Vasas: Farkas János emlékét gyerekmeccsekkel ápolják

Vágólapra másolva!
2009.08.13. 21:25
Címkék
Méltóképp emlékezik meg hajdani legendájáról a Vasas. Az idén ötven éve, hogy az 1989-ben elhunyt Farkas János 17 évesen bemutatkozott az angyalföldi nagycsapatban, és – többek között az évforduló apropóján – az idényről idényre megrendezett Farkas János utánpótlástorna eddigi legnívósabb mezőnye méri össze az erejét.

Ahhoz, hogy a magyar résztvevőkön, valamint a Vojvodinán, a Cavershamon és a Nicosián túl az európai labdarúgó-akadémiai képzés egyik legelismertebb egyesülete, a Sheffield United is a vendégek között szerepeljen, kellett, hogy a Vasas – a Ferencvárossal karöltve – hosszú távú együttműködést kössön a „pengék” akadémiájával. Hogy a sheffieldi fiatalok magyarországi játéka a diplomáciát is érdekli, híven jelzi: Greg Dorey brit nagykövet is a versenyrendezés mögé állt. A szakmai háttér is adva van, ugyanis Ron Reid, a Sheffield United Akadémia igazgatója is terepszemlét tartott a héten, hogy aztán a döntőre ismét Budapestre érkezzen.

„A Vasas edzőközpontja európai szintű, és ahogy a Fradinál, úgy ennél az egyesületnél is minőségi munka zajlik – mondta a szakember. – Ezek a tornák segítik, hogy a tinédzser futballisták megtapasztalják a sorozatterhelés nehézségét, és megismerkedjenek más nemzetek játékstílusával. A csapatnévsort nézve kiváló viadalra van kilátás, ezért a döntőt személyesen nézem meg, hiszen az a két csapat, amely egy ilyen színvonalú mezőnyből a legjobbak közé kerül, sokra hivatott.”

A pénteken kezdődő angyalföldi tornán a már említett külföldi együttesek mellett a házigazda Vasas, a Ferencváros, az Újpest és a Kecskemét U16-os gárdája szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik