Tisza, Lencse, Perics és Nikolics is betalált - senki sem nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.18. 20:11
null
Milan Perics büntetőt hibázott, de később ő szerzett vezetést a Pécsnek (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu" target="_blank">vidi.hu</a>)
A labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjében ma az első mérkőzéseket rendezték. A Pécs Videotonnal, a Debrecen a Puskás Akadémiával játszott hazai pályán 1–1-es döntetlent. A DVTK 0–1-ről ugyan még fordítani tudott az NB II-es Szigetszentmiklós ellen, a hajrában azonban egyenlített a vendégcsapat, így ez az összecsapás is döntetlennel zárult.

 

DVSC–PUSKÁS AKADÉMIA 1–1

A Ligakupa negyeddöntőjének első meccsén a Debrecen a Puskás Akadémiát fogadta, amely csak a zöldasztalnál jutott tovább a nyolcaddöntőből a Vasassal szemben, miután az angyalföldieknél Görgényi Dávid jogosulatlanul szerepelt a két gárda első találkozóján.

A DVSC az első félidőben a lassan kupaspecialistává váló Tisza Tibor góljával szerezte meg a vezetést. A csatár Spitzmüller labdáját lőtte 15 méterről a jobb alsó sarokba. 1–0

Tisza a hétvégén a Ferencváros elleni bajnokin nem lépett pályára – eddig a debreceniek egyetlen idei NB I-es meccsén sem játszott a télen igazolt támadó –, ugyanakkor a múlt héten a Magyar Kupában a másodosztályú Nyíregyháza ellen 3–1-re megnyert összecsapáson kétszer is beköszönt.

A PAFC azonban sokkal inkább megnehezítette a debreceniek dolgát, ugyanis a második félidő első helyzetéből az 50. percben egyenlíteni tudott: Francisco Gallardo lövésébe Lencse László tette bele a lábát, a labda ezúttal is a jobb alsóban kötött ki. 1–1

Ezt követően a Debrecennek volt több lövése, de ezek kevésbé voltak veszélyesek, Tisza is csak az oldalhálóba talált szabadrúgásból. A hajrára leült a meccs, maradt a döntetlen.

LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
DVSC-TEVA–PUSKÁS AKADÉMIA 1–1 (1–0)

Debrecen, 1200 néző. Vezette: Vad II. (Bozó, Király)
DVSC-TEVA:
Verpecz – Bernáth, Króner, Brkovics, Vadnai – Bódi (Dombi, 61.), Spitzmüller, Ludánszki B., Ferenczi J. (Kovács Á., 76.) – Tisza, I. Sidibe (Seydi, a szünetben) Vezetőedző: Kondás Elemér
PUSKÁS:
Somodi – Lorentz, Vaszicsku, Fábio, Farkas N. – Orbán G. (Szakály D., 58.), Tóth I. B. – Gallardo (Tóth L., 80.), Czvitkovics, Bertus – Lencse (Németh E., 58.)
Vezetőedző:
Benczés Miklós
Gólszerző:
Tisza (1–0) a 26., Lencse (1–1), az 50. percben

PMFC–VIDEOTON 1–1

A PMFC és a Videoton március 1-jén bajnokin találkozott Pécsen, ma pedig a Ligakupában. Az 1–1-es döntetlennel záruló bajnokin az első félidőben a fehérváriak szerezték meg a vezetést. A mai találkozón azonban a meglehetősen tartalékos összeállításban pályára lépő pécsiek lőtték az első gólt.

Méghozzá éppen a Videotontól kölcsönkapott Milan Perics szólóját követően a 33. percben. 1–0

Ekkor a pécsiek már 2–0-ra is vezethettek volna, ugyanis a 29. percben Perics kihagyott egy büntetőt (Tomas Tujvel kiütötte a labdáját), miután Vinícius a tizenhatoson belül buktatta Városi Viktort. A brazil védő két napon belül a második büntetőt hozta össze az ellenfélnek, hiszen vasárnap az NB I-ben is az ő megmozdulása után lőhetett 11-est a Győr, igaz, az is kimaradt.

A szünetig a Videotonnak volt még lehetősége az egyenlítésre, de Arturo Álvarez lövését Helesfay Donát bravúrral hárítani tudta.

A 61. percben azonban már tehetetlen volt a pécsi kapus, Álvarez és Nikolics Nemanja összjátékát követően utóbbi lőtt nyolc méterről laposan a hazai kapuba.

A folytatásban a Videotonnak volt több lövése, Álvarez volt a vendégek legaktívabb játékosa, aki előbb 18-ról durrantott mellé egy szép szóló végén, majd egy 23 méteres szabadrúgást tekert ugyancsak a kapu mellé.

A hajrában Nikolicsnak is volt még két nagy lehetősége. Szöglet utáni fejesénél Balogh Béla a gólvonalon állva mentett, majd Paraíba beadását fejelte hat méterről a kapu fölé, így maradt az 1–1-es döntetlen, akárcsak a bajnokságban. Érdekesség, hogy a Videotonban csak három magyar játékos lépett pályára, Tar Zsolt és a válogatott Nikolics Nemanja kezdőként, míg Hudák Martin csereként.

LIGAKUPA

NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
PMFC –VIDEOTON 1–1

Vezette: Iványi Z. (Ring Gy., Buzás)
PÉCS:
Helesfay – Erdős S., Gajág, Balogh B., Lantos L., Turi T. – Manjrekar – Városi, Zsdrál, Rácz F. (Bailo, 71.) – Perics (Gránicz, 76.). Vezetőedző: Lőrincz Emil
VIDEOTON:
Tujvel – Brachi, Tar, Vinícius, Mamadou (Hudák, 57.) – Nildo, Vitor Gomes – Lupeta (Zé Luis, 63.), Oliveira (Paraiba, 77.), Alvarez – Nikolics N. Vezetőedző: José Gomes
Gólszerző:
Perics (1–0) a 34., Nikolics N. (1–1) a 61. percben

DVTK–SZIGETSZENTMIKLÓS 2–2

Az NB II-es Szigetszentmiklós már a mérkőzés elején két lövéssel jelezte, hogy nem ijed meg az NB I-es Diósgyőr stadionjában sem. Zsivóczky Norbert 22 méteres lökete ugyan még elkerülte a kaput, Takács Tamás lövését már Ivan Radosnak kellett bravúrral hárítania.

A folytatásban a DVTK kezdeményezett, a 22. percben mégis az SZTK szerzett vezetést: Csikortás Dávid beadását Takács Tamás fejelte a kapuba. 0–1

A szünetben a DVTK kettőt is cserélt, Egerszegi Dávid és Mohamadou Abdouraman lement, Gosztonyi András és Zoran Kosztics beállt. A hazaiak pedig magasabb fokozatba kapcsoltak, és fölényük a 62. percre góllá érett, igaz, meglehetősen szerencsés találattal tudtak egyenlíteni.

Futács Márkó passzából a brazil védő, William Alves lőtt kapura, Sánta András remek reflexszel beleütött a lövésbe, a labda azonban áthullott fölötte és a kapuba esett. 1–1

A 85. percben Gosztonyi beadását követően a hosszún érkező Bacsa Patrik a vezetést is megszerezte a DVTK-nak, ám a hosszabbítás perceiben Guillaume Kohus egy kontrából egyenlített, így a másik két mai meccshez hasonlóan ez a mérkőzés is döntetlennel zárult. 2–2

A Ferencváros szerdán fogadja a Lombard Pápát a negyeddöntő első felvonásában, a visszavágókat pedig április 1-jén rendezik.

LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

DIÓSGYŐRI VTK–SZTK ERIMA 2–2 (0–1)
Diósgyőr, 1200 néző. Vezette: Erdős J. (Kormányos II G., Szalai D.)
DVTK: Rados – Batioja, Alves, Kádár T., Husic – Nikházi, Abdouraman (Kosztics, a szünetben), Egerszegi (Gosztonyi, a szünetben), Marjanovics (Grumics, 73.) – Bacsa, Futács. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
SZIGETSZENTMIKLÓS: Sánta – Csikortás, Balogh M., I. Jakovljevics, Pollák – Barna Zs., Kvekveskiri, Deutsch B. – Zsivóczky (Kollega, a szünetben), Majoros (Khous, 70.) – Takács T. (Fekete Á., 86.) Vezetőedző: Prisztai Viktor
Gólszerző: Takács T. (0–1) a 23., Sánta A. (öngól, 1–1) a 63., Bacsa (2–1) a 85., Khous (2–2) a 90. percben

LIGAKUPA, A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
1. MÉRK.
2. MÉRK.
ÖSSZ
DVSC-Teva–Puskás Akadémia
1–1ápr. 1.
PMFC–Videoton
1–1
ápr. 1.
DVTK–SZTK 2–2
ápr. 1.
Ferencváros–Lombard Pápa (Tv: Sport1)
márc. 19., 18.00
ápr. 1.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik