Videoton: két védő távozhat, bosnyák válogatott érkezhet

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2016.08.25. 07:42
Lang Ádám mellett Paulo Vinícius is távozhat a labdarúgó NB I-ben szereplő Videotontól, ám az érkezők oldalán is lehet új játékos, méghozzá a bosnyák válogatott Anel Hadzic.

Ha megállapodás születik, két remek védő búcsút inthet a Videotonnak: Lang Ádámot és Paulo Viníciust külföldi csapatok csábítják. A 15-szörös magyar válogatott ügyeit intéző Illés Zoltán a Nemzeti Sportnak elmondta, a játékost már nemcsak francia és angol, hanem orosz csapat (az NSO információja szerint a Tyerek Groznij) is kinézte, s bár a fehérvári klub megfelelő ajánlat esetén elengedné, új fejlemény egyelőre nincs. Lang Ádámot és Paulo Viníciust külföldi csapatok csábítják. A 15-szörös magyar válogatott ügyeit intéző Illés Zoltán a Nemzeti Sportnak elmondta, a játékost már nemcsak francia és angol, hanem orosz csapat (az NSO információja szerint a Tyerek Groznij) is kinézte, s bár a fehérvári klub megfelelő ajánlat esetén elengedné, új fejlemény egyelőre nincs.

A legutóbb a DVSC elleni bajnokin két gólt szerző labdarúgó a válogatottal készül, s a menedzser szerint a hónap végére dőlhet el a sorsa. Két fontos kérdés van ilyenkor: az egyik az, hogy a kérők közül melyik hajlandó megfizetni a kivásárlást, illetve az, hogy a klub mennyit enged a játékos árából.

Paulo Vinícius helyzete annyiban más, hogy az öt éve Székesfehérváron futballozó, 26 esztendős brazil védő nem akar mindenáron klubot váltani. A Videoton egyelőre nem tárgyalt a hosszabbításról, pedig a légiós szerződése a jövő nyáron lejár, s mert nem ismertek a klub szándékai, a játékos ügyeit intéző iroda néhány hete külföldi csapatokkal vette fel a kapcsolatot.

Az „RPM foot” iroda részéről beszámoltak arról, az angol Leeds United és a Middlesbrough is tárgyalna a hamarosan ingyen is igazolható védő szerződtetéséről. A játékos ügyeit intéző menedzseriroda munkatársa ott volt a Videoton–DVSC (5–1) bajnoki mérkőzésen, és jelenleg Paulo Viníciusszal együtt Angliában tartózkodik.

A jelek szerint azonban nemcsak távozókról beszélhetünk, erősödhet is a Videoton kerete. A klub menedzsmentje felvette a kapcsolatot Anel Hadziccsal, a jelenleg klub nélküli, 13-szoros bosnyák válogatottal. A 27 esztendős védekező középpályás korábban az osztrák SV Riedben, majd a Sturm Grazban futballozott, a tavasszal a török Eskisehirsporban szerepelt. Ez egybecseng azzal, amit a rangado.hu is megírt.

Mint beszámoltunk róla, Varga József is érkezhet, a DVSC középpályása esetében most sokkal közelebb került a Videoton a megegyezéshez, mintmájusban, amikor Bódi Ádámmal együtt szerződtették volna a középpályást.

A Nemzeti Sport megkereste a Videoton sportigazgatóját, Kovács Zoltánt, aki elmondta, a klub nem változtat korábbi filozófiáján, tehát folyamatban lévő igazolási, illetve szerződtetési ügyekben csak akkor nyilatkozik a vezetőség, amikor az ügyletet véglegesítették.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:
Barczi Dávid (DVTK), Bévárdi Zsombor (Puskás Akadémia), Bódi Ádám (DVSC), Danko Lazovics (szerb, szabadon igazolható, legutóbb Olimpija Ljubljana – Szlovénia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Horváth Tamás (Mezőkövesd), Lorentz Márton (Dunaújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Varga Bence
Kiszemeltek: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Alekszandar Filipovics (szerb, Jagodina – Szerbia), Anel Hadzic (bosnyák, szabadon igazolható), Varga József (DVSC), Vida Máté (Vasas)
Távozók: Gábor Péter (siófoki kölcsön után PMFC), Haraszti Zsolt (Paks), Heffler Tibor (Puskás Akadémia), Koltai Tamás (Paks, kölcsön után végleg), Filip Pajovics (szerb, szabadon igazolható), Rudolf Gergely (Nyíregyháza, szabadon igazolható), Tomás Tujvel (szlovák, Mezőkövesd, a tavasszal kölcsönben DAC 1904 – Szlovákia), Dinko Trebotic (horvát, szabadon igazolható), Paudits Patrik (Csákvár), Zsótér Donát (felcsúti kölcsön után Sint-Truiden – Belgium)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Braniszlav Danilovics (szerb, Puskás Akadémia), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország), Tischler Patrik (Puskás Akadémia)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Lang Ádám (Anglia, Franciaország, Tyerek Gorznij – Oroszország), Paulo Vinícius (Leeds United, Middlesbrough – Anglia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik