A ráadásban Nikolics végzett a nagyot küzdő Haladással

Vágólapra másolva!
2012.10.31. 17:54
null
Nyerő csere: Sousa bevetette Nikolicsot, aki két góllal döntött (Fotó: Fuszek Gábor, archív)
A Videoton labdarúgócsapata bejutott a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe, miután hosszabbítás után 2–0-ra legyőzte a Haladást a csereként beállt Nikolics Nemanja duplájával.

A Haladás igen jól megszervezett védelemmel érkezett Székesfehérvárra, bízván abban, hogy több bajnokihoz hasonlóan ez most sem ízlik a Videotonnak. Nem is ízlett: a piros-kékek sokat támadtak visszahúzódó ellenfelükkel szemben, ám ziccert az első félidőben csak egyszer tudtak kidolgozni, akkor is az 1-2. perc rohanásában: Kovács István előkészítése után Haraszti Zsolt került helyzetbe, de lövés helyett nagyon rossz megoldást választott...

MAGYAR KUPA
A 3. FORDULÓ EREDMÉNYEI
Kazincbarcika (NB II)–Nyíregyháza (NB II)
1–2
Mórahalom (NB III)–Szolnok (NB II)
2–3 – h. u.
Felsőtárkány (NB III)–Siófok 0–1
Bükkábrány (NB III)–ZTE FC (NB II)
0–4
Vasas (NB II)–Ajka (NB II)
3–0
Tiszaújváros (NB III)–Pécsi MFC
2–1
Tiszakanyár (NB III)–Vác (NB II)
1–2
Velence (megyei I. o.)–DVTK 0–3
Sopron (NB II)–Békéscsaba (NB II)
nov. 7.
REAC (NB III)–MVM Paks 1–2
Videoton–Haladás 2–0 – h. u.
Szentlőrinc (NB III)–DVSC-Teva 1–3
Dunaújváros (NB III)–Kaposvár 1–0
Létavértes (NB III)–Lombard Pápa 1–0
PVSK (megyei I. o.)–Bp. Honvéd 1–4
Bölcskei SE (NB III)–Győri ETO 2–5

Ettől eltekintve csak a szorgos Vidi-próbálkozásokat lehetett feljegyezni, Sándor és Gyurcsó is kísérletezett távolról, de egyik lövés sem tette igazán próbára Rózsát. A Haladás erejét lekötötte a védekezés, az egyetlen némiképp veszélyes szombathelyi lehetőség egy szabadrúgás és Tomás Tujvel rossz kimozdulása (majd öklözése) után alakult ki. Más kérdés, hogy Simon emelése sem volt jó...

A második félidőt a Haladás kettős cserével kezdte, de a játék képe semmiben nem változott: a fekete mezesek stabilan és fegyelmezetten bekkeltek, a Videoton pedig nem talált elég területet ahhoz, hogy veszélyes helyzeteket alakítson ki. A hajráig maradt is a patthelyzet, majd „megmozdult valami": a Haladás előbb Nagy Gábor helyzetével ijesztgetett (Tujvel védett), majd Radó András a 75. percben kihagyta a meccs legnagyobb ziccerét: egyedül vezethette a labdát a Videoton kapujára, de Tujvel mellett a jobb kapufát találta el.

Az ijedtségre egy Nikolics-lövéssel reagált a Videoton, majd a rendes játékidő utolsó tíz percét Nagy Gábor jó lövése vezette be: Tujvel repült és kitolta a labdát, majd még egy párharcot megnyert a szélsővel szemben. A játék mozgalmasabb és nyíltabb lett, a Videoton egy szöglet után Sándor György bombafejesével megdöngette a lécet. Ennél közelebb azonban nem jutott a gólhoz, következhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

Ami nem sikerült a rendes játékidőben, a ráadásban összejött a Videotonnak: Nikolics volt az, aki át tudta törni a szombathelyi védelmet, kétszer is. A fehérvári csatár előbb egy jobb oldali Gyurcsó-beadást fejelt közvetlen közelről a hálóba a 95. percben, majd öt perccel később Mitrovics szabadrúgása után vágta a kapuba a kipattanót, eldöntve ezzel a meccset. A Haladásnak a 70. perc után megvolt a lehetősége, hogy eldöntse a találkozót, de Radó kulcspillanatban hibázott – Nikolics pedig nem ismert kegyelmet a ráadásban. Ahogy Paulo Sousa a meccs után elmondta, nem feltétlenül hiányzott a Videotonnak ez az extra 90 perc – de a továbbjutás alighanem elegendő kárpótlás a kimerültségért.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
VIDEOTON FC–HALADÁS 2–0 (0–0, 0–0, 2–0) – hosszabbítás után
Székesfehérvár, 1521 néző. Vezette: Solymosi P. (Bozó Z., ifj. Varga G.)
VIDEOTON: Tujvel – Kaká, Caneira, P. Vinícius, Szolnoki – Tóth B. (Nikolics N.,70.), Sándor Gy. – Haraszti (Mitrovic, 57.), Kovács I., Gyurcsó – Torghelle (F. Oliveira, 98.). Vezetőedző: Paulo Sousa
HALADÁS: Rózsa – Schimmer, Fehér Z., Devecseri, Búrány – Simon Á. (Rajos, 65.), Iszlai – Ugrai (Nagy G., a szünetben), Kulcsár K., Halmosi – Kenesei (Radó, a szünetben). Vezetőedző: Artner Tamás
Gólszerző: Nikolics N. (1–0) a 95., Nikolics N. (2–0) a 100. percben
MESTERMÉRLEG
Paulo Sousa: – Jól kezdtük a mérkőzést, az elején két nagy lehetőségünk volt, de ezeket nem sikerült kihasználni. Akkor minden bizonnyal másképp alakul a találkozó, és tudtunk volna spórolni az energiánkkal. Ebben az esetben irányítai tudtuk volna a mérkőzést, így azonban az utolsó pillanatig harcolnunk kellett azért, hogy gólt szerezzünk, és kivívjuk a továbbjutást.
Artner Tamás: – Azt terveztük, hogy a második félidőben a cserékkel új lendületet viszünk a csapatba, ezt maximálisan teljesítették is a játékosok. Megvoltak a ziccereink, a második félidő közepén Radó András és Nagy Gábor egyaránt eldönthette volna a mérkőzést. Aztán a hosszabbításban olyan helyzetből kaptuk az első gólt, amelyre készültünk, és azt lehetett látni, hogy a Videoton innen már nem engedi ki a kezéből a továbbjutást. A csapatom dicséretet érdemel, fegyelmezetten, taktikusan játszottunk.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik