MK: a DVTK továbbjutott, az Újpest-verő KBSC kiesett

Vágólapra másolva!
2012.10.30. 14:25
null
A diósgyőri tábor Tisza-góloknak örülhetett (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Címkék
A labdarúgó Magyar Kupa harmadik fordulójában az élvonalbeli DVTK 3–0-ra győzött a megyei első osztályú Velence otthonában, így bejutott a legjobb tizenhat közé.

Az első félidő nem hozott gólt a Velence és a DVTK összecsapásán – melyre a vendég borsodiakat a klub Facebook-oldala szerint 150 lelkes szurkoló kísérte el –, majd a fordulás után három gólt is berámolt a vendégcsapat. A 60. percben büntetőhöz jutott a Diósgyőr, melyet José Luque értékesített.

Négy minutummal később már kettővel mentek a vendégek, Csirszki Martin beadását Tisza Tibor váltotta gólra (0–2). A 80. percben szépíthetett volna a Velence, ugyanis Michal Hanek szabálytalansága után 11-eshez jutott a hazai csapat, ám Tajti Norbert hárított. A hajrában Tisza Tibor szabadrúgásból is betalált, így beállította a 0–3-as végeredményt.

A Dunaújváros-Pálhalma bravúrt hajtott végre, ugyanis 1–0-ra legyőzte az élvonalbeli Kaposvárt, s ezzel továbbjutott. A Rákóczi a második NB I-es csapat, amely a harmadik körben búcsúzik az MK-tól: vasárnap a Lombard Pápát a Létavértes ejtette ki.

A harmadik keddi találkozón az NB II Keleti csoportjának két együttese, az előző körben az Újpestet búcsúztató Kazincbarcika és a Nyíregyháza találkozott. A meccsen a hazaiak kezdtek jobban, ám a 21. percben büntetőhöz jutott a Szpari, amelyet Petneházi Márk magabiztosan értékesített, így a nyírségiek vezettek a szünetben.

A 60. percben dőlt el az összecsapás, amikor újabb 11-eshez jutott a Nyíregyháza – Celso Juniort ráadásul kiállították –, Petneházi lába pedig ezúttal sem remegett meg (a nyíregyházi játékos egyébként igazi kupaspecialista, hiszen a legutóbbi fordulóban is duplázott a KTE ellen).

A Kazincbarcika a hajrában szépíteni tudott, Luiz dos Santos fejjel volt eredményes a 80. percben, négy perccel később ráadásul egyenlíthetett is volna a KBSC, George Menougong gyenge büntetőjét azonban fogta a nyíregyházi kapus, Balogh János, így az eredmény már nem változott, a Spartacus jutott a nyolcaddöntőbe.

MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ (A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT)
DUNAÚJVÁROS-PÁLHALMA–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1–0 (1–0)
Dunaújváros, 250 néző. Vezette: Botló B. (Iványi I., Mohos M.)
DUNAÚJVÁROS: Milinte – Köntös, Beleuc, Farkas V., Villám – Perovic, Lázár Zs., Micskó (Miskovicz, 79.) – Böőr (Kocsis G., 41.) – Godslove, Sitku (Salamon M., 91.). Szakmai igazgató: Dobos Barna
KAPOSVÁR: Horváth L. – Jánvári, Bank, Zámbó, Okuka – Balázs B., Safaric (Kovacsevics, 77.), Petrazzi, Kovács O. (Katona Gy., 60.) – Oláh L., Vrucina (Diallo, 66.). Vezetőedző: Prukner László
Gólszerző: Godslove (1–0) a 4. percben
Kiállítva: Horváth L. (Godslove felvágásáért) a 81., Perovic (Petrazzi felrúgásáért) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna: – Úgy érzem, megérdemelten jutottunk tovább, mert jól védekeztünk, és elfogadható volt a támadójátékunk is. Kissé nehézzé tettük a mérkőzés végét, ha jobban figyelünk, hamarabb eldőlhetett volna a mérkőzés. Nagyon örülök, hogy egy NB I-es csapatot tudtunk búcsúztatni a Magyar Kupától.
Prukner László: – Tisztában voltunk, hogy mire képes a Dunaújváros, komolyan is vettük ezt a találkozót, teljes kerettel érkeztünk. Természetesen bennünk volt a diósgyőri meccs minden pozitívuma és negatívuma, de egy figyelmetlenség elég volt, hogy eldőljön ez a mai találkozó. Ettől függetlenül bíztam benne, hogy bedaráljuk a hazaiakat, de a végjátékban a rutinos játékosaim is folyamatosan hibáztak.
 
KAZINCBARCIKAI SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–2 (0–1)
Kazincbarcika, 300 néző. Vezette: Szőts G. (Farkas B., Horváth R.)
KAZINCBARCIKA: Varsányi – Nyitrai, Fehér B., Fótyik, Celso – Fabio (Renan, 59.), Ngalle, Kovács P., Luiz – Salvador, Horváth B. (Menougong, 59.). Vezetőedző: Kiprich József
NYÍREGYHÁZA: Balogh J. – Minczér, Dajka (Pákolicz, 35.), Benkő, Ur – Kristófi (Davidov, 55.), Petneházi, Reznek, Mészáros M. – Germán (Montvai, 81.), Kovács Á. Szakmai igazgató: Brekk János
Gólszerző: Petneházi (11-esből, 0–1) a 21., Petneházi (11-esből, 0–2) a 60., Luiz (1–2) a 80. percben
Kiállítva: Celso (utolsó emberként buktatott) a 60. percben
MESTERMÉRLEG
Kiprich József: – Rúgtunk három gólt, ebből les címén kettőt nem adtak meg, ráadásul pedig kihagytunk egy tizenegyest, és emiatt kaptunk ki.
Brekk János: – Igazi kupahangulatú mérkőzés volt. Jól küzdöttünk a harcos hazaiak ellen, és megérdemeltük a továbbjutást.
 
VELENCE–DIÓSGYŐR 0–3 (0–0)
Velence, 500 néző. Vezette: Barna G. (Márton Zs., Kiss I B.)
VELENCE: Puhnyák – Totsche, Fésű, Salacz J., Tóth A. (Kellner, 83.), Kocsis B. – Bakos L. (Szigeti, 70.), Somogyi Sz., Galaczi, Kadlecsik (Knausz, 70.) – Ódor. Vezetőedző: Pavlik József
DIÓSGYŐR: Tajti N. – Vadász (Vági A., 75.), Gal, Hanek, Gohér – Takács P. (Elek Á., 55.), Fernando – Gallardo, Csirszki, Luque (Bacsa, 86.) – Tisza. Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerző: Luque (11-esből, 0–1) a 60., Tisza (0–2) a 64., Tisza (0–3) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Pavlik József: – Végig kiegyensúlyozott mérkőzésen remekül helytálltunk, kis szerencsével gólokat is rúghattunk volna. A Diósgyőr szervezett játékával nyerte meg a mérkőzést.
Sisa Tibor: – Az alacsonyabb osztályú csapat mindig megnehezíti a magasabb osztályú dolgát, de alapcélunkat, a tizenhat közé jutást végül teljesítettük.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik