Vasas: „Ha rajtam múlna, többet nem venné fel a klub mezét”

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2017.07.04. 10:45
null
Egyáltalán nem biztos, hogy Manjrekar James (balra) magára ölti még a Vasas mezét (Fotó: Szabó Miklós)
Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője a Nemzeti Sportnak elmondta, ha rajta múlna, Manjrekar James többet nem venné fel az angyalföldi együttes mezét. A sportvezető úgy érzi, a kanadai válogatott középpályás cserbenhagyta a csapatot. Rajta kívül a 34 esztendős török támadó, Mahir Saglik sorsa is bizonytalan.

 

A Vasasnál keresik a megoldást Vít Benes helyzetére.

A Nemzeti Sport vasárnapi számában Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője elmondta, hogy a nyáron szerződtetett cseh labdarúgót megvizsgálták az edzőtábor során – a csapat éppen Bükön készült, amikor az új szerzemény csatlakozott hozzájuk –, ám csak a tüzetesebb budapesti kivizsgálás során derült ki, hogy tizenöt évvel ezelőtt súlyosabb operáción esett át. Lapunk információja szerint kivették az egyik veséjét, ezért Magyarországon nem kaphat sportorvosi engedélyt, és új csapatában sem léphet pályára.

„Keressük a megoldást – mondta lapunknak Vancsa Miklós. – Vít Benes több mint tíz esztendeje futballozik profiként, mégpedig a magyarnál magasabban rangsorolt cseh bajnokságban. Furcsa helyzet, hogy Európa közepén az egyik országban játszhat, a másikban nem. A futballista nem akart becsapni minket, de sajnos olyan egészségügyi gondja van, amelyről nem beszélhetek, nem is akarok, de Magyarországon nem játszhat miatta. Megpróbáljuk áthidalni a problémát, kiderül, megoldható-e. Felvettük a kapcsolatot orvosokkal és professzorokkal, vannak olyan lehetőségek, amelyek alapján megoldhatónak tűnik a probléma, egyelőre ebben bízunk. Nem adjuk fel, küzdünk, hogy Vít Benes rövid időn belül pályára léphessen nálunk. Ugyanakkor csakis ésszerű kereteken belül keressük a megoldást, a játékos egészségénél nincs fontosabb, eszünk ágában sincs kockáztatni.”

VESZPRÉMI PÉLDA

Nem egyedi eset, ami Vít Benessel történik. Korábban a Veszprémben védő Ivan Pesicnek kellett országot váltania, mert kivették az egyik veséjét, így nem kaphatott sportorvosi engedélyt Magyarországon. A horvát kapust 2009 februárjában, a Marian Cozma tragikus halálával végződő estén hátulról szúrták meg, amikor több társával együtt a szíven szúrt román beállós segítségére sietett. Az eset után azonnal megoperálták, és eltávolították a sérült veséjét. Bár teljesen felépült, sportorvosi engedélyt nem kaphatott, ezért Zágrábba igazolt át, jelenleg a Meskov Breszt játékosa.

A 28 esztendős labdarúgó jelenleg is a csapattal készül, éreztetni akarják vele, hogy számítanak rá, és mindenben segítik a beilleszkedését. Ha mégsem sikerül megoldást találni a helyzetre, a kölcsönadás is szóba jöhet, vagy elengedik a labdarúgót.

„A játékos, valamint az ügynöke is megértené, ha esetleg nem tudjuk itt tartani. Ugyanakkor az a célunk, hogy megtartsuk. Azért fáradozunk, hogy pályára léphessen, egyelőre semmilyen más lehetőségről nem akarok beszélni.”

A cseh védő mellett többek jövője kérdéses, míg mások ügye lezárult.

A korábban a Győri ETO-ban is védő Lubos Kamenárral megegyeztek a Vasas vezetői, a 30 esztendős kapus három évre aláírt. Vukasin Polekszics szerződése viszont június 30-án lejárt, a kapus visszatért Békéscsabára. A műtét után lábadozó Berecz Zsombor továbbra sem léphet pályára, a múlt heti edzésen térdsérülést szenvedő Vaskó Tamás játékára viszont van esély. A védő kedden csatlakozik a társakhoz, akkor derül ki, mennyire terhelhető a sérült testrész.

A Beitar Jeruzsálem elleni 4–3-as vereséggel végződő meccsen csereként pályára lépő Mahir Saglik sorsa is bizonytalan. A török tavaly júliusban egy plusz egy évre írt alá a Vasashoz, az első év június 30-án lejárt, az opció pedig nem lépett életbe. Jelenleg nincs élő szerződése a piros-kékekkel, és csak akkor játszhat a csütörtöki visszavágón, ha a vezetőségnek addig sikerül egyezségre jutnia a harmincnégy esztendős labdarúgóval, valamint menedzserével.

A kanadai Manjrekar James viszont aligha tér vissza Angyalföldre. A légiós a múlt heti találkozó előtt, a szerda hajnali indulás pillanatában közölte a csapattal, hogy Izrael helyett a kanadai válogatott edzőtábora felé veszi az irányt.

„Manjrekar James cserbenhagyta a Vasast – mondta Vancsa Miklós. – Az elutazás előtti este abban maradtunk vele, hogy a Beitar elleni párharc első meccsén velünk lesz, és utána utazik a válogatotthoz. Nem akarok túlságosan előre szaladni, a döntés sem kizárólag az én kezemben van, de ha rajtam múlna, többet nem venné fel a Vasas mezét.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Vít Benes (cseh, FK Jablonec – Csehország), Lubos Kamenár (szlovák, Slask Wroclaw – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Czingráber Máté (BFC Siófok, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Bognár István (Ferencváros), Dusan Brkovics (szerb, DVSC), Egerszegi Tamás (Mezőkövesd, szabadon igazolható), Hidi Patrik (Honvéd, szabadon igazolható), Iszlai Bence (Haladás, szabadon igazolható), Pekár László (Puskás Akadémia)
Távozók: Korcsmár Zsolt (Midtjylland – Dánia, szabadon igazolhatóként), Novák Csanád (Mezőkövesd), Osváth Attila (debreceni kölcsön után Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vukasin Polekszics (montenegrói, Békéscsaba)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Ádám Martin
(Puskás Akadémia), Berecz Zsombor (Dinamo Zagreb – Horvátország), Mahir Saglik (török, ?), Manjrekar James (kanadai, ?)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik