Thomas Doll: Nem a jobbik csapat győzött

Vágólapra másolva!
2014.08.17. 20:22
null
Doll is elismerte, nem a jobbik csapat csapat győzött Győrben (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I negyedik fordulójának rangadóját a Ferencváros nyerte meg 1–0-ra a rengeteg ziccert elhibázó Győri ETO ellen. Thomas Doll szerint nem a jobbik csapat győzött. Az NSO Tv-nek Dibusz Dénes, Böde Dániel, valamint Völgyi Dániel is értékelte a találkozót.

Horváth Ferenc (a Győri ETO vezetőedzője): – Mindent megtettek a játékosok, nem tudom elmarasztalni őket. Csak a gól hiányzott a játékunkból. Büszke vagyok a csapatra, igaz, csak három pontunk van. Két rangadót is elveszítettünk, melyeket kézben tartottunk, de ez pont ugyanannyit ér, mintha nem így történt volna. Két jó csapat feszült egymásnak, így kilencven percen keresztül nem lehet dominálni, de megmondom őszintén, nagyon meglepett, hogy a Ferencváros öt védővel állt fel. A támadófoci volt meghirdetve, de ez nem az én problémám, nem szeretnék ebbe belemenni, amiért jöttek, azt elérték.

Thomas Doll (a Ferencváros vezetőedzője): – A szezon előtt nagyon kevés idő állt rendelkezésünkre a felkészüléshez, és még mindig láthatjuk, hogy van olyan játékos, aki nincs százszázalékos fizikai állapotban. A Lombard Pápa ellen négy-négy-kettes felállásban játszottunk, de ebben a szerkezetben problémáink adódtak a támadójátékban. Néhány hét múlva azonban már másképp fog kinézni a futballunk, amikor játékosaink visszanyerik a legjobb állapotukat. A második félidőben passzívvá vált a játékunk, nem tudtuk eljuttatni a labdát Bödéhez és Gerához, ezért a Győrnek ebben a játékrészben sokkal több lehetősége adódott.

A mérkőzés kezdetére a szurkolók egy része még nem jutott be a stadionba

A DVTK a ráadásban szerzett góllal 2–1-re győzött a Kecskemét ellen. Bekő Balázs, a KTE vezetőedzője szerint betojtak a közegtől, míg Tomiszlav Szivics szerint fáradtak a futballistái.

Tomiszlav Szivics (a DVTK vezetőedzője): – Az első félidőben egy kicsit elkényelmesedtünk, mert úgy éreztük, hogy a kezünkben van a meccs. De ennek meglett a büntetése, jött Vukaszovics gólja. De a lényeg, hogy sikerült megszereznünk a három pontot. Látszott a játékosaimon, hogy fáradtak voltunk.

Bekő Balázs (a KTE vezetőedzője): – Ilyen passzban vagyunk, nem tudok szemrehányást tenni a játékosaimnak. Nem hittük el, hogy lehet itt futballozni, játszani, betojtunk a közegtől. Csak a rombolásra törekedtünk, pedig lehetett volna játszani. Meg kell fordulnia ennek a tendenciának. Szerencsétlen góllal kikaptunk a végén. Ha egy pontunk van, akkor sem vagyunk előrébb, de nyilván mentálisan jót tett volna nekünk. De el fogunk indulni előre, mert sokkal jobb csapat vagyunk annál, mint amit a pozíciónk mutat.

A Haladás és a PMFC döntetlenre végződő találkozója után Artner Tamás arra panaszkodott, már nem ugyanaz a csapata, amelyik az előző bajnokságban szerepelt, míg a pécsiek elhullajtott két pontról beszéltek.

Artner Tamás (a Haladás vezetőedzője): – Ez a Haladás már nem ugyanaz, amelyik az előző bajnokságban szerepelt. Jóval szerényebb képességű labdarúgók alkotják a keretet, ez a Pécs ellen is megmutatkozott. Tudomásul kell venni, kiesett a gerinc. Elöl, középen és hátul is hiányoznak embereink, a jelenlegiek egyelőre képtelenek pótolni őket. Megpróbáltunk most is közönségszórakoztatóan játszani, de látni kell, szenvedni kell, csúszni, mászni a pályán azért, hogy sikeresek legyünk. Sajnálom a közönségünket, de meg kell értenie, ez más csapat, mint a korábbi volt. Olyan játékosok érkeztek az NB II-ből, akik keveset játszottak, akiket be kell építeni, és erőben fel kell hozni, márpedig ehhez a munkához nem kevés időre van szükség.

Kulcsár Árpád (a Pécs pályaedzője, aki az eltiltott Véber György helyett nyilatkozott): – Tudtuk, hogy meggyengült a hazai csapat, tudtuk, hogy erőben és gyorsaságban is jobbak lehetünk a Szombathelynél. Két dologra készültünk. Egyrészt, hogy ránk támad a Haladás, másrészt, hogy óvatosabban futballozik. Utóbbi valósult meg az első félidőben, de nem bánjuk, mert erre is megvolt a taktika. Arra az útra tértünk vissza, amelyről az Újpest elleni meccsen letévedtünk. Kár, nagyon nagy kár, hogy a második félidei játék nem párosult jobb eredménnyel. Az igazság az, hogy Szombathelyen hagytunk két pontot. Azokkal a csapatokkal, amelyek a hajrában belemennek az adok-kapok játékba, bizony megesik, hogy nagy távolság keletkezik a csapatrészek között, de nem ebben látom az elmaradt győzelem okát, inkább abban, hogy hiába kerültünk a Haladás védelme mögé többször is, a kapu elé érkező labdák pontatlanok voltak.

LABDARÚGÓ NB I, 4. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 15., péntek
19.00
Puskás Akadémia–MVM Paksi FC 1–1 Erdős József
Augusztus 16., szombat
16.30
Nyíregyháza Spartacus–Videoton FC 0–2Solymosi Péter
18.30
Dunaújváros PASE–Lombard Pápa 1–1
Fábián Mihály
18.30MTK Budapest–Budapest Honvéd 2–0
Kassai Viktor
20.30
Újpest FC–Debreceni VSC 1–0Iványi Zoltán
Augusztus 17., vasárnap
16.30Győri ETO FC–Ferencváros 0–1 Andó-Szabó Sándor
18.30Szombathelyi Haladás–Pécsi MFC 1–1 Vad II István
20.30
Diósgyőri VTK–Kecskeméti TE 2–1Bognár Tamás
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 4 4 11–2 +9 12
2. MVM Paks 4 3 1 9–1 +8 10
3. Diósgyőri VTK 4 3 1 8–3 +5 10
4. MTK Budapest 4 3 1 7–3 +4 9
5. Újpest FC 4 2 2 4–2 +2 8
6. Lombard Pápa FC 4 2 1 1 5–6 –1 7
7. Ferencvárosi TC 3 2 1 4–2 +2 6
8. DVSC-Teva 4 1 1 2 3–3 0 4
9. Szombathelyi Haladás 4 1 1 2 2–5 –3 4
10. Nyíregyháza Spartacus FC 4 1 1 2 2–6 –4 4
11. Győri ETO FC 4 1 3 5–7 –2 3
12. Budapest Honvéd 4 1 3 4–6 –2 3
13. Pécsi MFC 4 3 1 4–8 –4 3
14. Puskás Akadémia FC 4 2 2 4–7 –3 2
15. Dunaújváros PASE 3 1 2 1–7 –6 1
16. Kecskeméti TE 4 4 4–9 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik