Videoton: régen látott fölényes győzelem

Vágólapra másolva!
2014.04.02. 17:30
null
Milan Perics (13) az első meccsen kihagyott egy büntetőt, de szerzett egy gólt, a visszavágón azonban nem talált be a Videotonnak (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu" target="_blank">vidi.hu</a>)
A Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján az idegenbeli 1–1 után a Videoton Székesfehérváron könnyed, háromgólos győzelmet aratott az erősen tartalékos Pécs ellen. A Vidi az elődöntőben a Debrecennel találkozik majd.

LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
VIDEOTON–PÉCSI MFC MFC 3–0
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 300 néző. V: Farkas Á.
Videoton: Calatayud – Brachi, P. Vinícius, Juhász R., MamaduV. Gomes, Sándor Gy. (Marco Caneira, 75.) – Paraíba (Haraszti, 64.), Kleinheisler (Nildo Petrolina, 73.), F. Oliveira – Zé Luís. Vezetőedző: José Gomes
A kispadon: Tujvel (k.), Lupeta, Álvarez, Szolnoki
Pécs: Helesfay – Erdős, Lantos, Gajág, Turi – Beke (Wittrédi, a szünetben), James, Bailo, Zsdrál, Rácz F. (Városi, a szünetben) – Perics (Gránicz, 72.). Vezetőedző: Lőrincz Emil
A kispadon: Steer (k.), Szabó P.
Gólszerző: Juhász R. (21.), Haraszti (71.), Zé Luis (84.)
Továbbjutott: a Videoton, 4–1-es összesítéssel

Mivel odahaza csak 1–1-re végzett a Videotonnal a Pécs a Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, no és akad most más gondja is az egyesületnek, úgy döntött a Lőrincz Emil, Márton Gábor kettős, hogy egy Milan Periccsel és Lantos Leventével megerősített U23-as csapat lép pályára a visszavágón. A fehérváriaknál ellenben a bajnokságbeli botladozások miatt igen fontossá vált a „kisebbik kupa”, ezt híven tükrözte José Gomes Calatayud – Brachi, P. Vinícius, Juhász R., Mamadu – V. Gomes, Sándor Gy. – Paraíba, Kleinheisler, F. Oliveira – Zé Luís kezdője is.

Természetesen hatalmas hazai fölénnyel kezdődött a mérkőzés, és ha kicsit pontosabbak Zé Luísék, percek alatt háromgólos előnybe kerülhettek volna. Így is csak a 21. percig tartotta a döntetlent a Pécs, ekkor Juhász Roland fejelte szépen a jobb alsóba Filipe Oliveira beadását. 1–0!

A vezetés megszerzése után sem állt le természetesen a Vidi, de a Kleinheisler László, Sándor György duó által mozgatott fehérvári csapat újabb ziccert nem tudott kialakítani a félidő hajrájáig – ekkor Juhász fejese a lécen csattant. A szünetben Wittrédi Dávid és Városi Viktor állt be a vendégekhez, akik hamarosan egyenlíthettek volna, de Bailo Dávid második lehetőségét is elpuskázta, majd Juan Calatayud védett nagyot Wittrédi szabadrúgása és Milan Perics közeli fejese után is.

A szintén csereként beálló Haraszti Zsolt döntötte el a mérkőzést egy jól eltalált lövéssel, és a 2–0 azt jelentette, hogy a hajrára sem maradnak izgalmak.

A 3–0-s végeredményt Zé Luís állította be: kényelmes tempóval is roppant magabiztosan győzött és jutott a Videoton az elődöntőbe, amelyben a Debrecen vár rá, míg a Ferencváros a DVTK-val mérkőzik a fináléba kerülésért. Az első mérkőzéseket április 22-én, a visszavágókat egy héttel később játsszák.

MECCS UTÁNI NYILATKOZATOK

A mérkőzést követően a fehérváriak vezetőedzője, José Gomes nem állt a Sport Televízió rendelkezésére, ám Juhász Roland és a baranyaiak mestere, Lőrincz Emil válaszolt a kérdésekre.


„A legfontosabb a győzelem és az volt, hogy gólokat szereztünk. Régen volt már rá példa, hogy ilyen magabiztosan játszottunk, reméljük, ez segít abban, hogy lendületet kapjunk és kijöjjünk abból a mély gödörből, amelyben az elmúlt időben voltunk. Most minden ilyen mérkőzésre szükségünk van. Ellenünk általában minden csapat visszaáll, így az első gólig nagyon nehéz a dolgunk. Mostanában ez a bizonyos első találat nem született meg, ma viszont több volt a pozitívum a játékunkban, és ez segíthet minket a jövőben. Szombaton nagyon fontos mérkőzés vár ránk, nagyon szeretnénk már a bajnokságban is nyerni, ennek elérésében pedig jelentős szerepe lehet mai sikerünknek. A Debrecen elleni elődöntő kapcsán sajnos nem beszélhetünk a bajnoki vereségért való visszavágásról, hiszen ez egy másik sorozat. Meglátjuk, mi lesz azon a találkozón"– mondta Juhász Roland, a Videoton hátvédje.

Érdekes módon a vesztes oldalon egy sokkal pozitívabb nyilatkozatot adott Lőrincz Emil vezetőedző. „Nincs egy rossz szavunk sem, hét U21-es játékos szerepelt ma nálunk. Láttunk pozitívumokat, de tény, hogy a Videoton erősebb csapat, mint az, amelyikkel ma kiálltunk. Arról azért beszélgettünk a kispadon, hogy legalább egy gólt megérdemeltek volna ezek a srácok, a második félidőben erre megvoltak a ziccereink, de sajnos úgy alakult, hogy nem sikerült betalálni. A félidőben egygólos hátrányban váltottunk, ez azt is jelentette, hogy nem adtuk fel. Próbáltunk két támadóbb szellemű játékost behozni, rendszert is váltottunk, amellyel offenzívebb lett a játékunk. Megtettünk mindent azért, hogy a kupákban minél tovább jussunk, ennyi sikerült. Innentől kezdve csak a bajnokság számít."


PERCRŐL PERCRE

90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc Álvaro Brachi
kap sárgát Bailo lerántásáért.

Haraszti fejel egy les miatt tévesen meg nem adott gólt.

Zé Luís: a harmadik PMFC elleni fellépésen az első gól egy korábbi assziszt mellett.

84. PERC ZÉ LUÍS IS LECSAP: elviszi a kapus mellett Gomes remek indítását, majd ballal az ötös bal sarka elől a jobb alsóba gurít a becsúszó Gajág mellett. 3
0!

82. perc Wittrédi 33 méteres szabadrúgása nem sokkal zúg el a bal felső mellett.

81. perc Városi elől kétszer is ment Vinícius, majd Gránicz 14 méteres lövését kapja ki a léc alól Calatayud.

76. perc Ejnye... Zé Luís csupán a kapussal áll szemben, de gyatrán emel.

75. perc Marco Caneira be, Sándor le.

73. perc Nildo Petrolina váltja Kleinheislert.

72. perc Gránicz Patrik
be, Perics le.

Haraszti ötödik Pécs elleni meccsén második gólja, második gólpassza. Most Gomestől kapta a labdát a lövés előtt.


71. PERC HARASZTI ZSOLT ELDÖNTI, KETTŐVEL MEGY A VIDI! A 23 méteres, jobblábas lövés utat talál a jobb alsóba! 2–0!

66. perc Haraszti Zsolt
műesésért besárgul.

Juhász a Pécs ellen hetedik mérkőzésén az első gólját szerezte meg. 2005-ben adott egy gólpasszt is, még MTK-játékosként.

64. perc Haraszti Zsolt
be, Paraíba le.

63. perc
Helesfay nagyot véd, kiüti a jobb alsó sarok elől Paraíba hatméteres bólintását.

60. perc Kleinheisler távoli, szitáló lövése majdnem becsapja Helesfayt, de végül menteni tud a letérdelő pécsi kapuvédő.

57. perc
Wittrédi 26 méteres, jobblábas szabadrúgását vetődve üti ki az ötös jobb sarka elől Juan Calatayud, majd Perics hatméteres fejesét is kipiszkálja a léc alól a kapus. KÉT PMFC-HELYZET MÁSODPERCEKEN BELÜL!

50. perc Mamadu megfejeli picit a földön ülő Városi Viktort egy szabálytalanságot követően, aki eljátssza a nagy halált. Sárga a résztvevőknek.

49. perc
HELYZET! Brachi labdát veszít, Bailo azonban ballal a rövid sarok mellé lő hatról, kissé balról.

47. perc
Kleinheisler lő az oldalhálóba Oliveira-szögből, majd Wittrédi elől ment az ötös jobb csücske elől Vinícius.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Wittrédi Dávid
és Városi Viktor áll be Beke és Rácz helyére.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc
Helesfay kapja ki a jobb alsó elől Sándor jól helyezett, de gyenge középtávoli lövését.

43. perc
LÉC! Kleinheisler bal oldali szögletét a lécre „vállalja” az ötösről Juhász!

40. perc
Lantos indítása jó Bailónak, aki addig bailódik a labdaátvétellel a 11-es pont előtt, Mamadu mellett, hogy Vinícius szerelni tudja. AZ ELSŐ VENDÉGHELYZET lehetett volna!

40. perc
Kleinheisler hétméteres lövését Beke Péter blokkolja.

38. perc
Zé Luís kioszt két esernyőt, Lantos nem kér a harmadikból, felszabadít, már az ötös előtt.

Bailo 19 éves, magyar-mali kettős állampolgár.

36. perc
Rácz Ferenc jobb oldali beadása elkerüli középen Bailo Dávidot.

33. perc
Sándor indítását Kleinheisler 16-ról jobbal a kapu fölé pörgeti.

32. perc
Álvaro Brachi 23 méteres szabadrúgása nemkülönben.

27. perc
Mamadu passzolgat Oliveirával, utóbbi ismét lő éles szögből, ez ezúttal csemege Helesfaynak.

25. perc
Zsdrál Miroszláv indítja Pericset, aki 15-ről, jobbal, Mamadu szorításában magasan a bal felső fölé bombáz.

21. PERC VEZET A VIDEOTON! Vinícius labdát szerez a 16-os előtt, Kleinheisler Oliveirát futtatja a jobbon, a jobblábas, ívelten, remek szögben érkező beadást a Beke Pétert túlugró JUHÁSZ ROLAND az ötös bal sarka elől a jobb alsóba bólintja. 1
–0!

20. perc
Paraíba mehetne el a jobbon, ha hagyná Gajág Gergő. De nem hagyja, szöglet. Amit kifejel Vítor Gomes elől Perics, de…

12. perc Sándor György parádés labdát dob ki balra Oliveirának, aki ismét lő éles szögből, ballal, most a túlsó alsó előtt kell nagyot védenie Helesfaynak, ezúttal már vetődve.

7. perc
Kleinheisler újabb kornere a kapusé, majd Vinícius jobb oldali beívelését ismét a kapu fölé fejeli Zé Luís. Ismét az ötösről.

4. perc
HELYZET! Filipe Oliveira megy el szépen a balon, éles szögből ballal lő, de véd a rövid sarok előtt jobb kezével Helesfay Donát.

3. perc
A középpályás ívelését most Paulo Vinícius juttatja a kapu fölé.

2. perc
Kleinheisler László bal oldali szögletét nem sokkal fejeli a léc fölé az ötös elől Juhász Roland.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-kékben, a vendégek tiszta fehérben.

„Nagyon intenzív edzésekkel készültünk az elmúlt két napban az előttünk álló mérkőzésre, elszántak vagyunk, megpróbáljuk a hétvégi bajnoki vereséget győzelemmel és továbbjutással feledtetni. Nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy az idegenben lőtt gól miatt van egy pici előnyünk, meg kell nyernünk a meccset, utána pedig az elődöntőben is jól kell szerepelnünk, bárkit is kapunk ellenfélnek. Azáltal, hogy a bajnokságban meglehetősen nehéz a helyzetünk – még akkor is, ha matematikai esélyünk még van az aranyéremre –, a Ligakupa óriási jelentőséggel bír számunkra, mindenféleképpen meg akarjuk nyerni ezt a sorozatot” – mondta Nildo Petrolina a vidi.hu-nak.

„Ahogy az első mérkőzésen, úgy a visszavágón is azok a játékosok fognak szerepelni, akik a bajnoki mérkőzéseken kevesebbszer léptek pályára, fiatalokkal kiegészülve. Az odavágón már bebizonyították ezek a játékosok, hogy lehet rájuk számítani, és több gólra is szert tehettünk volna. Remélem, szerdán hasonlóan jól és bátran fognak játszani a srácok, amiből egy izgalmas találkozó kerekedhet. A Videoton biztosan erős csapattal áll ki ellenünk, bő keretéből adódóan kezdőcsapata zöme stabil első osztályú játékosokra épül. Ez így volt az első találkozón is, akkor sem ijedtünk meg tőle, úgyhogy bármi előfordulhat” – nyilatkozta a vendégek vezetőedzője, Lőrincz Emil a pmfc.hu-nak.

Milan Perics a Vidi kölcsönjátékosaként szerepel a Mecsekalján, a Fehérváriaknál 5/2-vel zárt.

JÖTTEK MENTEK. 1992-ben Lőrincz Antal igazol a Pécstől a Vidihez, fordított utat 2004-ben Kóczián Balázs járt be.

Az utóbbi tíz év örökmérlege: 20 mérkőzés, három pécsi és tíz fehérvári siker, 24, illetve 39 rúgott góllal.

Az első mérkőzés 1–1-re végződött.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A VIDEOTON–PÉCSI MFC LIGAKUPA-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

NEGYEDDÖNTŐ
1. MÉRK.
2. MÉRK.
ÖSSZ.
Debreceni VSC-Teva–Puskás Akadémia
1–1 3–0*2–3
5–3
Pécsi MFC–Videoton
1–1
3–0
4–1
Diósgyőri VTK–Szigetszentmiklósi TK2–2
1–0
3–2
Ferencváros–Lombard Pápa4–0
2–0
6–0
Első mérkőzések: március 18-19. Visszavágók: április 1-2.
*Francisco Gallardo jogosulatlan szerepeltetése miatt törölték a pályán elért 1–1-es eredményt, és a DVSC javára ítélték a találkozót 3–0-s gólkülönbséggel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik