Vasas: Nincs a birtokomban csodaszer – mondja az új edző

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.19. 17:26
Mint beszámoltunk róla, a Vasas hétfőn megvált szakvezetőjétől, Szanyó Károlytól, és a vezetőedzői posztot papíron eddig is betöltő Simon Antalra bízta az NB I-es labdarúgócsapat irányítását. Simon interjút adott a klub honlapjának.

„A közeg nem ismeretlen, hiszen három hónapja együtt vagyok a csapattal, testközelből ismerem a játékosokat. Mint minden edzőnek, nekem is van saját elképzelésem egy csapat felépítéséről, a játékról, így megpróbálok még inkább ezekre építeni” – mondta a szakember.

Simon elmondta: túl sok idő nincs az átállásra, hiszen szerdán Nyíregyházán Magyar Kupa-mérkőzés, szombaton Újpesten bajnoki következik – célja, hogy ezekre a meccsekre minél jobb fizikai és lelkiállapotba hozza segítőivel a játékosokat.

„Nincs semmiféle csodaszer a birtokomban. Minden játékosnak elmondom majd, hogy mit várok tőle, mit szeretnék visszakapni az adott mérkőzésen, ami éppen előttünk áll. Bízom benne, hogy sikeresebbek leszünk, és a szerencse is mellénk áll. A hitet pedig csak a győzelem adhatja vissza. Egy edző mondhat bármit, ha nincsenek eredmények, fabatkát sem érnek a szavai. Ha nem jönnek a pontok heteken keresztül, akkor a játékosok – a világon mindenütt – elveszítik önbizalmukat. Az eredményesség meggyőződésem szerint el fogja indítani a csapatot a pozitív irányba.”

Simon játékosként és edzőként is erősítette már a Vasast, s mint elmondta: karrierje során az egyik legerőteljesebb impulzus az angyalföldieknél érte, amikor a legendás sportember, Illovszky Rudolf 73 évesen beállt edzést vezetni és a csapatot irányítani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik