Vasas: edzőváltás! Szanyó Károly távozik a kispadról

Vágólapra másolva!
2015.10.19. 11:59
null
Az eddigi vezetőedző irányít innentől kezdve Szanyó helyett (Fotó: Korponai Tamás)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Szanyó Károly távozik a kispadról.

„A döntés nem feltétlenül az igazságosság medrében zajlott, mert bár a csapat a nyáron csaknem harminc év után bajnoki címet nyert, és az NB I-ben gyakorlatilag minden mérkőzésre elmondható, hogy optikailag is egy jó szellemben, jó hadrendben felálló csapat futott ki hétről hétre a pályára, de ki kell mondanunk, hogy ez eredményességgel nem párosult, nem állt mellénk a szerencse – mondta Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezető igazgatója. – A tabellán a kieső, tizenegyedik helyen vagyunk, de meg kell próbálnunk megkapaszkodni. Egyelőre Simon Antal vezeti az edzéseket és felel a szakmai munkáért.”

A megfelelő papír hiányában eddig is Simon Antal volt hivatalosan a vezetőedzője az angyalföldieknek. Szanyó Károly a hétvégi, DVTK elleni vereség után a következőket mondta:

„Szeretném hangsúlyozni, hogy minden tiszteletem a Vasas-táboré, minden szurkolóé, aki kijön a mérkőzésre. Nagyon szívesen beszélgetek bármely drukkerrel, szívesen válaszolok, ha bárkinek kérdése van. Úgy érzem azonban, hogy legalább annyi tisztelet jár nekem is a nézőtérről, hogy ne nevezzenek újpesti c....nak és ne szidják az édesanyámat. A múltamat sohasem fogom megtagadni, de azt sem viselem el senkitől sem, hogy az édesanyámat gyalázzák.”

Ez a harmadik edzőváltás az NB I-ben a szezonban, ebből kettő a Videotonnál volt: Bernard Casonit Pető Tamás váltotta megbízott edzőként, utóbbit pedig Horváth Ferenc.

„Nincs semmiféle csodaszer a birtokomban” – mondta Simon Antal a Vasas honlapjának hétfő délután. Az interjúból itt olvashat részleteket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik