Videoton: rekordösszegért jöhetne a román válogatott – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.26. 14:04
Román sajtóhírek szerint a magyar bajnok Videoton is harcba száll a Steaua, vagyis új nevén az FCSB román válogatott labdarúgójáért, a 29 éves Constantin Budescuért, akinek a megszerzése nem tűnik olcsó vállalkozásnak.


„A Videoton ajánlatot tett Constantin Budescuért” – írja a fanatik.ro
„A Videoton ajánlatot tett Constantin Budescuért” – írja a fanatik.ro

 

A sport.ro értesülései szerint, melyet a fanatik.ro is megosztott, a Videoton 1 millió 250 ezer eurós ajánlatot tett a 29 éves, 11-szeres román válogatott támadóért, Constantin Budescuért, aki az előző bajnoki szezonban 27 bajnokin kilenc gólt szerzett az FCSB-ben. Továbbá a román sajtó tudni véli, hogy a Vidi a futballistának havi 30 ezer eurós fizetést garantálna.

Ezek az összegek ismereteink szerint magyar rekordot jelentenének, sem a vételár, sem a havi fizetés tekintetében nem tudunk olyan játékosról az NB I történetében, aki ennél nagyobb összegért szerződött volna hazánkba. Más kérdés, hogy még ez az összeg sem jelentene garanciát arra, hogy Budescut szerződtetni tudja a Vidi, ugyanis sajtóhírek szerint Gigi Becali legalább 1.5 millió eurót szeretne kapni a csatárért, akinek ráadásul arab kérője is akad.

Romániában ugyanis már hosszabb ideje arról cikkeznek, hogy az al Sababhoz szerződő edző, Marius Sumudica (aki játékosként még a DVSC-nél is megfordult) vinné magához a szaúdi klubhoz, ráadásul az araboktól még nagyobb összeget, kétmillió eurót kérhet Becali Budescuért, akinek 2021-ig szól a szerződése Bukarestben.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Videoton csatárt keres, és a kispesti Davide Lanzafame mellett más opciója is van, a jelek szerint Budescu lehet az első számú kiszemelt. A Videoton átigazolási sajtóhíreket nem kommentál, így a klubot nem tudjuk megkérdezni, mennyire hihetünk a sajtóhíreknek, viszont elmondta szakmai véleményét Budescuról kolozsvári tudósítónk, Boros Miklós.

„Budescu tehetségét senki sem vitatja Romániában, a teljesítményével kapcsolatban azonban megoszlanak a vélemények. Kiváló rúgótechnikájú támadó középpályás, aki góljainak jelentős részét a tizenhatoson kívülről szerzi, kiváló szabadrúgásai is vannak. Remekül passzol, ugyanakkor viszont védekezésben kevés hasznát veszi a csapat. Szinte kizárólag csak tízes poszton, a középcsatár mögött használható, bár több edzője is próbálkozott őt a támadósor szélen vagy akár közepén is használni. Játéka erősen hangulatfüggő, gyakran kivonja magát a játékból, inkább a látványos felvillanások és a pazar, váratlan egyéni megoldások embere, mint az egyenletesen megbízható teljesítményé. Öntörvényűségére jellemző, hogy gyakran az edzői utasítások ellenére is közvetlenül kapura lőtte a szögleteket, mert korábban onnan is szerzett gólt. Játéka sokban hasonlít a Danko Lazovicséra, bár mozgása sokkal lomhább” – jellemezte Budescut kollégánk.

Közben klub közeli forrásból megtudtuk, ajánlatot még nem tett a Videoton, de Budescu valóban szerepel a kiszemeltek között, a fehérváriak képviselői személyesen is megnézték már a játékát.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők: Berecz Zsombor (Vasas), Sós Bence (Debreceni VSC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Bévárdi Zsombor (BFC Siófok, ?), Lencsés Balázs (ZTE FC, ?), Lorentz Márton (BFC Siófok, ?), Sejben Viktor (Csákvár, ?), Szabó Bence (Nyíregyháza Spartacus), Zöldesi Illés (Kisvárda, ?)
A második csapatból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek:Hangya Szilveszter (Vasas), Constantin Budescu (román, FCSB – Románia), Davide Lanzafame (olasz, Bp. Honvéd), Urblík József (szlovákiai, Vysocina Jihlava – Csehország)
Távozók: Bódi Ádám (Debreceni VSC – kölcsön után végleg), Ezekiel Isoken Henty (nigériai, Puskás Akadémia, kölcsön után végleg – onnan kölcsönben NK Osijek), Asmir Suljic (bosnyák-magyar, Wisla Kraków – Lengyelország), Szolnoki Roland (Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Anel Hadzic (bosnyák-osztrák, lejár a szerződése), Boban Nikolov (macedón, FK Krasznodar – Oroszország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik