Vasas: megkapta a játékengedélyt a cseh hátvéd

Vágólapra másolva!
2017.07.20. 15:31
A labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megkapta a játékengedélyt a júniusban szerződtetett Vít Benes.

Mint ismert, a piros-kékek hosszú távú szerződést kötöttek a cseh légióssal, aki az első vizsgálatokon megfelelt. Később, a tüzetesebb vizsgálatok során Benes azonban bevallotta, tizenöt évvel ezelőtt súlyosabb operáción esett át (14 évesen kivették az egyik veséjét), ami miatt sokáig nem kapott játékengedélyt a magyar élvonalba.hosszú távú szerződést kötöttek a cseh légióssal, aki az első vizsgálatokon megfelelt. Később, a tüzetesebb vizsgálatok során Benes azonban bevallotta, tizenöt évvel ezelőtt súlyosabb operáción esett át (14 évesen kivették az egyik veséjét), ami miatt sokáig nem kapott játékengedélyt a magyar élvonalba.

A Vasas csütörtökön bejelentette, Benes egyedi elbírálás alapján most megkapta a magyarországi játékengedélyt, ezzel minden akadály elhárult, így a 28 éves játékos pályára léphet – igaz, a klub honlapja megjegyzi, Benes megsérült a szerdai, III. kerületi TVE elleni felkészülési mérkőzésen, ami miatt kivizsgálás vár rá.

A Vasas azt is bejelentette csütörtökön, hogy egy évre kölcsönvette az MTK-tól Vogyicska Bálintot. A 19 éves középpályás játékjogát 2018 nyarán „egy nem teljesíthetetlen összegért” meg is vásárolhatja az angyalföldi klub. Vogyicska vasárnap már pályára is léphet a Balmazújváros elleni idegenbeli bajnokin.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Vít Benes (cseh, FK Jablonec – Csehország), Lubos Kamenár (szlovák, Slask Wroclaw – Lengyelország), Jan Simunek (cseh, Dukla Praha – Csehország)
Kölcsönbe érkezők: Vogyicska Bálint (MTK)
Kölcsönből visszatérők:
Czingráber Máté (BFC Siófok, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Bognár István (Ferencváros), Hidi Patrik (Honvéd, szabadon igazolható), Iszlai Bence (Haladás, szabadon igazolható)
Távozók: Borvető Áron (Vác FC), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – Dánia, szabadon igazolhatóként), Novák Csanád (gyirmóti kölcsön után Mezőkövesd), Osváth Attila (debreceni kölcsön után Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vukasin Polekszics (montenegrói, Békéscsaba)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Ádám Martin
(Puskás Akadémia), Berecz Zsombor (Dinamo Zagreb – Horvátország), Manjrekar James (kanadai), Mahir Saglik (török)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik