Újpest: patinás német testvérklubjuk lesz a liláknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.05. 18:59
Roland Duchatelet, a belga labdarúgó-bajnokságot vezető Standard tulajdonosa – az Újpest tulajdonosának, Roderick Duchatelet-nek az édesapja – tulajdonrészt vásárol a német Carl Zeiss Jena labdarúgóklubban.

A Jena hasonlóképp funkcionál majd a Duchatelet-focibirodalomban, mint az Újpest: olyan fiatal labdarúgókat adnak majd kölcsön a német csapatnak, akik a liege-iekhez még nem férnek be. A hírről beszámoló belga lap, a Derniere Heure ugyanakkor hangsúlyozza: Roland Duchatelet nem kíván változásokat elérni a német klub vezetőségében.

Az első lépésben kétmillió eurót befektetni szándékozó, és a jövőben valószínűleg újabb kétmilliót a vállalkozásba fecskendező Duchatelet a német szabályok értelmében legfeljebb 49 százalékos tulajdonrészt szerezhet a klubban. A német futballszövetség már jóváhagyta a tulajdonszerzést, a végső pecsét várhatóan december közepén szentesíti a vételt.

Roland Duchatelet gazdasági érdekeltségei révén a kilencvenes évek eleje óta jelen van Jena térségében, thüringiai cégének pénzügyi igazgatója tagja is a futballklub igazgatótanácsának.

Az 1903-ban alapított Carl Zeiss Jena jelenleg csupán a német negyedik vonalban szerepel, a múltban viszont szép diadalokat aratott: háromszor bajnok volt az egykori Kelet-Németországban, az NDK-ban, az 1980–81-es szezonban pedig bejutott a Kupagyőztesek Európa-kupája döntőjébe. A mostani cél a feljutás a negyedik osztályból, rövid távon lehetőleg egészen a másodikba.

A jenai csapatnak nemrégiben Dvorschák Gábor személyében volt olyan játékosuk, aki korábban az Újpestben futballozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik