatok fiataljai felnőttbajnokságban edződhetnének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik