Videoton: Varga József és a bosnyák középpályás is aláírt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.29. 17:20
null
Anel Hadzic két évre írt alá a Videotonhoz (Fotók: <a href="http://www.vidi.hu//index.php?set_lang_code=hu" target="_blank">vidi.hu</a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton a hivatalos honlapján jelentette be Anel Hadzic és Varga József szerződtetését. A bosnyák középpályás két, a magyar válogatott játékos három plusz egy évre írt alá a székesfehérvári csapathoz.

Anel Hadzic lehetséges érkezéséről először augusztus 25-én számoltunk be, majd három nappal később boszniai források megerősítették a hírt.

A 27 éves, 13-szoros bosnyák válogatott Hadzic két éve szerepelt a brazíliai világbajnokságon is, egy mérkőzésen, Irán ellen játszott. A védekező középpályás futballozott az osztrák Sturm Grazban, legutóbb pedig a török Eskisehirsporban, de júliusban távozott a klubtól, azóta szabadon igazolható volt.

„Boldog vagyok, hogy ilyen nagy múltú klubban folytathatom a pályafutásomat. A tárgyalások alatt végig éreztem, hogy szeretne engem a Vidi, ez pedig nagyon sokat jelentett számomra. Egyértelmű céljaim vannak Székesfehérváron, magyar bajnok szeretnék lenni a Vidivel, emellett pedig olyan teljesítményt nyújtanék a csapatban, amely elnyeri a bosnyák szövetségi kapitány tetszését is, hiszen nem titkolt célom ott lenni a válogatottban. Honfitársammal, Asmir Suljiccsal sokat beszélgettem a Vidiről az utóbbi időben, ő is megerősített abban, hogy remek helyre kerültem” – mondta az aláírás után Anel Hadzic a vidi.hu-nak.

„Mindenképpen szerettünk volna a középpályán nagyobb versenyhelyzetet teremteni. Ereje teljében lévő, válogatott játékos érkezett, aki már világbajnokságon is pályára lépett, de ott volt a bosnyák válogatott nyári felkészülési meccsein is. A klub erejét mutatja, hogy egy ilyen labdarúgó a Vidit választotta. Boldogok vagyunk, hogy a sorainkban tudhatjuk, biztos vagyok benne, hogy nagy erősítést jelent az érkezése. Jelentős céljaink vannak a bajnokságban és már most előre dolgozunk azért, hogy jövőre – remélhetőleg a BL-ben – egy Midtjylland szintű csapatot ne csak majdnem, hanem ténylegesen le tudjunk győzni. Köszönöm a vezetőségnek, hogy ilyen kaliberű játékost tudtunk a csapathoz igazolni” – mondta az új igazolásról a Videoton sportigazgatója, Kovács Zoltán.

A fehérváriak Varga József szerződtetését is bejelentették
A fehérváriak Varga József szerződtetését is bejelentették

A Videoton nem sokkal később Varga József szerződtetését is bejelentette, így a Nemzeti Sport Online értesülései beigazolódtak.

„Örülök, hogy sikerült megvalósítani a klubváltást, úgy érzem, nagy szükségem volt a környezetváltozásra. Persze kicsit kettős érzelmek kavarognak bennem, hiszen mégiscsak a szülővárosomat hagytam ott. Jól ismerem a Vidi játékosait, voltak akikkel együtt szerepeltem korábban a válogatottban, másokkal ellenfélként találkoztam a pályán, és persze itt van Bódi Ádám is, szóval nem hiszem, hogy nagy gond lenne majd a beilleszkedésemmel. Szeretnék nagyon sok szép sikert elérni a Vidivel, emellett pedig szeretnék ismét olyan teljesítményt nyújtani a pályán, amelyre én is büszke lehetek” – mondta a szerződés aláírása után Varga József.

„Varga Józsi nem véletlenül 31-szeres válogatott labdarúgó, posztján az egyik, ha nem a legjobb magyar játékos – ezt be is bizonyítja majd. Még mindig van egy fejlődési lépcsőfok a játékában, a mentalitása és a képességei miatt is. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan visszakerül a válogatott keretébe, hiszen tudása alapján ott van a helye. Nagyon motiváltan érkezik Székesfehérvárra, fontos volt, hogy ezt éreztük is a tárgyalások során. Köszönjük a Debrecennek a klub átigazoláshoz való hozzáállását. Azt még meg szeretném jegyezni, hogy természetesen szerettük volna, ha a mai két érkezőnk már korábban csatlakozni tud a kerethez, azonban az átigazolási piacnak megvannak a sajátosságai, amelyek miatt az érkezésük csak most realizálódott” – nyilatkozta Kovács Zoltán.

VARGA ÉS HADZIC HÉTFŐN MÁR A VIDEOTONNAL EDZETT

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:
Barczi Dávid (DVTK), Bévárdi Zsombor (Puskás Akadémia), Bódi Ádám (DVSC), Danko Lazovics (szerb, szabadon igazolható, legutóbb Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Anel Hadzic (bosnyák, Eskisehirspor – Törökország, szabadon igazolható), Varga József (DVSC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Horváth Tamás (Mezőkövesd), Lorentz Márton (Dunaújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Varga Bence
Kiszemeltek: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Alekszandar Filipovics (szerb, Jagodina – Szerbia), Vida Máté (Vasas)
Távozók: Gábor Péter (siófoki kölcsön után PMFC), Haraszti Zsolt (Paks), Heffler Tibor (Puskás Akadémia), Koltai Tamás (Paks, kölcsön után végleg), Filip Pajovics (szerb, szabadon igazolható), Paudits Patrik (Csákvár), Rudolf Gergely (Nyíregyháza, szabadon igazolható), Tomás Tujvel (szlovák, Mezőkövesd, a tavasszal kölcsönben DAC 1904 – Szlovákia), Dinko Trebotic (horvát, szabadon igazolható), Zsótér Donát (felcsúti kölcsön után Sint-Truiden – Belgium)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Braniszlav Danilovics (szerb, Puskás Akadémia, onnan DVSC), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország), Tischler Patrik (Puskás Akadémia)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Lang Ádám (Anglia, Franciaország, Tyerek Gorznij – Oroszország), Paulo Vinícius (Leeds United, Middlesbrough – Anglia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik