nemzetisport.hu 2017.07.04 13:27 Frissítve: 2017.07.04 13:50

Vasas: a Győri ETO korábbi kapusa három évre aláírt

A labdarúgó NB I legutóbbi idényében harmadik helyen végző Vasas a hivatalos honlapján jelentette be a Győri ETO korábbi kapusa, a kétszeres szlovák válogatott Lubos Kamenár szerződtetését. A Slask Wroclawtól érkező 30 éves futballista három évre írt alá az angyalföldi klubhoz.

 

Lubos Kamenár már csaknem két hete a Vasassal készült, június 22-én pályára lépett a Sturm Graz elleni (4–3) felkészülési mérkőzésen is. A szlovák kapus és az angyalföldi klub vezetősége azóta sikeres tárgyalásokat folytatott egymással, így Kamenár három évre aláírt az NB I előző kiírásának bronzérmeséhez.

A 30 éves, kétszeres szlovák válogatott labdarúgó 2013 és 2015 tavasza között 37 bajnokin védett a Győri ETO-ban, bajnoki címet és ezüstérmet szerzett, s a zöld-fehérekkel a nemzetközi kupában is játszott. A legutóbbi szezonban a Slask Wroclaw légiósa volt, de miután kilenc bajnokin 19 gólt kapott, több meccsen már nem adtak neki lehetőséget a lengyel élvonalban.

„Lubossal erősödött a keretünk, és mivel jól ismertük korábbról a képességeit, így nem volt »zsákbamacska« a szerződtetése. Szeretettel köszöntjük a Vasas-családban, és eredményes éveket kívánok neki! Mivel Lubosnak magyar felmenői is vannak, így nem lesz akadálya a honosításának, vagyis hamarosan nem számít már külföldinek, ami szintén előnyös mindkét fél számára” – mondta a klub hivatalos honlapjának Vancsa Miklós ügyvezető igazgató.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Vít Benes (cseh, FK Jablonec – Csehország), Lubos Kamenár (szlovák, Slask Wroclaw – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Czingráber Máté (BFC Siófok, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Bognár István (Ferencváros), Dusan Brkovics (szerb, DVSC), Egerszegi Tamás (Mezőkövesd, szabadon igazolható), Hidi Patrik (Honvéd, szabadon igazolható), Iszlai Bence (Haladás, szabadon igazolható), Pekár László (Puskás Akadémia)
Távozók: Korcsmár Zsolt (Midtjylland – Dánia, szabadon igazolhatóként), Novák Csanád (Mezőkövesd), Osváth Attila (debreceni kölcsön után Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vukasin Polekszics (montenegrói, Békéscsaba)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Ádám Martin
(Puskás Akadémia), Berecz Zsombor (Dinamo Zagreb – Horvátország), Mahir Saglik (török, ?), Manjrekar James (kanadai, ?)

2020.02.20 14:56:37

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY, HATÁR DÁVID (infografika)

A télen Ciprus és Costa Rica is adott játékost a magyar élvonalba. Most még Brazília a 3. legnagyobb játékosbeszállítónk.

2020.02.19 21:51:49

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Miért ne lehetne a rivaldába helyezni a fiatal magyar focistákat, s meddig kell még plusz anyagi ösztönzést, rendeletbe foglalt direktívákat adni ahhoz, hogy kiderüljön, nem is ügyetlenebbek a hazaiak?

2020.02.19 17:10:02

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Muszliu a 89. percben használta ki az újpesti védők határozatlanságát és lőtte tovább a Vidit a Magyar Kupában.

2020.02.18 22:03:58

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A brazil kapus pedig a Kisvárdával packázott.

2020.02.17 17:04:30

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Ferencváros tragikus sorsú trénere még az óceánjárón is futballedzést vezényelt.