Kiestek a pécsi csapatok, a DVSC hátrányból nyert

Vágólapra másolva!
2012.10.31. 15:00
null
A Debrecen hátrányba került ugyan, de így is nyerni tudott a Szentlőrinc vendégeként (Fotó: haon.hu)
Címkék
A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában az élvonalbeli Pécsi MFC meglepetésre egygólos vereséget szenvedett a harmadosztályú Tiszaújváros otthonában. Szomorú lett a szerda a pécsiek számára, hiszen búcsúzott a megyei első osztályban szereplő Pécsi VSK is, amely a Bp. Honvédtól kapott ki. A Siófok minimális különbséggel, a DVSC-Teva egygólos hátrányból fordítva nyert harmadosztályú ellenfelével szemben.

 

Pécsi VSK (megyei I.)–Budapest Honvéd

A Honvéd gyorsan vezetést szerzett a megyei első osztályú pécsi riválisával szemben, de a folytatásban nemcsak lefagyott az élvonalbeli együttes, hanem a fordulás után a vendéglátók büntetőből egyenlítettek. Az egalizálás felébresztette a kispestieket, öt perccel később már ismét náluk volt az előny, győzelmüket pedig a hajrában újabb gólokkal biztosították be (1–4).

Szentlőrinc (III.)–Debreceni VSC-Teva

Nem mondhatni, hogy gyenge összeállításban küldte pályára övéit Kondás Elemér, a DVSC-Teva vezetőedzője a Szentlőrinc ellen, hisz Vukasin Polekszics kapus mellett Dombi Tibor, Czvitkovics Péter és Pölöskey Péter is lehetőséget kapott a többnyire fiatal tehetségekből álló debreceni kezdőben. Az első, kiegyenlített negyedóra után a 20. percben vezetéshez jutott a Szentlőrinc, Polekszics védése után Zámbó József pofozta a labdát a vendégek hálójába. Az első játékrészben nem jött ki a kétosztálynyi különbség a felek között, a fordulás után viszont remekül kezdett a Loki: Pölöskey lefejelt labdáját Lucas húsz méterről lőtte a bal alsó sarokba. Inkább a küzdés jellemezte a végjátékban a Debrecent, amelynek eredménye a 81. percben lett meg a hősiesen harcoló Szentlőrinc ellen. Ferenczi János beadását Gál Mátyás fejelte közelről a kapuba. Tíz perccel később pedig a csereként beállt Kulcsár Tamás is betalált (1–3).

Tiszakanyár (III.)–Dunakanyar-Vác (II.)

A vendégek a 25. percben Pap Roland révén kerültek előnybe, de a hazaiak Balázsi Péter góljával egyenlítettek az első félidő vége előtt. Bő tíz perccel a lefújás előtt a váci csapat ismét betalált, ezúttal Gulyás Gábor volt eredményes (1–2).

Bükkábrány (III.)–Zalaegerszegi TE FC (II.)

A Zalaegerszeg talán keményebb ellenállásra számított a Magyar Kupa 3. fordulójában, de a Bükkábrány nem tudta megnehezíteni a másodosztályú klub helyzetét. A Zalaegerszeg fél óra alatt lerendezte a továbbjutás kérdését. Máté Péter, majd a bosnyák és magyar útlevéllel is rendelkező Jasarevic Mahir szerzett gólt közelről. A második félidő elején Kocsárdi Gergely tizenegyesből szerzett gólt – végleg eldöntve a továbbjutást, majd Tóth Péter alakította ki a végeredményt (0–4).

Bölcske (III.)–Győri ETO FC

A szünetre már háromgólos előnyhöz jutó Győr a második félidőben emberelőnybe is került – Kern Tamás a 62. percben kapott piros lapot –, a házigazdák mégis azt a részt hozták döntetlenre. A 62. percben már néggyel vezető ETO kapott két gólt. A találkozó első két találatát Nemanja Andrics szerezte (2–5).

Tiszaújváros (III.)–Pécsi MFC

Hiába kezdett a Pécsi MFC a Sánta – Erőss, Lantos, Fodor, Panikvar – Nagy O., Zelenyánszki, Szatmári, Sztoimirovics – Okoronkwo, Ceolin összeállításban, ez nem volt elég a továbbjutáshoz. Az első félidő végén Kovács Péter harcolt ki egy tizenegyest, amit ő maga értékesített. A 60. percben pedig teljesen elaludt a pécsi védelem, így egy szögletet követően Dávid Zoltán közvetlen közelről pofozhatta a labdát a kapuba. Leon Panikvar ugyan a 67. percben szépített, de az utolsó 25 percben már nem tudott egyenlíteni a vendég együttes (2–1).

Felsőtárkány (III.)–Siófok

A Siófok sokáig csak szenvedett a harmadosztályú Felsőtárkány ellen, a győzelmet és továbbjutást jelentő találatot Marian Sluká szerezte átlövésből az 56. percben. A hazaiak meg is fogyatkoztak a hajrában, míg a ráadásban újabb két játékost állított ki tőlük a játékvezető (0–1).

Mórahalom (III.)–Szolnoki MÁV (II.)

Az amatőr Mórahalom a másodosztály Keleti csoportjában gyengén szereplő Szolnokot fogadta – a kora délutáni kezdés és a sérülések miatt mindössze két mezőnyjátékos foglalt helyet a hazaiak kispadján. Tóth Lukácsnak a szünetben be is kellett állnia, hiszen társának vissza kellett térnie a munkahelyére… Az alacsonyabb osztályú csapatnak is megvoltak a helyzetei, de a vezető gólt a szolnokiak szerezték meg kipattanóból az első fél óra végén. A második félidőben aztán fordított a Mórahalom, Tóth Attila negyedóra alatt duplázott. A hazaiak közel álltak a bravúrhoz, de a csereként beállt Szepessy Róbert a 90+1. percben egy kapu előtti kavarodás után egyenlített. A szolnoki játékos főszereplővé vált, ugyanis a kétszer tizenöt perces hosszabbítás második félidejének végén fejjel megszerezte a győztes gólt (2–3).

REAC (III.)–Paksi FC

Eseménydúsra sikerült az első félóra: a 13. percben Bori Gábor szabadrúgását követően Fiola Attila emelkedett jó ütemben, és fejelt a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést a Paksnak. Öt percre rá megint a középpályás volt a főszereplő, 25 méterről eleresztett bombáját nem védhette a hazaiak kapusa. A 23. percben szépített a REAC, egy jobb oldali szabadrúgást követően Buzás Viktor csúsztatott a kapuba. A folytatásban több veszélyes helyzet is kialakult mindkét oldalon, gól azonban már nem született, így a Paks, ha nehezen is, de bejutott a legjobb 16 csapat közé a Magyar Kupában (1–2).

Vasas (II.)–Ajka (II.)

Már a mérkőzés elején Bobó révén megszerezte a vezetést a Vasas a tartalékosan felálló Ajka ellen. A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a továbbjutás végül a 72. percben dőlt el, amikor is Polényi Gábor két gólosra növelte a hazaiak előnyét. Tíz perccel később Szilágyi Péter is gólt szerzett, beállítva ezzel a 3–0-s végeredményt, így a Vasas bejutott a legjobb 16 csapat közé a Magyar Kupában.

 

MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ
SZENTLŐRINC SE–DEBRECENI VSC-TEVA 1–3 (1–0)
Szentlőrinc, 600 néző. Vezette: Mészáros I. (Viszokai L., Kis Z.)
SZENTLŐRINC: Heim – Kalmár Zs., Tóth M., Zámbó J., Tóth Á. (Berkics, 84.) – Benke (Czibere, 60.), Dara (Timotity, 68.), Leipold, Lóth J., Szabó K. – Lauer. Vezetőedző: Kulcsár Árpád
DEBRECEN: Polekszics – Gál M., Albert I., Ludánszki, Nagy Z. – Dombi (Kulcsár T., a szünetben), Lucas, Czvitkovics (Kiso, 67.), Spitzmüller, Ferenczi J. (Szűcs I., 84.) – Pölöskey P. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Zámbó J. (1–0) a 20., Lucas (1–1) a 48., Gál M. (1–2) a 82., Kulcsár T. (1–3) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Kulcsár Árpád: – Méltó ellenfelei voltunk a Debrecennek, egy kis szerencsével bravúrt hajthattunk volna végre. Gratulálok a csapatomnak!
Kondás Elemér: – Nagyon nehéz mérkőzésen kiharcoltuk a továbbjutást.
TISZAKANYÁR SE–DUNAKANYAR-VÁC 1–2 (1–1)
Tiszakanyár, 200 néző. Vezette: Nagy R. (Varga Zs., Galán)
TISZAKANYÁR: Szobonya G. – Morauszki, Gergely B., ifj. Koskovits Gy., Pócsi (Csombók Z., 87.) – Dolhai (Phrakonkham, a szünetben), Die, Deák T., Makai I. (Ruska, 79.) – Gombkötő S., Balázsi P. Vezetőedző: Koskovits György
VÁC: Rácz M. – Króner M., Farkas P., Benke, Hagymási – Rása G. (Tányéros G., 56.) – Kelemen P. (Zsolnai, 82.), Gulyás G., Király P. (Kiss R., 59.), Petrezselyem – Pap R. Vezetőedző: Mózner János
Gólszerző: Pap R. (0–1) a 25., Balázsi P. (11-esből, 1–1) a 42., Gulyás G. (1–2) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Koskovits György: – Sajnálom a fiúkat, mert jól játszottak, jól küzdöttek, de az ellenfél három helyzetéből két szép gólt szerzett, és elsősorban ezen érződött, hogy magasabb osztályban szerepel.
Mózner János: – Nagyon jó ellenfelet sikerült legyőznünk, úgy érzem, megérdemelten.
FELSŐTÁRKÁNY SC–SIÓFOK 0–1 (0–0)
Felsőtárkány, 250 néző. Vezette: Gyarmati II T. (Butkai Zs., Kovács II G.)
FELSŐTÁRKÁNY: Nótás – Debreceni D. (Baji Á., 72.), Nagy Cs., Bíró P., Szűcs Á. – Kaszás – Fekete V., Nagy P., Busai B. (Dér A., 89.), Ragó (Sebők K., 57.) – Besenyei F. Játékos-edző: Vígh Ferenc
SIÓFOK: Heinrich M. – Pécseli, Nyári, Deák I., Fodor M. – Sluka (Sipos N., 58.), Windecker, Gál A., Horváth B. – Kiss M., Molnár M. (Zamostny, a szünetben). Vezetőedző: Horváth Károly
Gólszerző: Sluka (0–1) az 56. percben
Kiállítva: Kaszás (második sárga lap után) a 80., Baji Á. (durvaságért) a 91., Busai a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Vígh Ferenc: – Csalódott vagyok, mert olyan mérkőzésen maradtunk alul, ahol mi domináltunk, de egy átlövésből esett gól megpecsételte a sorsunkat.
Horváth Károly: – A mérkőzés előtt baleset-biztosítást kellett volna kötni a játékosokra, ilyen talajon nagyon értékes a győzelem.
BÜKKÁBRÁNYI SC–ZALAEGERSZEGI TE FC 0–4 (0–2)
Bükkábrány, 200 néző. Vezette: Varga L. (Kelemen A., Kulcsár J.)
BÜKKÁBRÁNY: Homa – Czető, Hegedűs B., Sebe, Ulrich (Sütő, a szünetben) – Balogh D. (Titkó, 61.), Gallik, Demeter P. – Dorogi (Szurdok, a szünetben), Darai, Vasas. Vezetőedző: Vincze Richárd
ZALAEGERSZEG: Vlaszák – Kocsárdi (Pál D., 50.), Nánási, Kovács G., Juhász D. (Krajczár, 62.) – Máté P., Tóth P. – Jasarevic (Mavolo, 65.), Frizoni, Horváth L. – Bajic. Vezetőedző: Preisinger Sándor
Gólszerző: Máté P. (0–1) a 23., Jasarevic (0–2) a 29., Kocsárdi (11-esből, 0–3) a 48., Tóth P. (0–4) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
Vincze Richárd: – Az első félidőben két buta hibánk eldöntötte a mérkőzést. Gratulálok csapatomnak az eddigi kupaszerepléséhez.
Preisinger Sándor: – Taktikusan futballoztunk, és ennek kimondottan örülök. A nagyon hajtós és fegyelmezett hazaiak ellen ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.
TISZAÚJVÁROSI FC–PÉCSI MFC 2–1 (1–0)
Tiszaújváros, 600 néző. Vezette: Farkas Á. (Albert I., Medovarszki J.)
TISZAÚJVÁROS: Hamar Zs. – Horváth T. (Zádori, 70.), Toplenszki, Daru, Török A. – Gacsal (Polényi, 27.), Lippai G., Kerekes I., Molnár G. – Gaál (Dávid Z., 50.), Kovács P. Vezetőedző: Koleszár György
PÉCS: Sánta – Erőss Cs. (Horváth A., a szünetben), Lantos L., Fodor F., Panikvar – Nagy O., Zelenyánszki (Wittrédi, 60.), Szatmári L., Sztoimirovics – Okoronkwo, Ceolin (Demjén, 38.). Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Kovács P. (11-esből, 1–0) a 41., Dávid Z. (2–0) a 60., Panikvar (2–1) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Koleszár György: – Gratulálok remekül küzdő csapatomnak! Nagyon bízom abban, hogy ez a remek győzelmünk erőt ad Együd András harcához is.
Supka Attila: – Saját térfelünkön sokszor veszítettük el a labdát, és egy ilyen eset után született a tizenegyes is. Rendkívül sokat kell még bizonyítaniuk ezeknek a játékosoknak, ha az NB I-ben szeretnének szerepelni.
BÖLCSKEI SE–GYŐRI ETO FC 2–5 (0–3)
Bölcske, 600 néző. Vezette: Farkas T. (Kispál R., Kiss I B.)
BÖLCSKE: Müller – Pasker (Ferencz, a szünetben), Kőkuti, Kern, Fenyősi – Széles, Tóth J. (Süvöltős, 85.), Berényi P., Szili I. – Höss (Szili P., 70.), Rompos. Vezetőedző: Buzás Attila
GYŐR: Molnár P. – Svec (Tokody, 53.), Lipták, Djordjevics, Völgyi – Pátkai (Nicorec, a szünetben), Pilibaitis, Trajkovics – Dudás Á., Strestík, Andrics (Ahjupera, 56.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Andrics (0–1) a 28., Andrics (0–2) a 30., Dudás Á. (0–3) a 43., Strestík (11-esből, 0–4) a 62., Rompos (1–4) a 68., Trajkovics (1–5) a 85., Szili I. (11-esből, 2–5) a 89. percben
Kiállítva: Kern (buktatta Trajkovicsot a tizenhatoson belül) a 62. percben
MESTERMÉRLEG
Buzás Attila: – Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapattal fogunk játszani, a győriek ezt bizonyították is. Gratulálunk nekik a továbbjutáshoz.
Pintér Attila: – Kulturáltan futballozó együttes volt az ellenfelünk, gratulálok a teljesítményükhöz.
PÉCSI VSK–BUDAPEST HONVÉD 1–4 (0–1)
Pécs, Verseny u., 700 néző. Vezette: Kiss N. (Kepe, Hulman)
PVSK: János G. – Czvenits, Fábián D., Augustin (Szabó D., 70.), Nagy T. – Szeifert, Matuza, Horváth D. – Erdős (Mang, 77.), Arató (Czakó, 25.), Hergenrőder. Játékos-edző: Bolboaca Augustin
HONVÉD: Czuczi – Moga, Baráth, Tandia, Fejes – Ikenne-King (Hidi, 73.), Diarra, Ivancsics – Vernes, Vólent (Kosztics, 53.), Faggyas (Nagy K., 59.). Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerző: Tandia (0–1) a 9., Czvenits (11-esből, 1–1) a 47., Vernes (1–2) az 52., Nagy K. (1–3) a 72., Diarra (1–4) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Bolboaca Augustin: – Az egy egy utáni öt perc volt a legszebb az életemben. A végére sajnos elfáradtunk, és szomorú vagyok, de azt kell mondanom, nincs ekkora különbség az NB I és a megyei első osztály között.
Marco Rossi: – Az első tizenöt percben nem találtuk a ritmust, a második gólunk után eldőlt a mérkőzés. A fiatal pécsi gárda derekasan küzdött.
MÓRAHALOM VSE–SZOLNOKI MÁV 2–3 (0–1, 2–2, 2–2) – hosszabbítás után

Mórahalom, 100 néző. Vezette: Berger J. (Szpisják Zs., Szvetnyik B.)

MÓRAHALOM: Batik G. – Podonyi, Sarnyai, Udvari (Tóth L., a szünetben), Mészáros Z. – Szűcs Sz. – Domonkos, Fülöp, Nagy Z., Dürgő – Tóth A. (Vojnics-Zelics, 107.). Vezetőedző: Tóth Ákos
SZOLNOK: Rézsó – Pintér L., Mile (Szepessy, a szünetben), Kiprich D., Rokszin – Bohner, Kállai (Kocsis D., a szünetben), Tisza K., Lengyel B. – B. Tóth B., Vári. Vezetőedző: Bontovics Ferenc
Gólszerző: Lengyel B. (0–1) a 28., Tóth A. (1–1) az 58., Tóth A. (2–1) a 74., Szepessy (2–2) a 90., Szepessy (2–3) a 114. percben
Kiállítva: Nagy Z. (második sárga lap után) a 83. percben
MESTERMÉRLEG
Tóth Ákos: – Heroikus küzdelemben, szerencsétlen körülmények között nem sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. A hosszabbításban esélytelenek voltunk.
Bontovics Ferenc: – A helyzetek alapján megérdemelten arattunk győzelmet a jó hangulatú kupamérkőzésen.
REAC–MVM PAKS 1–2 (1–2)
Budai II László Stadion, 250 néző. Vezette: Böcskei B. (Horváth Z., Hima A.)
REAC: Steer – Dinka, Buzás V. (Szemán, 86.), Kollár, Mihályi (Iflinger, 80.), Bojtor – Nabil (Héger, 58.), Honti, Huszárik, Benkő K. – Olasz J. Vezetőedző: Mátyus János
PAKS: Csernyánszki – Kulcsár D., Éger, Szabó J., Csehi T. – Heffler T. (Sipeki, 72.) – Bori, Fiola, Báló – Eppel (Lázok J., 55.), Tököli (Vayer, 55.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Fiola (0–1) a 13., Fiola (0–2) a 17., Buzás V. (1–2) a 23. percben
MESTERMÉRLEG
Mátyus János: – Amit elterveztem – két hibától eltekintve – sikerült véghez vinnünk. Nem látszott a két csapat közötti osztálykülönbség. A kapu előtti két rutintalanságunkat ellenfelünk könyörtelenül kihasználta. Bosszús vagyok, több volt ebben a mérkőzésben.
Tomiszlav Szivics: – Hoztuk a kötelezőt, az NB III-as REAC jó ellenfélnek bizonyult. Ilyen osztálykülönbségnél nehéz motiválni a játékosokat.
VASAS–FC AJKA 3–0 (1–0)
Illovszky-stadion, 1000 néző. Vezette: Berke B. (Demeter J., Pápai Z.)
VASAS: Szatmári Z. – Görgényi, Lucas, Kárpáti (Ferkó Á., 20.), Katona M. – Nikolov, Thiago – Simek (Polényi, a szünetben), Szilágyi P., Deyvison – Bobo (Mundi, 75.). Vezetőedző: Szapor Gábor
AJKA: Jánosa – Domján, Kovács Sz., Pákai, Gunther – Nagy B. – Szabó P. (Czanik, 55.), Szabó L. (Kanta Sz., a szünetben), Pavlitzky – Sowunmi, Major N. (Mihalecz P., 69.). Vezetőedző: Németh Zoltán
Gólszerző: Bobo (1–0) a 10., Polényi (2–0) a 71., Szilágyi P. (3–0) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Szapor Gábor: – Nagyon jó felfogásban játszottunk, végig érvényesült támadójátékunk, minden játékosom dicséretet érdemel teljesítményéért.
Németh Zoltán: – Megérdemelt a Vasas továbbjutása, élesebbek voltak nálunk, mi pedig nagy lehetőséget szalasztottunk el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik