Fölényesen nyert az MTK a Vasas ellen; hatodszor remizett a Hali

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2019.09.18. 15:57
null
A Vasas–MTK mérkőzés előtt felavatták Illovszky Rudolf szobrát (Fotó: Török Attila)
Szerdán rendezték meg a labdarúgó NB II 9. fordulóját. A játéknap rangadóján az MTK a hajrában szerzett góloknak köszönhetően 4–1-re legyőzte a Vasast. Az ETO FC Győr 3–1-re megverte a Nyíregyházát – az első gólt Nemanja Andrics szerezte, méghozzá szögletből, a hosszabbításban azonban Gulyás Máté súlyos sérülést okozott Szimcso Viktornak. Megvan a Haladás hatodik döntetlenje, a szombathelyiek most Békéscsabán remiztek. A Gyirmót FC Győr 4–0-ra kiütötte idegenben a Soroksárt, míg a Budafok Tiszakécskén nyert. A Szeged-Csanád GA hármat vágott a Budaörsnek, a Kazincbarcika pedig a ráadásban szerzett találattal múlta felül a Vácot. A Csákvár meglepetésre otthon kapott ki a Szolnoktól.


A labdarúgó NB II 9. fordulójában az ETO FC Győr túlfűtött mérkőzésen 3–1-re legyőzte otthon a Nyíregyházát, ráadásul az első hazai találatot Nemanja Andrics szögletből szerezte. A győriek öröme azonban nem lehet teljes, mivel a 94. percben a szabolcsiak játékosa, Gulyás Máté egy brutális belépővel súlyos sérülést okozott ellenfelének, Szimcso Viktornak. A győri szélsőt azonnal elvitte a mentő, s mint kiderült, keresztszalag- és oldalszalag-szakadást szenvedett. Gulyás természetesen piros lapot kapott, azonban előtte a két együttes másodedzőjét, Makra Zsoltot és Purguly Árpádot már kiállította a játékvezető. A győriek a súlyos sérülés okozása miatt háborognak, miközben Zoran Szpisljak, a szabolcsiak trénere rasszizmust emleget. További részleteket erről itt olvashat!

A Vasas–MTK fővárosi rangadó előtt a Vasas stadionjánál felavatták a névadó Illovszky Rudolf egész alakos bronzszobrát. Az ünnepségen Tóth József, a XIII. kerület polgármestere azt mondta, Illovszky Rudolf szellemisége, felfogása, életútja követendő példa lehet mindenki számára. A szoboravatásról bővebben itt olvashat.

A mérkőzés a 60. perctől vált izgalmassá, ekkor az angyalföldiek kapusa, Ivan Rados csak szabálytalanul tudta megállítani az üres kapura törő Schön Szabolcsot, ezért piros lapot kapott. Az MTK gyorsan büntetett is Palincsár Martin révén, de Birtalan Botond remek lapos lövéssel gyorsan kiegyenlített. A hajrá azonban a kék-fehéreké volt, tíz perc alatt háromszor is betaláltak; Vass Patrik duplázni tudott, így végül fölényes lett az MTK sikere. A Vasasban egyébként csereként lépett pályára a nyáron az MTK-t elhagyó támadó, Torghelle Sándor.

Megvan a Haladás hatodik döntetlenje, a szombathelyiek most Békéscsabán remiztek úgy, hogy kétszer is egyenlítettek – elsőként Hursán György tizenegyesgólját egalizálta a fiatal Szalay Szabolcs, majd Nikola Pantovics találatát szinte azonnal kiegyenlítette Medgyes Zoltán.

A Gyirmót FC Győr 4–0-ra kiütötte idegenben a Soroksárt. Csertői Aurél együttese már az első félidő után két góllal vezetett, a szétesően játszó XXIII. kerületieknek a szünet után pedig esélyünk sem volt az egyenlítésre – újabb megingásaikat a gyirmótiak újabb gólokkal büntették.

A Budafok fordulatos meccsen Tiszakécskén győzött, és a kécskeiek magukat okolhatják a vereség miatt, mivel kettő kettes állásnál Kirchner Krisztián büntetőt hibázott, a következő támadásból pedig Kulcsár Kornél megszerezte a XXII. kerületiek győztes találatát.

A Csákvár meglepetésre otthon kapott ki az újonc Szolnoktól. A csákváriak hiába támadták végig az első félidőt, nem tudtak betalálni, ráadásul a játékrész hajrájában Baracskai Roland kiállítása miatt emberhátrányba kerültek. A szünet után bátrabbá váltak a Tisza-partiak, Vólent Roland találatával a vezetést is megszerezték és előnyüket megtartották a lefújásig.

Belelendült a Szeged-Csanád GA, amely a vasárnapi stadionavatón aratott gólzáporos siker után hármat vágott a Budaörsnek, annak ideiglenes otthonában, Tatabányán. Tovább tart a Siófok jó sorozata, a Balaton-partiak most Dorogról távoztak három ponttal – góljaikat két védő, Kiss Balázs és Izing Martin szerezte. A Kazincbarcika a ráadásban szerzett találattal múlta felül a 85. percben még egyenlítő gólt jegyzőVácot.

LABDARÚGÓ NB II

9. FORDULÓ

ETO FC GYŐR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 3–1 (2–1)
Győr, ETO-park, 1320
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Mohos Milán)
GYŐR: Horváth T. – Kovács K., Gengeliczki, Vári, Kalmár O. – Vaskeba (Borbély B., 58.), Charizopulos (Lovrencsics B., 81.) – Szánthó, Bagi, Szimcso – Andrics (Horváth Z., a szünetben). Vezetőedző: Boér Gábor
NYÍREGYHÁZA: Jova – Svedyuk, Fodor F., Végső, Gulyás M. – Szinanovics, Papp M. (Kovác, 55.), Busai (Ötvös, 78.), Kovács N. – Tóth B. (Kártik, 78.), Hornyák. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Hornyák (0–1) a 16., Andrics (1–1) a 22., Szimcso (2–1) a 34., Szánthó (3–1) a 49. percben
Kiállítva: Gulyás M. (Szimcso szándékos megrúgásáért) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor
: – A kapott gól után sikerült szerkezetet váltanunk, és nagy fegyverténynek tartom, hogy ennek eredményeként fordítottunk. Többször gyakoroltuk már, vagyis tudatos volt a szögletből szerzett gólunk. Azt azonban nem értem, miért vált túlfűtötté a mérkőzés, amelynek vonzata Szimcso Viktor keresztszalag-szakadása.
Zoran Szpisljak: – A rasszizmusnak nincs helye a labdarúgásban, de Győrben mégis jelen volt, s ez ellen hangsúlyosan tenni kellene. Nem mindenki születik magyarnak, de ezért még nem kell súlyos szavakkal illetni mérkőzés közben és az után. A kispadok környékén olyan mondatok hangzottak el, ami meghaladja a sportszerűséget. A pályán veszítettünk, mert nem használtuk ki az adódó lehetőségeinket.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZOLNOKI MÁV FC 0–1 (0–0)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300
néző. Vezette: Lovas László (Medovarszki János, Csatári Tibor)
CSÁKVÁR: Markek – Csató M., Nándori (Albert I., 69.), Tányéros Á. – Major G. (Daru, 80.), Sipos Z., Mészáros D., Madarász (Mim, 75.), Kocsis B. – Skribek, Baracskai. Vezetőedző: Visinka Ede
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Horgosi, Tamás L. (Laczkó M., a szünetben), Szabó R. – Csirmaz, Tóth B. (Kovács O., 83.), Tisza K., Földi M., Bárdos – Vólent, Szabó P. (Rokszin, 91.). Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Vólent (0–1) az 67. percben
Kiállítva: Baracskai (Szabó Péter megütéséért) a 43. percben
MESTERMÉRLEG
Visinka Ede
: – Az első félidőben kimondottan jól futballoztunk, de a kiállítás után több kockázatot kellett vállalnunk és ez megbosszulta magát. Nem érdemeltünk vereséget.
Csábi József: – Taktikusan, jól kezdtünk, majd a második félidőben kihasználtuk az emberelőnyünket, és akár hamarabb is eldönthettük volna a mérkőzést.

A hajrában szerzett gólokkal győzte le az MTK a Vasast (Fotó: Török Attila)
A hajrában szerzett gólokkal győzte le az MTK a Vasast (Fotó: Török Attila)
VASAS FC–MTK BUDAPEST 1–4 (0–0)

Illovszky Rudolf Stadion, 2500 néző. Vezette: Berke Balázs (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
VASAS: Rados – Terbe, Szivacski, Viczián, Tóth B., Lakatos Cs. (Bősz, 65.) – Hinora – Szatmári L. (Torghelle, 73.), Kovács M., Hajdú Á. – Balajti (Birtalan B., a szünetben). Vezetőedző: Szanyó Károly
MTK: Somodi – Fülöp N., Pintér Á., Varju, Nagy Zs. – Palincsár, Kata – Vass P., Bognár I. (Cseke, 88.), Schön (Katona M., 77.) – Lencse (Simon A., 84.). Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Palincsár (0–1) a 70., Birtalan B. (1–1) a 78., Vass P. (1–2), Katona M. (1–3) a 85., Vass P. (1–4) a 95. percben
Kiállítva: Rados (gólhelyzetben, a 16-oson kívül buktatta Schönt) a 60. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly
: – Nagyon belenyúlt egy személy a mérkőzésbe a hatvanadik percben, addig jól futballoztunk. Játékosaim mindent megtettek emberhátrányban is.
Michael Boris: – Az első játékrészben akadtak gondjaink, de a második félidőre változtattunk. A fordulópontot a kiállítás jelentette, az utolsó húsz percben nem volt kérdéses, melyik csapat nyer.

Egy bizonyos személy brutálisan belenyúlt a mérkőzésbe – Szanyó



BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE–SZOMBATHELYI HALADÁS 2–2 (1–1)
Békéscsaba, 835
néző. Vezette: Ducsai József (Tőkés Róbert, Varga Gábor)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Farkas M., Szélpál N., Babinyecz (Mészáros M., a szünetben), Szalai D. – Faragó, Kovács Á., Bidzilya – Máris (Gréczi M., 62.), Hursán, Olasz (Pantovics, 75.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
HALADÁS: Gyurján M. – Habovda, Jagodics M., Németh Milán, Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Németh Márió (Novák Cs., 76.) – Eszlátyi (Medgyes Z., 55.), Gaál B., Szalay (Nyári, 71.). Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Hursán (11-esből, 1–0) a 25., Szalay (1–1) a 42., Pantovics (2–1) a 79., Medgyes Z. (2–2) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs
: – Változtattunk a hadrenden, működött is, de összességében nem játszottunk jól. Ennek ellenére kettő egyes vezetés után meg kellett volna tartanunk az előnyt.
Supka Attila: – Jól kezdtünk, ám a tizenegyest megelőző nagy védelmi hiba után időre volt szükségünk, hogy összeszedjük magunkat. A második félidőt is jól kezdtük, de ismét egy védelmi hiba miatt kerültek előnybe a hazaiak. A végén meccslabdát rontottunk, vagyis két pontot Békéscsabán hagytunk.

SOROKSÁR SC–GYIRMÓT FC GYŐR 0–4 (0–2)
Haraszti út, Szamosi Mihály Sporttelep, 300
néző. Vezette: Antal Péter (Bornemissza Norbert, Szvetnyik Bence)
SOROKSÁR: Varga Á. – Molnár R., Gyömbér, Valencsik, Pászka – Derekas, Misics (Csernik, 55.) – Lőrinczy – Orosz M. (Pál A., 73.), Korozmán K., Novák Zs. (Pócsik, a szünetben). Vezetőedző: Lipcsei Péter
GYIRMÓT: Rusák – Villám, Hudák D., Széles, Zeke – Vass Á. – Májer M. (Koltai, 83.), Nagy P., Tóth B. (Vogyicska, 72.), Heffler N. – Szarka (Mayer A., 82.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Heffler N. (0–1) a 33., Varga Á. (öngól, 0–2) a 39., Szarka (0–3) a 64., Heffler N. (0–4) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter
: – A Gyirmót majd' minden párharcot megnyert, ha holnaputánig játszunk, akkor sem szerzünk gólt. Elégedetlen voltam a hozzáállással is, mert nem megengedhető, hogy egy csapat ennyire szétessen nulla kettő után.
Csertői Aurél: – Sokat jelentett, hogy az első félidőben gólokat szereztünk. Jobban is futballoztunk, de sajnálom, hogy ehhez kellett egy hétvégi hazai vereség. A Soroksár ellen mutatott teljesítményt kellene tartanunk.

DOROGI FC–BFC SIÓFOK 0–2 (0–1)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 400
néző. Vezette: Németh Ádám (Bertalan Dávid, Horváth Zoltán)
DOROG: Mursits – Beke, Dlusztus, T. Lénárt, Papp M. – Nagyházi – Földi B. (Nyíri, 76.), Albert Á., Csillag (Girsik, 55.), Barna G. – Paudits (Sitku, 72.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
SIÓFOK: Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Izing, Kiss B. – Horváth A., Réti, Tajthy (Magasföldi, 76.) – Szakály D., Zamostny (Horváth P., 60.), Balogh B. (Bencze, 71.). Vezetőedző: Gál István
Gólszerző: Kiss B. (0–1) a 16., Izing (0–2) a 70. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs
: – Akaratgyengén, rosszul játszottunk, hazai pályán ennél sokkal több kell. Nagyon mérges vagyok, mivel már többször bizonyítottuk, hogy ennél sokkal többre képes a csapat.
Gál István: – Nehéz mérkőzés volt, mert szervezetten futballozó, jó csapat ellen nyertünk, de hozzáteszem, ilyen különbséggel is megérdemelten.

KAZINCBARCIKAI SC–VÁC FC 2–1 (0–0)
Putnok, Várady Béla Sportközpont, 150
néző. Vezette: Káprály Mihály (Kovács Gábor, Szilágyi Norbert)
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Virág Á. (Iszák, 65.), Oltean, Farkas A., Mikló – Lakatos M. (Géringer T., 65.), Toma, Krausz, Oldal – Berki I., Lukács R. (Fekete Á., a szünetben). Vezetőedző: Gálhidi György
VÁC: Halasi – Szűcs K., Dulló, Hajnal B., Juhász Gy. – Géringer L. – Bartos (Magos, a szünetben), Lefler (Kasza, 91.), Zámbó, Szalánszki (Katona A., 73.) – Pölöskei P. Vezetőedző: Bánföldi Zoltán
Gólszerző: Oldal (1–0) a 69., Hajnal B. (1–1) a 85., Berki I. (2–1) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György: – Rossz felfogásban, körülményesen és pontatlanul futballoztunk. Kevés volt csapatomban a jó teljesítmény, de az ilyen körülmények között elért győzelmeknek mindig nagy az értékük.
Bánföldi Zoltán: – A hazaiak kitűnően védekező együttes hírében állnak, és ezt igazolták is. Sajnos a hosszabbításban nem figyeltünk, ezért ellenfelünknek ajándékoztunk két pontot, pedig a döntetlen reálisabb eredmény lenne.

TISZAKÉCSKE LC–BUDAFOKI MTE 2–3 (2–1)
Tiszakécske, 450
néző. Vezette: Rúsz Márton (Márkus Tamás, Berényi Ákos)
TISZAKÉCSKE: Varga Á. – Erdélyi B., Kardos N., Oláh M., Sváb – Nyilas, Kocsis G. (Zádori, 69.), Tölgyesi, Gréczi G. (Durso, a szünetben) – Kirchner, (Szuhodovszki, 64.), Puskás Z. Vezetőedző: Simon Antal
BUDAFOK: Kovács Z. – Opavszky, Vaszicsku, Romic, Oláh B. – Kulcsár K. (Micsinai, 81.), Soltész I. – Ihrig-Farkas (Fekete M., 90.), Kovács D., Kirják (Gohér, a szünetben) – Szabó M. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Puskás Z. (1–0) az 5., Ihrig-Farkas (1–1) a 17., Puskás Z. (2–1) a 44., Kovács D. (11-esből, 2–2) az 52., Kulcsár K. (2–3) a 62. percben
MESTERMÉRLEG
Simon Antal
: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen, s mindenben felvettük a versenyt. Sajnálom a játékosokat, mert jobb eredményt érdemeltünk volna.
Csizmadia Csaba: – Hektikus meccs volt, de a második félidőben sikerült megszereznünk a vezetést, igaz, nehézzé tettük magunknak a végét.

BUDAÖRSI SC–SZEGED-CSANÁD GA 0–3 (0–1)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 50
néző. Vezette: Barna Gábor (Kovács II Gábor, Bede Tamás)
BUDAÖRS: Varasdi – Menyhárt (Halmai Á., 74.), Kékesi, Gyurácz, Medgyes Sz. – Molnár Cs., Bakos Sz., Stieber A. (Marques-Airosa, a szünetben), Szabó Bálint – Kulcsár T. (Végh G., a szünetben), Pethő. Szakmai igazgató: Bognár György
SZEGED: Takács J. – Kárász, Tóth G., Deák I., Mohl – Oláh G., Jovanovic, Germán, Varga Sz. (Tóth M., 82.) – Andorka (Gajdos, 60.), Kóródi (Bitó, 84.). Vezetőedző: Joao Janeiro
Gólszerző: Tóth G. (0–1) a 33., Kóródi (0–2) a 78., Kóródi (0–3) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György
: – Ezúttal is jó felfogásban játszottunk, de a játék minőségében rosszak voltunk.
Joao Janeiro: – Meg kellett nyernünk ezt a mérkőzést, amelyet egy kemény talajú pályán, egy technikás csapat ellen meg is tettünk.

Szabadnapos:
az Ajka

AZ ÁLLÁS
1. ETO FC Győr 9 6 2 1 14–4 +10 20
2. BFC Siófok 8 6 1 1 14–6 +8 19
3. Budafoki MTE 9 6 3 19–11 +8 18
4. MTK Budapest 9 5 3 1 25–14 +11 18
5. FC Csákvár 8 5 3 15–15 0 15
6. Gyirmót FC Győr 9 4 2 3 14–8 +6 14
7. Kazincbarcika 9 3 4 2 12–10 +2 13
8. Vasas FC 9 3 2 4 14–15 –1 11
9. Békéscsaba Előre 8 3 2 3 11–13 –2 11
10. Nyíregyháza Spartacus FC 9 3 1 5 15–16 –1 10
11. Tiszakécske VSE 9 3 1 5 10–15 –5 10
12. Soroksár SC 8 3 1 4 10–16 –6 10
13. Dorogi FC 8 3 1 4 7–13 –6 10
14. Szeged-Csanád Grosics 8 2 4 2 11–11 0 10
15. Szombathelyi Haladás 9 1 6 2 10–10 0 9
16. FC Ajka 8 2 2 4 17–16 +1 8
17. Budaörs 8 2 2 4 8–12 –4 8
18. Szolnoki MÁV FC 8 2 1 5 5–15 –10 7
19. Vác FC 9 1 1 7 7–18 –11 4
20. Balmazújváros 0 0–0 0 0

A Balmazújváros licencét megvonták, ezért kizárták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik